Enabling global use.
Optimizing information flow.
Expanding flexibility.

BULLET—WirelessHART Adaptor

Kenmerken

Brede waaier van certificaten voor wereldwijd gebruik

Brede waaier van certificaten voor wereldwijd gebruik

De BULLET is de enige WirelessHART-adaptor op de markt met een explosieveilige Ex d-behuizing. De BULLET beschikt over alle relevante certificaten (ATEX, UL, IECEx en nog vele andere) zodat hij wereldwijd kan worden ingezet. Sluit de BULLET eenvoudigweg aan op je veldtoestel en zorg voor een efficiënte, draadloze signaaloverdracht.
Multidrop-feature voor kostenefficiënte installaties

Multidrop-feature voor kostenefficiënte installaties

De BULLET beschikt over een krachtig multidrop-feature dat de kost voor het toevoegen van apparaten op een WirelessHART-netwerk aanzienlijk vermindert. Met een enkele BULLET kunnen tot acht HART-veldtoestellen worden aangesloten. Dit is vooral handig als je toezicht wil houden op tankenparken en pijpleidingen.
StepVolt-technologie optimaliseert beschikbare voeding

StepVolt-technologie optimaliseert beschikbare voeding

De BULLET wordt elektrisch geladen via de 4-20 mA kring en maakt hiervoor gebruik van de zogenaamde “StepVolt”-technologie. Deze speciale technologie laat je toe de spanning in te stellen van 1V tot 2,5V om het gebruik van de beschikbare kringvoeding en bandbreedte voor draadloze communicatie te optimaliseren.
Robuuste behuizing beschermt een zeer flexibel apparaat

Robuuste behuizing beschermt een zeer flexibel apparaat

De aluminium Ex d-behuizing van de BULLET omsluit de antenne met een antistatische koepel. De behuizing is uiterst duurzaam en geschikt voor gebruikstemperaturen van -40 °C tot +85 °C. Geniet van deze combinatie van robuustheid en flexibiliteit: sluit de BULLET op gelijk welk veldtoestel aan en voedt het ofwel via standaard stroom of de stroomkring van een zonnepaneel.

Technologieën

StepVolt

StepVolt-technologie optimaliseert beschikbare voeding

De BULLET wordt elektrisch geladen via de 4-20 mA kring en maakt hiervoor gebruik van de zogenaamde “StepVolt”-technologie. Deze speciale technologie laat gebruikers toe de spanning in te stellen van 1V tot 2,5V om het gebruik van de beschikbare kringvoeding en bandbreedte voor draadloze communicatie te optimaliseren. De BULLET levert steeds betrouwbare prestaties, zelfs bij de meest ongunstige laagspanningstoepassingen waar zeer weinig stroom beschikbaar is – bijvoorbeeld bij het gebruik van transmitters met grote kabellengtes of intrinsiekveilige barriers. In scenario's waar meer stroom beschikbaar is, levert de BULLET meer WirelessHART-pakketten per seconde, wat leidt tot een hogere communicatiesnelheid in het algemene WirelessHART-netwerk.


Multidrop

Multidrop-feature voor kostenefficiënte installaties

Een uniek feature van de BULLET is zijn capaciteit om tot acht HART-gestuurde meettoestellen te multi-droppen op slechts één BULLET. Dit digitaal multidrop-feature doet de kost voor het toevoegen van apparatuur op een bestaand WirelessHART-netwerk aanzienlijk dalen: Geen verbindingstoestel, geen speciale bedrading, geen laagspanningscondensatoren, geen segmentafsluiters of bijkomende opleidingen voor het personeel vereist. Dit kostenefficiënte feature is vooral nuttig in vele SCADA-toepassingen, zoals het toezicht op tankenparken en pijpleidingen.

Toepassingsvoorbeelden

Niveaumeting in tankenpark

Niveaumeting in tankenpark

De vulniveaus van 23 opslagtanks met petrochemicaliën moeten op betrouwbare wijze worden gemonitord. Vanuit financieel oogpunt is de toevoeging van nieuwe meetapparaten een ware uitdaging, gezien de opslagtanks over een grote oppervlakte verspreid staan en de besturingskast al volgepropt zit met de kabels. De BULLET biedt hier een zeer kosteneffectieve oplossing: het multidrop-feature laat operators toe tot acht veldtoestellen op een tank toe te wijzen met slechts één van deze Ex d WirelessHART-adapters.

