De Ethernet Advanced Physical Layer

De sleutel tot een succesvolle digitalisatie in procesindustrieën

 

Ethernet-APL—Digitalisatie Bereikt de Procesindustrie

Industrie 4.0 en het Industrial Internet of Things stellen al jarenlang de norm in de verwerkende nijverheid. In de procesindustrie was er tot nu toe geen netwerkstandaard in staat om zeer snel grote hoeveelheden data van de fabrieksvloer naar het informatieniveau van de Industrie 4.0-architectuur te versturen.

Met de Ethernet Advanced Physical Layer, of Ethernet-APL in het kort, creëren Pepperl+Fuchs en andere ondernemingen uit de automatiseringswereld nu een belangrijke mijlpaal: Het is de centrale technologie en enige manier om digitalisatie tot in de kleinste hoek van de procesinstallatie te brengen. Ethernet-APL staat voor lange kabellengtes, explosiebeveiliging en compatibiliteit, en zorgt voor een ononderbroken en transparante communicatie over alle hiërarchieniveaus. Leer meer over de baanbrekende technologie die de weg baant voor uitdagende IoT-toepassingen in de procesindustrie.

Nu beschikbaar: De Ethernet-APL-veldschakelaar voor DIN-railmontage, de allernieuwste FieldConnex®-innovatie en eerste schakelaar in de procesautomatisering die standaard communicatietechnologie met Ethernet-APL verbindt.

Wilt u graag meer informatie hierover? Onze Ethernet-APL-deskundigen stellen de toekomstbestendige technologie graag aan u voor, en bespreken de volgende stappen met u. Neem hiervoor contact met ons op. 

Highlights—Why Ethernet-APL?

Voldoet aan alle centrale vereisten voor procesinstallaties
Voor de allereerste keer: een moderne ethernettechnologie die in explosiegevaarlijke omgevingen kan worden ingezet
Ontworpen voor Intrinsieke Veiligheid
Efficiënte fabrieksmodernisering
Hoge overdrachtssnelheden
Hoge mate van compatibiliteit

Voordelen

Efficiënte Communicatie op Alle Niveaus

Efficiënte Communicatie op Alle Niveaus

Ethernet-APL zorgt voor een rechtstreekse verbinding van veldapparaten met overkoepelende besturingssystemen, wat voor het eerst een uniforme netwerkinfrastructuur over alle procesbesturing- en bedrijfsniveaus creëert. Enorme hoeveelheden data worden aan 10 Mbit/s, minstens 300 keer sneller dan met actuele technologieën zoals HART of veldbus, verstuurd.
Maximale Installatiebeschikbaarheid

Maximale Installatiebeschikbaarheid

Naast absolute meetwaarden, leveren moderne veldinstrumenten ook waardevolle, bijkomende informatie. Met Ethernet-APL kunnen bedrijven in real-time het meeste uit hun apparatuur halen, de status van de componenten ervan controleren, en onderhoudsvereisten vroegtijdig identificeren. Dit voorkomt ongeplande stilstanden en verhoogt installatiebeschikbaarheid in aanzienlijke mate.
Eenvoudige, Betaalbare Fabrieksmodernisering

Eenvoudige, Betaalbare Fabrieksmodernisering

Ethernet-APL ondersteunt de in de procesindustrie gangbare trunk-en-spur-techniek en kan worden toegepast op eender welk industrieel ethernetprotocol zoals EtherNet/IP, HART-IP en PROFINET. Dit vereenvoudigt integratie voor planners, installatieontwerpers en -personeel gezien bestaande installaties en infrastructuren blijvend kunnen worden gebruikt en investeringen worden beschermd.
Wereldwijde flexibiliteit

Wereldwijde flexibiliteit

Gebaseerd op de beproefde IEEE- en IEC-normen, maakt de nieuwe Ethernet Advanced Physical Layer communicatie mogelijk die overal ter wereld kan worden gecertificeerd. Bovendien zorgt het testen en certificeren van producten voor de nodige compatibiliteit, zodat zelfs apparaten van verschillende fabrikanten zonder problemen samen kunnen worden gebruikt.

Vormgeven aan de Toekomst van Procesindustrieën: Basisprincipes, Terminologie, Topologieën

De Ethernet Advanced Physical Layer—of Ethernet-APL in het kort—bevordert de snelste en meest efficiënte communicatie van grote hoeveelheden gegevens van explosiegevaarlijke omgevingen naar de cloud. Leer wat Ethernet-APL inhoudt en welke aspecten moeten worden gestandaardiseerd om een volledige definitie van de physical layer te bekomen.

Ethernet-APL staat voor lange kabellengtes, explosiebeveiliging en compatibiliteit, en zorgt voor een ononderbroken en transparante communicatie over alle hiërarchieniveaus. De trailer biedt een glimp van deze baanbrekende technologie... 

