Kanban op hoger niveau

Digitaal kanban-beheer

Voordelen

End-to-end digitalisering

End-to-end digitalisering

De eerste oplossing op de markt met een volledige, all-in aanpak voor het digitaliseren van kanban-rekken.
Geoptimaliseerde processen

Geoptimaliseerde processen

Het door lichtsignalen aangestuurde (“put-to-light”) systeem maakt het makkelijker om materialen terug te vinden, terwijl up-to-date rapporten betreffende voorraadniveaus een geoptimaliseerd voorraadbeheer mogelijk maken.
Verhoogde flexibiliteit

Verhoogde flexibiliteit

Een maximum aan digitale informatie stuurt kostenefficiënte werkstromen voor een brede waaier van productversies.
Geschikt voor uitbreiding achteraf

Geschikt voor uitbreiding achteraf

Bestaande kanban-systemen in oudere bedrijven kunnen makkelijk later en voor een beperkte kostprijs worden gedigitaliseerd.
End-to-end digitalisering
Het digitaal kanban-beheerssysteem is de eerste oplossing op de markt die een volledig digitaal overzicht van fysieke kanban-rekken biedt. Zodra een werknemer een bak of lastdrager van het rek neemt, wordt deze materiaalopname in realtime geregistreerd en wordt een bestelling gegenereerd. Het aan fouten onderhevig, manueel behandelingsproces van individuele kanban-kaarten is overbodig. Bestelcycli worden verkort en aankoopprocessen kunnen op efficiëntere wijze worden beheerd.
Geoptimaliseerde processen
De eenvoudig te begrijpen en door lichtsignalen aangestuurde werkwijze van het digitaal kanban-beheerssysteem elimineert tijdrovende zoekprocessen en voorkomt fouten bij het laden van de rekken. Het feit dat de verwijdering van lastdragers van het rek automatisch wordt geregistreerd, betekent bovendien dat de manuele, lege boodschappen eigen aan traditionele kanban-systemen niet langer vereist zijn. Opnames worden onmiddellijk en automatisch geregistreerd. Realtime informatie over de voorraad in de rekken zorgt voor een up-to-date voorraadbeheer, en bakken of materialen kunnen te allen tijde worden gelokaliseerd.
Verhoogde flexibiliteit
Het digitaal kanban-beheerssysteem verhoogt de kostenefficiëntie voor een uitgebreide reeks productversies op aanzienlijke wijze. Voorraadniveaus en -vereisten kunnen in realtime worden gesynchroniseerd - ongeacht de locatie - waardoor intralogistieke processen en opslag worden geoptimaliseerd. Tegelijkertijd elimineert dit het statisch proces waarbij materiaal aan rekken moet worden toegewezen, alsook de bijhorende administratiekost. Het systeem biedt de beste voordelen op de markt qua uitbreidbaarheid. Productielijnen kunnen makkelijk worden omgebouwd of uitgebreid wanneer dit nodig is dankzij de modulaire structuur.
Geschikt voor uitbreiding achteraf
Het digitaal kanban-beheerssysteem is ook ideaal voor het upgraden van oudere fabrieksinstallaties. De vereiste hardware omvat een eenvoudig te integreren kit met alle componenten - van één en dezelfde leverancier - die nodig zijn voor de digitalisering van een kanban-rek. De software voor de oplossing werd ontworpen voor maximale compatibiliteit met verschillende IoT-oplossingen en ERP- of MES-systemen. Als geheel, garandeert de oplossing dat bestaande kanban-processen ook snel en tegen een minimale kost kunnen worden gedigitaliseerd.
Een slimme kanban-softwareservice

Software-integratie

De door Neoception ontwikkelde software vormt de centrale logica voor het scannen en samenvoegen van lokale sensorinformatie. Via slimme patroonherkenning bepaalt de software of, wanneer en hoe een bak op de verschillende rijen van een kanban-rek werd verplaatst. Kortere, onopzettelijke sensoractiveringen worden zorgvuldig gefilterd en genegeerd. Het overkoepelend, industrieel toepassingssysteem Nexeed van Bosch Connected Industry wordt enkel geïnformeerd wanneer duidelijke gebeurtenissen worden geïdentificeerd. De kanban-service bestuurt de RFID-leeskoppen en de LED’s.

Naast operationele functionaliteiten, omvat de service een online interface voor een snelle set-up, toezicht tijdens werking en debugging van de hardware. Updates zijn snel, veilig en kunnen via rechtstreekse toegang tot de hoofdcontroller worden geïmplementeerd. Een continue controle van de verschillende componenten zorgt voor een doeltreffend systeemtoezicht, dat wordt weergegeven als werkingsstatussen op de stapelkolommen.

Hoe werkt het systeem?

Volledig rekbeheer

Volledig rekbeheer

Als het om grondige informatievergaring gaat, onderscheidt het digitaal kanban-beheerssysteem zich van traditionele oplossingen: Elk rek wordt voorzien van een componentenkit bestaande uit een optische lichtstrook, een toegewezen rekcontroller en een LED-module voor de weergave van de door lichtsignalen aangestuurde instructies.

Een individuele, visuele achtergrondonderdrukking wordt gemonteerd op de speciaal ontwikkelde sensorlat, die beschikbaar is in verschillende lengtes. Deze achtergrondonderdrukking detecteert patronen in de software vrijwel in realtime. Deze patronen laten toe conclusies te trekken uit de bewegingen op de rekken. Op basis van deze informatie, gebruikt de LED-module kleursignalen om aan de werknemer aan te geven of de bak al dan niet op de correcte plaats werd gezet.

De welbekende AS-i-vlakbandkabel met ‘piercing’-technologie laat werknemers toe de rekken snel en flexibel aan te sluiten.

Get More Insights

Watch this video to learn more about the development of our digital Kanban management system and how you can benefit from this unique solution.

Whitepaper

Download het gratis bestand hier!

Wenst u graag bijkomende achtergrondinformatie over de digitalisering van kanban-systemen? Tobias Kehl, ingenieur gespecialiseerd in digitalisering en werkzaam bij Neoception, heeft een exclusief whitepaper over dit onderwerp opgesteld. Dit pdf-bestand verklaart hoe standaard processtromen in het kanban-systeem werken, benadrukt het optimaliseringspotentieel en kaart het onderwerp ‘cloud-integratie’ en bijhorende veiligheidsoverwegingen aan.

Grafische weergaves van processtromen, hardwarecomponenten en software-architectuur verschaffen duidelijk inzicht in de manier waarop al deze elementen verbonden zijn.

Download uw gratis exemplaar!

Whitepaper kanban-systemen

Contact