Serviceline Industriële Sensoren
Serviceline Explosiebeveiliging

De bescherming van gevoelige machineonderdelen, zoals dure lenzen of precisiegereedschap, tegen schade vereist een uiterst nauwkeurig toezicht. De SmartRunner Detector werd speciaal voor deze taak geoptimaliseerd en kan zelfs kleine of transparante obstakels detecteren. De vision sensor is gebaseerd op de SmartRunner-technologie, die voor het eerst de beproefde lichtsectietechnologie met een 2D-vision sensor en LED-verlichting combineert. De detector is eenvoudig te parametreren. De gebruiker kan de achtergrond via teach-in inlezen en, zo nodig, kunnen andere parameters zoals het meetbereik zonder pc worden vastgelegd met behulp van data matrix-besturingscodes. De vision sensor detecteert op betrouwbare wijze alle fouten binnen het vastgelegde scanbereik, zelfs voorwerpen die moeilijk te detecteren zijn omwille van hun reflecterend oppervlak. In deze gevallen zorgt de gelijktijdige evaluatie van de voorwerp- en achtergrondlaserlijnen ervoor dat voorwerpen op betrouwbare wijze worden gedetecteerd. De SmartRunner Detector beschikt over zenders en ontvangers in eenzelfde behuizing en kan snel en eenvoudig worden uitgelijnd met natuurlijke objecten, zoals een muur. Extra uitlijning en tijd voor bedrading zijn niet langer nodig.

 

De SmartRunner Detector kan worden gebruikt voor een waaier van toepassingen, inclusief:

Zonebewaking om gevoelige machineonderdelen te beschermen

De SmartRunner Detector werd ontworpen om toezicht te houden op gevoelige machinedelen en om machines stil te leggen wanneer vreemde of ongeoorloofde voorwerpen binnen de controlezone worden gedetecteerd. Defecten en dure machineherstellingen behoren hierdoor tot het verleden.

Toegangscontrole

In deze toepassing controleert de SmartRunner Detector of de werknemer de goederen uit de juiste bak heeft genomen. De SmartRunner Detector kan ook in pick-by-light-systemen worden ingebouwd.

 


Ontdek de SmartRunner-technologie met haar unieke combinatie van lichtsectietechnologie en 2D-vision sensor met ingebouwde LED’s...