Daar de fabriek reeds over een 24V-voeding (bijv. voor verlichting) beschikt, kunnen adaptor en veldtoestel hiermee worden gevoed en draadloos data verzenden naar het procesbesturingssysteem. Voor de best mogelijke signaaloverdracht worden BULLET’s op staken 2 meter boven de tanks gemonteerd.


Grensbewaking bij chemisch bedrijf

Grensbewaking bij chemisch bedrijf

In deze outdoortoepassing bij een chemisch bedrijf wordt de BULLET gebruikt voor de detectie van eventuele gaslekken. Verschillende “bomen” of draagstructuren, met elk vijf BULLETs, staan rond het bedrijfsterrein verspreid om de volledige omtrek ervan te bewaken. Elke mobiele structuur is voorzien van vier gasmeters voor de detectie van verschillende soorten gas, een schroef die de windsnelheid meet en een windvaan die de windrichting aangeeft. Dit totaal van zes meetsignalen omvat vier 4-20 mA en twee HART-signalen.

Dankzij het multidrop-feature zijn de twee HART-toestellen met één enkele BULLET verbonden. Beide signaaltypes, 4-20 mA en HART, worden via BULLET’s op betrouwbare wijze en volledig draadloos doorgestuurd naar het besturingssysteem—zelfs bij omgevingstemperaturen van -33 °C. In deze toepassing voeden de BULLET’s zich via de stroomkring van een zonnepaneel, dat samen met een batterijpakket op elke draagstructuur voor de stroomvoeding zorgt.

Mobiele gasdetector in chemisch bedrijf

Mobiele gasdetector in chemisch bedrijf

Met een mobiele gasdetector kan je overal in het bedrijf onmiddellijk gas detecteren. De mobiele gasdetector bestaat uit een gasmeter, een zonnepaneel en bijkomende batterij als voeding, een besturingseenheid en een BULLET. De BULLET voedt zichzelf via het zonnepaneel en zendt 4-20 mA signalen van de gasmeter naar het besturingssysteem.

WirelessHART-apparaten zoals de BULLET vormen een vermaasd netwerk: de signalen worden van de ene BULLET naar een andere of direct naar een WirelessHART-gateway doorgestuurd, die op zijn beurt met het besturingssysteem communiceert. Operators kunnen zo makkelijk een zeer flexibele communicatiestructuur binnen een bedrijf opzetten.

Mobiele mengtank in farmaceuticabedrijf

Mobiele mengtank in farmaceuticabedrijf

State-of-the-art farmaceutische toepassingen vereisen flexibiliteit: mobiele mengtanks zijn een standaard onderdeel van de geneesmiddelenproductie en behandelen alle belangrijke procesfasen—van de vermenging tot de verwarming en koeling van het product. Elke verrijdbare mengtank is uitgerust met meerdere meettoestellen. Twee BULLETs, eveneens op de mengtank gemonteerd, zorgen voor het verzenden van vier HART-uitgangssignalen (niveau, pH, temperatuur en druk) en één 4-20 mA signaal (controle-eenheid motorsnelheid) naar de WirelessHART-gateway die communiceert met het besturingssysteem.

De BULLET voedt zichzelf via de AC-stroomkring van de motor van het mengapparaat, waardoor de draadloze dataoverdracht onafhankelijk blijft van batterijen of externe stroombronnen. Dankzij zijn robuuste behuizing is de BULLET ook uitermate bestand tegen de meedogenloze aspecten van typische Clean-in-Place (CIP) procedures.

Leer meer over onze WirelessHART-adaptors

Ontdek het grootste gamma WirelessHART-adaptors op de markt! Productmarketing manager Sabrina Weiland stelt verschillende adaptortypes voor en adviseert welke het best aansluit bij jouw toepassing.

Contact