WILSEN.sonic.level


IoT-sensor voor Slimme Vulstandcontrole

WILSEN.sonic.level

Industrieel gebruik

Ultrasone IoT-sensoren voor industrieel gebruik

Pepperl+Fuchs’ ultrasone WILSEN.sonic.level-sensor op batterijen werd ontwikkeld in overeenstemming met industriële vereisten. Hij registreert het vulniveau en de geolocatie van de containers waarin hij werd geplaatst, en verzendt deze informatie op beveiligde wijze over het internet.
Gebruiksvriendelijkheid

Gebruiksvriendelijk dankzij onze app voor mobiele apparatuur

Dankzij een gebruiksvriendelijke besturingsapp voor Android en iOS, kan de WILSEN.sonic.level-sensor makkelijk via Bluetooth® LE op de gebruikslocatie worden geconfigureerd voor de specifieke toepassing.
Systeemflexibiliteit

Gestandaardiseerde LPWAN-technologie voor maximale systeemflexibiliteit

Het gebruik van een gestandaardiseerd telecommunicatienetwerk met weinig vermogen, zoals LoRaWAN®, verschaft de gebruiker de vrijheid om de beste softwareoplossing te kiezen voor zijn of haar toepassingvereisten.
Marktleider

Ultrasone expertise van de marktleider

Pepperl+Fuchs is marktleider op het gebied van industriële, ultrasone sensoren. Onze productportfolio omvat een uitgebreid gamma standaardsensoren. We zijn ook in staat projectspecifieke aanpassingen of op maat gemaakte items voor individuele klanten aan te bieden.
Pepperl+Fuchs is a member of the LoRa Alliance®

Optimaliseer uw bedrijfsprocessen met sensoren voor het Internet of Things

Draadloze IoT-sensoren maken containers, tanks en silo’s slim. De draadloze WILSEN.sonic.level-sensor werkt op batterijen en wordt voornamelijk ingezet in slimme steden, slimme logistiek, slimme landbouw- en milieutoepassingen. De sensorparameters laten toe de sensor aan te passen aan een uitgebreide waaier van omgevingsomstandigheden en voor het detecteren van verschillende stoffen.

De gestandaardiseerde LoRaWAN®-technologie zorgt ervoor dat de sensor jarenlang op autonome wijze alle relevante gegevens over langere afstanden kan versturen. De WILSEN.sonic.level-sensor combineert alle belangrijke eigenschappen vereist in zware industriële toepassingsscenario’s met de verbindingstechniek en gebruiksvriendelijkheid van een IoT-sensor.

Als lid van de LoRa Alliance®, zet Pepperl+Fuchs zich in voor productinteroperabiliteit en de wereldwijde inzetbaarheid van deze technologie te garanderen.

Het IoT-systeem

Het IoT-systeem

Naast de sensoren en gegevensoverdracht omvat een IoT-sensorsysteem ook de ontvanger voor de sensorgegevens op het internet. In LoRaWAN®-systemen is de gateway verantwoordelijk voor de omzetting van de sensorgegevens in een ethernetcompatibel protocol.

Hij verstuurt de omgezette informatie naar de LoRa-netwerkserver (bijv. van TTN, The Things Network*). Deze decodeert de informatie eerst en stuurt ze vervolgens door naar de desbetreffende applicatieserver (ook bijv. TTN*). Daar worden de sensorgegevens verwerkt en doorgestuurd naar een IoT-platform (bijv. Cumulocity IoT van Software AG*), waar ze grafisch worden weergegeven en in meer detail worden geanalyseerd.

De WILSEN.sonic.level-sensoren kunnen eenvoudig met behulp van een app voor mobiele apparatuur worden geconfigureerd voor een optimale prestatie in elke toepassing.

*De WILSEN is niet beperkt tot specifieke LoRa-netwerkserver- of IoT-platformproviders, maar is universeel inzetbaar.

Vraag de testkit vandaag nog aan!

Pepperl+Fuchs biedt momenteel, samen met Software AG, een gratis "90 dagen testkit" aan waarmee u uw IoT-referentiearchitectuur eenvoudig in de praktijk kunt uitproberen. Zo ontdekt u tegelijkertijd ook de technische mogelijkheden van zowel de WILSEN als die van het Cumulocity IoT-platform.

De testkit bevat een WILSEN.sonic.level-sensor en een vooraf geconfigureerde account op het Cumulocity IoT-platform, volledig met voorbeelddashboard voor uw toepassing. Het enige dat u nodig heeft, is een LoRa-gateway en TTN-account om aan de slag te kunnen.

