Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

Universele Ingangs-/Uitgangsmodules

Als deel van haar FB Remote I/O-oplossing biedt Pepperl+Fuchs een universele ingangs-/uitgangsmodule met 4 kanalen voorzien van Ex i- of Ex e-klemmen voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen geclassificeerd als Zone 1. Dankzij deze module beschikken gebruikers over een uiterst flexibeleoplossing voor toepassingen zoals de sturing van druktransmitters, debietmeters, differentiële druktransmitters, niveaumeters en proportionele kleppen, I/P-omvormers of plaatselijke indicatoren.

Elk van de vier kanalen kan afzonderlijk worden geparametreerd en gebruikt als AI of AO. Het is eveneens mogelijk analoge ingangen en uitgangen te combineren. LED’s geven de status van elk kanaal weer. Witte LED’s tonen de actuele gebruiksmodus. De universele ingangs-/uitgangsmodules van het FB Remote I/O-systeem zijn bovendien hot-swappable, wat een snelle en eenvoudige modulevervanging zonder tijdrovende stilstanden toelaat. De automatische download van kanaalinstellingen naar de vervangingsmodule spaart zelfs nog meer tijd.

De modules ondersteunen kabelbreuk- en kortsluitingsdetectie. Galvanische scheiding isoleert de intrinsiekveilige signalen van bus en voeding.