De Ethernet Advanced Physical Layer past in gelijk welke procesinstallatie doordat de architectuur flexibiliteit en explosiebeveiliging biedt voor alle soorten Ex-omgevingen. De video illustreert typische topologieën voor procesautomatisering...

Hoe Intrinsieke Veiligheid Realiseren met Ethernet-APL

Bekijk de video om te leren hoe eenvoudig het is om met behulp van Ethernet-APL intrinsieke veiligheid te garanderen. Ethernet-APL leent het bekende concept van FISCO, maar laat hogere prestaties en grotere afstanden tussen schakelaar en veldapparaat toe. Een extra hoofdstuk werd voorzien in de welbekende IEC-norm (IEC 60079) voor de verificatie van intrinsieke veiligheid. Dit concept voor de intrinsieke veiligheid van Ethernet-APL-verbindingen heet 2-WISE, wat voor “Two-Wire Intrinsically Safe Ethernet” staat.

2-WISE is, met andere woorden, toch niet helemaal nieuw. De meeste gebruikers die het entiteitsconcept vandaag de dag moeten gebruiken om de intrinsieke veiligheid van apparaattechnologie met analoge signalen aan te tonen, zullen opgelucht zijn over het gemak van Ethernet-APL.

 

Intrinsieke Veiligheid Zonder Berekeningen

Intrinsieke Veiligheid Zonder Berekeningen

Om de testprocedure voor de validering van de intrinsieke veiligheid van Ethernet-APL-apparatuur en kabels in APL-segmenten te vereenvoudigen, werd een nieuw systeemconcept gestandaardiseerd in IEC TS 60070-47 (2-WISE). Deze legt de universele grenswaarden vast voor de bepaling van intrinsieke veiligheid in APL-circuits.

De fabrikant van een Ethernet-APL-compatibel veldapparaat garandeert conformiteit met de vereiste grenswaarden in overeenstemming met 2-WISE. Er wordt niet enkel onderscheid gemaakt tussen verschillende zones, maar ook tussen divisies. De gebruiker selecteert de apparatuur afhankelijk van de gewenste zone, zorgt voor een geschikte kabel en documenteert de installatie volledig. Tijdrovende berekeningen zijn niet langer nodig. 

Werkt met Alle Generaties van Uw Veldapparatuur

De FieldConnex® Ethernet-APL-switch biedt een dubbele functie voor PROFIBUS PA-apparaten. Naast Ethernet-APL, identificeert hij automatisch het Profibus PA-veldbusprotocol en geeft hij de gegevens van de apparaten door naar PROFINET voor de besturingstechnologie. Deze functie wordt gedefinieerd als "Proxy" in de normen voor Profinet en Profibus. Het belangrijkste aspect van deze technologie is dat deze overdracht voor alle protocollen en apparaten in de regel in het enigineeringstation plaatsvindt en zeer duidelijk is voor planners en operators. 
Een naadloze apparaatintegratie in het controle- en engineeringssysteem wordt gerealiseerd via het PA-profiel,, dat gestandaardiseerd is voor Profibus en Profinet. Het definieert de meetwaarden, configuratieparameters en collectieve berichten van dezelfde veldapparaten, zelfs wanneer ze afkomstig zijn van verschillende fabrikanten. Het spaart ook moeite bij de uitvoering van een groot aantal metingen en apparaatvervangingen.

Grote Variëteit in de SR-Serie

Ethernet-APL in SR-Behuizingen

Ontworpen voor gebruik in explosiegevaarlijke en zware industriële omgevingen, biedt de SR-serie verschillende afmetingen en groottes voor een variëteit aan Ethernet-APL-toepassingen. Accessoires zoals flensplaten, scharnieren, montagebeugels of beveiligingsopties kunnen naargelang de specificaties van de klant worden geïntegreerd. De behuizingen van de SR-serie zijn vervaardigd uit geborsteld roestvrij staal (AISI 316L) en beschikken standaard over bevestigingsbeugels in roestvrij A4-staal voor een uitstekende bestendigheid tegen aangekoekt vuil en roestvorming

De Kostenefficiënte Oplossing: GR-Behuizingen

Ethernet-APL in GR-Behuizingen

De GR-behuizingen zijn vervaardigd uit met koolstof geladen, glasvezelversterkte polyester en beschikken over roestvrijstalen afdekschroeven. De behuizingen bieden een antistatische, uv- en roestbestendige oplossing. Tal van interessante features vereenvoudigen installatie en gebruik, zoals bijvoorbeeld vaste toegangspunten, een geschuimde pakking tegen stof- en waterindringing (IP66) en een speciale bescherming van de afsluitrand. Dankzij haar uitgebreid temperatuurbereik tot ­60 °C kan de glasvezelversterkte serie GR-behuizingen dienst doen als kostenefficiënte oplossing voor talrijke installaties die anders roestvrijstalen behuizingen zouden vereisen.

Contact

Heeft u vragen over de Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL), of wilt u graag meer informatie? Wij helpen u graag! Vul het onderstaande contactformulier in en stuur ons een bericht.