Als u geïnteresseerd bent in deze testkit, vul dan het contactformulier onderaan deze pagina in.

Hoe werkt het?

De IoT-sensor

De IoT-sensor—WILSEN.sonic.level

Multisensor

De WILSEN.sonic.level-sensor verzendt meer dan vulniveaugegevens. GPS-gegevens van de sensor laten toe containers te traceren, terwijl bijkomende informatie zoals temperatuurwaarden en laadstanden van de batterij proactief onderhoud vereenvoudigen.

App voor mobiele apparatuur

De WILSEN.sonic.level-sensor elimineert de behoefte aan een tijdrovende afstelling van individuele sensoren via drukknoppen gezien de parametrering en netwerkintegratie dankzij Bluetooth® LE met een Android- en iOS-app vanaf het mobiel apparaat kunnen worden uitgevoerd.

Standaardisering

De WILSEN.sonic.level-sensor is niet verbonden aan specifieke systemen—hij kan in gelijk welk LoRaWAN®-netwerk worden geïntegreerd. Gebruikers kunnen fabrikantsonafhankelijke software gebruiken en snel IoT-oplossingen ontwikkelen en aanpassen.

Industrieel gebruik

Zijn geschiktheid voor industriële toepassingen, onderscheidt de WILSEN.sonic.level-sensor van andere IoT-sensoren—hij beschikt over een robuuste behuizing met IP66/67-beschermingsgraad en kan ook buiten worden ingezet bij temperaturen van -25 °C tot +70 °C.

Slimme milieutoepassingen

De draadloze WILSEN.sonic.level-sensor houdt toezicht op het niveau van rivieren, meren en overstromingsbekkens. Hij zendt bijkomende informatie, zoals temperatuur, geolocatie of batterijniveau, soms over een afstand van meerdere kilometers om gebieden te helpen in hun strijd tegen overstroming.

Toepassingen

Intelligente landbouw

Moderne landbouwtechnieken leveren zowel eten als energie. De WILSEN.sonic.level helpt landbouwers om vanaf afstand de vulstand van graansilo’s of het vergaarbekken van hun biogasinstallatie te monitoren. Het gebruik van een IoT-systeem ontlast de landbouwer van de nood om tijdrovende inspectierondes uit te voeren, en maakt tijd vrij voor andere belangrijke taken in zijn efficiënt landbouwbedrijf.

Slimme logistiek

Slimme logistiek

Efficiënte leverketens mogen in een mondiaal kader zeker niet uitgeput raken van grondstoffen en voorraden. De WILSEN.sonic.level helpt om vulniveaus in tanks of silo’s te bepalen en de leverancier de tijd te bieden om klanten een logistiek toeleveringssysteem te bieden dat op hun specifieke behoeften is afgestemd.

Slimme steden

Slimme steden

De eisen die aan steden en gemeenten worden gesteld om bewoners aangename, milieuvriendelijke leefomstandigheden aan te bieden, nemen toe. De WILSEN.sonic.level-sensor maakt een intelligent afvalverwerkingsbeheer mogelijk, waarbij de vulniveaus van containers voor gebruikt glas, oude kleding en recycleerbare materialen vanaf afstand kunnen worden gemonitord zodat de containers enkel worden opgehaald wanneer het vulniveau een vooraf vastgelegde stand bereikt.

LoRa-topologieën:

LoRa-technologie

Talrijke voordelen voor al uw toepassingen

LoRa-technologie biedt een aantal voordelen die vooral geschikt zijn voor gebruik met IoT-sensoren zoals WILSEN.sonic.level:

  • Verbinding met apparatuur tot op 15 km afstand, zelfs door muren heen
  • Wereldwijde beschikbaarheid en leveranciersonafhankelijkheid voor een snelle inzet in IoT-toepassingen
  • Minimaal energieverbruik tijdens overdracht, wat de batterijduur van de sensor ten goede komt
  • Gegevensoverdracht via radio, zodat geen sensorbekabeling vereist is
  • Uitstekende veiligheid en integriteit dankzij authentificatie en end-to-endversleuteling
  • Lage functioneringskosten dankzij licentieloze frequentieband

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat LoRa kan worden gebruikt om zeer uitgebreide, draadloze netwerken te creëren voor toepassingen in steden en gemeentes. Het kan ook worden gebruikt om kostenefficiënte privénetwerken op bedrijfsterreinen op te zetten. Het diagram hiernaast toont de topologische verschillen tussen de versies.

Als u meer wil leren over de voordelen van LoRaWAN®, lees dan ons onlineartikel:

Contact