WILSEN.system

Gemanagede IoT-sensoren voor vulstandcontrole vanaf afstand...

Het WILSEN.system

Draadloos IoT-sensorsysteem
Gegevensintegriteit en -veiligheid
Maximale systeemflexibiliteit
Handig apparaatbeheer

WILSEN-starterkit—welkom bij het IoT!

Het WILSEN.system van Pepperl+Fuchs verbindt je bedrijfsprocessen met het Internet of Things (IoT).

We stellen je in staat sensorgegevens van wijdverspreide of mobiele meetpunten naar de bedrijfssoftwaresystemen te sturen. En, op de koop toe, vereenvoudigen we je apparaatbeheer en systeemintegratie!

Hieronder vind je meer informatie over hoe dit je bedrijfsefficiëntie kan stimuleren. Neem contact met ons op om een WILSEN-starterkit aan te vragen. De kit bestaat uit:

  • Draadloze, ultrasone vulniveausensoren
  • Een simkaart met een gegevensvolume voor min. zes maanden
  • Een WILSEN.service-account om je apparatuur te beheren en je gegevens te beveiligen
  • Toegang tot CUMULOCITY IoT om je sensorgegevens te bekijken en verwerken 

*Inbegrepen in de kit zijn een vaste servicevergoeding om het systeem gedurende zes maanden te runnen, plus de kosten van de sensorhardware (1 tot 10 stuks). Gelieve het contactformulier te gebruiken om meer informatie over de tarieven te ontvangen.

Toepassingsvoorbeelden

Slimme steden

IoT-sensoroplossing voor slimme steden

 

Wegens een groeiend milieubewustzijn is afvalbeheer nu vaak een topprioriteit voor stedelijke overheden. Het WILSEN.system is ideaal voor deze situaties. Door containers voor oude kleding, glas, papier en restafval van WILSEN.sonic.level-sensoren te voorzien en WILSEN.service te verbinden met de afvalbeheersoftware, is een slimmer en handiger afvalbeheer mogelijk.

Vulniveaus die door de containers worden doorgestuurd, laten afvalbeheerders toe efficiëntere routes te volgen, tijd te sparen en verkeersopstoppingen in het spitsuur te vermijden. Het volledige proces kan veel nauwkeuriger en op voorhand worden gepland. Steden en stadsbewoners zullen kunnen genieten van de voordelen van een vuilnisophaling op aanvraag, minder lawaaioverlast, minder uitlaatgasemissies en minder overvolle afvalbakken voor gescheiden afval.

Slimme logistiek

IoT-sensoroplossing voor slimme logistiek

 

Het WILSEN.system helpt je om het meeste uit je logistieke processen te halen. Omdat de WILSEN.sonic.level-sensoren vulniveaus en geolocaties doorgeven, kan je mobiele containers op weg naar de plaats van gebruik traceren.

Door de bijkomende informatie van ons WILSEN.system te gebruiken, kan je je wagenparkbeheer optimaliseren, de slimme (her)bevoorrading van containers organiseren en ervoor zorgen dat ruwe grondstoffen en halffabricaten tijdig beschikbaar zijn in de productie. De tijdrovende controle van containers op de fabrieksvloer behoort tot het verleden—WILSEN.service verleent je toegang tot alle sensoren via een mobiele app en beveiligde internetverbinding.

Hoe werkt het WILSEN.system?

Een kant-en-klaar IoT-systeem

WILSEN.system

 

Het WILSEN.system is gebaseerd op vier bouwstenen:

1.  Speciale IoT-sensoren, zoals de WILSEN.sonic.level, die geoptimaliseerd zijn voor een werking op batterijen.

2. Connectiviteit betekent een volledig beveiligde radioverbinding tussen sensoren en WILSEN.service.

3. WILSEN.service is een online service voor apparaatbeheer. Deze dienstverlening van de IoT-experts van onze dochteronderneming Neoception omvat gegevensintegriteit en gegevensverzending, alsook taken zoals administratie, het beheer van toegangsrechten en sensorconfiguratie. Indien nodig, kunnen operators een mobiele app gebruiken om via de WILSEN.service veilig in te loggen op de sensor.

4. Systemen/platformen van derden verwerken en interpreteren de telemetriegegevens van de sensor die door de WILSEN.service wordt geleverd. Het kan hier om een ERP, CRM, LMS of een op een cloud-gebaseerde bedrijfsoplossing zoals CUMULOCITY IoT gaan. Dankzij zijn modulair design communiceert WILSEN.service met gelijk welk systeem van andere fabrikanten en kan het makkelijk in bestaande bedrijfsprocessen worden geïntegreerd.

De IoT-sensor—WILSEN.sonic.level

Ultrasone WILSEN.sonic.level-sensor

 

De WILSEN.sonic.level is een draadloze sensor met ingebouwde ultrasone module voor vulstanddetectie. Hij is beschikbaar voor draadloze GSM- (2G) en LoRaWAN-communicatie en heeft een batterijduur van max. vijf jaar. Een ingebouwde GPS-chip zorgt voor een nauwkeurige tracering. Statusinformatie over zaken zoals temperatuur en levensduur van de batterij worden eveneens doorgegeven.

Bovendien beschikken WILSEN.sonic.level-sensoren over de karakteristieke robuustheid van Pepperl+Fuchs’ industriële sensoren. Dankzij een IP66/67-codering en beschermende PTFE-folie, die de verontreiniging van de transducer voorkomt, kunnen de sensoren bij uitdagende omgevingsomstandigheden worden ingezet.

De ingebouwde temperatuurcompensatie maakt gebruik in een uitgebreid temperatuurbereik van -25 °C tot +70 °C mogelijk en geeft deze sensoren de capaciteit betrouwbare vulstandinformatie te vergaren - zowel buiten als in zware industriële omgevingen. Verstelbare stralenbundels en een meetbereik tot 4 m geven je de nodige flexibiliteit wanneer ruimte beperkt is.

Contact Us