Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

RFID-leeskoppen en tags

RFID-tags zijn informatiedragers, bijvoorbeeld op een transportcontainer of object. Ze bevatten data die naargelang de procesfase kan worden gewijzigd. De RFID-lees-/schrijfkoppen die de informatie doorsturen, moeten betrouwbaar en makkelijk integreerbaar zijn. Dankzij ons uitgebreid assortiment RFID-tags en RFID-lees-/schrijfkoppen in verschillende frequentiebereiken en designs, kunnen we je de juiste RFID-oplossing voor elke toepassing op het gebied van industriële identificatiesystemen aanbieden.


RFID-leeskoppen

RFID-lees-/schrijfkoppen zijn beschikbaar als componenten voor korte en lange afstanden. Ze worden bestuurd via besturingseenheden en scannen „read-only”-codes en variabele datazones van RFID-tags. Ze kunnen ook informatie in de datazones van de tag schrijven.

  • RFID-lees-/schrijfkoppen van Pepperl+Fuchs zijn makkelijk te integreren, bijvoorbeeld als dunne cilinder met een externe schroefdraad in een vlakke of compacte behuizing.
  • Voor RFID op korte afstanden (inductie bij 125 kHz en 13,56 MHz) liggen de lees-/schrijfafstanden onder het meterbereik (0>99 cm).
  • Voor RFID op langere afstanden (868 MHz) beslaan de lees-/schrijfafstanden een maximum van zes meter

RFID-tags

Wat RFID-tags betreft, heb je de keuze tussen codedragers, die een individuele code bevatten, en gegevensdragers, die kunnen worden gelezen en beschreven. Naast variabele data bewaren gegevensdragers altijd een „read-only”-code, wat een betrouwbare identificatie garandeert. Wij leveren RFID-tags in allerlei verschillende ontwerpen, inclusief platte cilinders, schelpvormen en in bankkaartformaat. Bevestigingsopties omvatten drukfittingen, externe schroefdraad, flens en montagegaten

  • Robuuste, hittebestendige transponders met een hoge weerstand tegen chemicaliën voor LF near-field RFID (inductie bij 125 kHz) zijn ongevoelig voor elektromagnetische storing, kunnen rechtstreeks in metalen behuizingen worden ingebouwd en zijn kosteneffectief.
  • Met HF near-field RFID (inductie bij 13,56 MHz) kan je drie tot vier keer sneller werken dan met de lagefrequentietechnologie. Deze RFID-tags zijn erg plat en dankzij een kleine spoel flexibel te integreren.
  • Tags voor UHF far-field RFID (868 MHz) zijn ofwel actief, ofwel passief. Passieve tags zijn zeer goedkoop om te produceren en kunnen makkelijk aan tal van voorwerpen worden bevestigd

Bezoek de RFID-hub

Bezoek onze "RFID-hub"—deze speciale website is een kennisbasis voor RFID. Vind antwoorden op veelgestelde vragen en leer meer over typische RFID-toepassingen…