Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

De SmartBridge®-technologie van Pepperl+Fuchs overbrugt de kloof tussen sensoren en Industrie 4.0: Tot nu toe werd de procesdata van veldapparaten die deel uitmaken van een IO-Link-infrastructuur vooral in het machinecircuit verwerkt. Gelijkwaardige parameter- en statusinformatie die inzicht zou kunnen bieden in de staat van de apparatuur blijft ongebruikt. Dit is waar de SmartBridge®-technologie hoog scoort: de SmartBridge®-interface wordt aangesloten tussen een besturingseenheid en een apparaat met IO-Link-compatibiliteit. Hier detecteert het de IO-Link-communicatie met de sensor of signaalgever en stuurt het procesdata via Bluetooth naar een mobiel apparaat.

Dit bijkomende communicatiepad ontsluit een volledig nieuw niveau van gebruiksgemak op het gebied van sensorgebruik. De door Pepperl+Fuchs ontwikkelde SmartBridge®-app geeft de data die door de interface wordt doorgestuurd weer op commercieel verkrijgbare tablets of smartphones. Hierdoor wordt de besturing van status- en procesdata net zo eenvoudig via “Touch & Type” behandeld als de instelling van parameters. Zodra een nieuw apparaat wordt gedetecteerd, worden de vereiste drivers automatisch geladen. Via deze driverbestanden worden de functies van de respectievelijke veldapparaten grafisch en in duidelijke tekst weergegeven. Je kan de procesdata ook op een microSD-kaart opslaan en deze later aan een gedetailleerde analyse op je pc onderwerpen.

Deze eenvoudige en handige weergave van parameter- en apparaatinformatie helpt technici bij de indienstname van machines en productiefaciliteiten en vereenvoudigt de foutanalyse in onderhoudsgevallen. Dankzij de SmartBridge®-interface maak je gebruik van de volledige capaciteit van je IO-Link-apparatuur!