Leading the way.
Reinventing positioning.
Revolutionizing safety.

safePXV en safePGV
SIL 3/PL e-conforme, absolute positioneringssystemen

Maximale veiligheid—een goed gevoel

Veiligheidstoepassingen conform “SIL 3/PL e” vereisen een strikte overeenstemming met de hoogste veiligheidsrichtlijnen om de veiligheid van mensen en machines te allen tijde te verzekeren. Hoewel dit veiligheidsniveau tot nu toe geassocieerd werd met hoge kosten en tijdrovende procedures, kunnen gebruikers het nu makkelijker dan ooit realiseren—met onze nieuwe en wereldwijd uniekesafePXV”- en “safePGV”-positioneringssystemen.

Gebaseerd op een meervoudig redundante technologie, maken deze systemen voor het eerst een veilige, absolute positionering conform SIL 3/PL e-niveau mogelijk met één enkele sensor. safePXV biedt de perfecte oplossing voor een lineaire, absolute positionering; safePGV voor een betrouwbare navigatie van automatisch geleide voertuigen (AGV’s). Vertrouw op deze innovatieve sensortechnologie voor maximale veiligheid!

Een ware innovatie

Veilige, absolute positionering conform SIL 3/PL e met slechts één sensor
Meervoudig redundante technologie gecombineerd met veilige firmware, 2D-leeskop en tweekleurige data matrix-codeband
Directe en veilige dataoverdracht naar veiligheids-PLC via PROFINET PROFIsafe-protocol—zonder enig bijkomend functieblok
Conformiteit met de Machinerichtlijn om mens en machine te beschermen, is nu makkelijker dan ooit

Voordelen

Maximale veiligheid en efficiëntie

Maximale veiligheid en efficiëntie

Met de safePXV- en safePGV-positioneringssystemen levert een enkele sensor veilige data volgens de SIL 3/PL e-normen aan de veiligheids-PLC. De nieuwe veiligheidsoplossing voldoet zonder problemen aan de veiligheidseisen en is zeer efficiënt. Aanvaard geen compromissen op het gebied van veiligheid!
Innovatieve technologie en hoge flexibiliteit.

Innovatieve technologie en hoge flexibiliteit.

De nieuwe positioneringssystemen zijn gebaseerd op een beproefde, innovatieve technologie. Dankzij hun meervoudige redundantie, breed scanvenster en grote scherptediepte zijn de safePXV en safePGV uiterst duurzaam en flexibel. Vertrouw op de meest moderne positioneringssystemen op de markt!
Handige en snelle montage

Handige en snelle montage

De data matrix-codeband is zelfklevend en beschikbaar in op maat gemaakte lengtes. De leeskop hoeft niet tot de millimeter nauwkeurig met de codeband te worden uitgelijnd. Dankzij het brede scanvenster en de grote scherptediepte van de sensor is een ingewikkelde en exacte camera-uitlijningonnodig. Geniet van een snelle en eenvoudige installatie!
Indienstname via plug-and-play

Indienstname via plug-and-play

De 2D-camera kan eenvoudig via de veiligheids-PLC worden geparametreerd met PROFINET-GSDML file. Veldbusvarianten zijn rechtstreeks via de controller bereikbaar. Ingebouwde interfaces in de sensorbehuizing vereenvoudigen de systeemintegratie. Haal voordeel uit een snelle indienstname!

Technologie van hoge kwaliteit

Veilige data rechtstreeks van de sensor

safePGV- en safePXV-positioneringssystemen

De 2D-leeskop van het nieuw, absoluut positioneringssysteem leest de kleurcodes van de data matrix-codeband. De innovatieve firmware verwerkt de ontvangen informatie met behulp van een veilig algoritme in de sensor en stuurt dit conform SIL 3/PL e door naar de veiligheids-PLC als veilige data. Voor het eerst kan je dit hoge veiligheidsniveau met een enkele sensor bereiken.

Meervoudig redundant en flexibel

safePGV- en safePXV-positioneringssystemen

Door data matrix-codes als informatiedragers te gebruiken, kan data op redundante wijze worden gemapt. Een breed scanvenster biedt bijkomende redundantie door tot vijf data matrix-codes tegelijk te lezen. De positioneringssystemen garanderen zelfs bij beschadigde of vuile codebanden een betrouwbare positionering. Kleine draaicirkels, steile oplopende en aflopende hellingen en lijnbreukentot 75 mm vormen geen obstakel—over een unieke afstand van maximaal 100.000 m.

De nieuwe generatie positioneringssystemen op YouTube

Met de nieuwe positioneringssystemen stelt Pepperl+Fuchs nieuwe normen op het gebied van betrouwbaarheid, geluidsimmuniteit en gebruiksgemak.
Maar waar onderscheidt deze sensorgeneratie zich? Deze YouTube-video beschrijft de sensorkenmerken aan de hand van concrete toepassingsvoorbeelden (de afgebeelde waarden zijn echter fictief).

Veelzijdige veiligheidstoepassingen

safePXV—voor een veilige positionering

Het safePXV-positioneringssysteem

Het safePXV-positioneringssysteem biedt ongeëvenaarde betrouwbaarheid voor een lineaire, absolute positionering. Dankzij zijn gebruiksvriendelijkheid is het geschikt voor een brede waaier van toepassingen. De afbeelding illustreert hoe het safePXV de exacte positionering van skid-transportsystemen in een productielijn garandeert. Het systeem wordt daarnaast ook gebruikt op stapelkranen in material handling, draaitafels of bij liften en windturbines.

safePGV—voor een veilige navigatie

safePGV—voor een veilige navigatie

Naast een absolute positionering levert het safePGV-positioneringssysteem alle data die nodig is voor een betrouwbare sturing van AGV’s. Deze worden vooral op productielijnen in de automobielindustrie gebruikt. Door de Y-positie en hoek te bevestigen, kunnen routeafwijkingen continu worden gecorrigeerd. Dankzij de veilige X-positie, zorgt het safePGV voor een veilige afstand tussen de AGV’s en wordt het personeel beschermd.

Contact

Heb je vragen over onze nieuwe safePXV- en safePGV-positioneringssystemen of wil je graag meer informatie? Wij helpen je graag! Vul eenvoudigweg het contactformulier in en stuur ons een boodschap.