Maximale flexibiliteit en efficiëntie

Ultrasone sensorserie UCC*-50GK

Voordelen

Process Icon

Eenvoudige integratie zonder PLC

De UCC*-50GK ultrasone sensor kan zonder PLC in een toepassing worden geïntegreerd. Incorporeer hem in je technische infrastructuur via UART, LIN-Bus of PWM.
Wireless Icon

Energiezuinig voor een draadloze werking

Voorzien van een energiebesparende modus en geoptimaliseerd voor werking op batterijen, is de UCC*-50GK ultrasone sensor gebruiksklaar voor draadloze communicatie in situaties waar langere inzettijden van essentieel belang zijn.
Icon Tool

Net zo polyvalent als een multitool

De UCC*-50GK’s geluidsbundel en drie vooraf ingevoerde geluidsprofielen garanderen een uitstekende werking in besloten ruimtes en maken gebruik in zowat elk toepassingsscenario mogelijk. Het voordeel voor jou: meer flexibiliteit.
Icon Quality

Inhouse kwaliteit waarop je kan vertrouwen

De UCC*-50GK ultrasone sensor werd ontwikkeld en vervaardigd door Pepperl+Fuchs en getuigt van onze unieke expertise en jarenlange praktijkervaring.

360° verkenning

Toepassingsideeën...

Water- en afvalwaterbehandeling
Uitdagende weersomstandigheden, vocht en vuil: water- en afvalwaterbehandeling vormen een grote uitdaging voor de meeste sensoren. De UCC*-50GK is echter in staat het hoofd te bieden aan deze en veel meer uitdagingen dankzij zijn IP66/67-codering en PTFE-beschermfolie die een verontreiniging van de transducer voorkomt. Vulstanden in zandafscheiders, bezinktanks en vergistingsbekkens kunnen door deze duurzame sensor met temperatuurcompensatie worden gedetecteerd bij omgevingstemperaturen van -25 °C tot +70 °C.
Silo's
Wat de opslag van bulkgoederen betreft, kunnen bouwbedrijven en agrarische ondernemingen ongetwijfeld voordeel halen uit de UCC*-50GK. De robuuste en veelzijdige sensor is uitermate geschikt voor het monitoren van silo’s gevuld met cement, grind, zand, graan, veevoeder of minerale voedingsstoffen. Drie unieke lichtbundelpatronen en een breed scanbereik tot 4 m geven gebruikers de flexibiliteit om zich aan te passen aan gelijk welke ruimtelijke beperkingen in hun silo’s. Agressieve grondstoffen beïnvloeden de transducer niet gezien deze beschermd wordt door een PTFE-folie.
Recycling- en afvalbakken
Van plastic, glas, papier of restafvalbakken tot perscontainers—de UCC*-50GK maakt slimmere en meer efficiënte afvalverwerkingsprocessen mogelijk. Door de compacte behuizing met uitwendige schroefdraad kan de UCC*-50GK makkelijk in bakken of containers met beperkte ruimte worden gemonteerd, terwijl drie unieke lichtbundelpatronen voor een nauwkeurig scanproces zorgen in deze krappe ruimtes. En dankzij de energiebesparende modus en standbyfunctie gaat de sensor veel langer mee. De sensoren zijn ook geschikt voor systemen op zonne-energie of batterijen.
Schoonmaakrobots en kleine AGV's
Kleinere automatisch geleide voertuigen (AGV’s) zoals schoonmaak- en voerrobots kunnen worden voorzien van UCC*-50GK ultrasone sensoren voor een kostenefficiënte botsingbeveiliging. Wegens hun compacte behuizingsafmetingen kunnen de sensoren makkelijk in dergelijke AGV’s worden ingebouwd. Verontreinigende stoffen, waaraan schoonmaak- en voerrobots continu worden blootgesteld, kunnen de transducer niet vervuilen gezien deze beschermd wordt door een PTFE-folie. De sensor kan zowel binnen als buiten worden gebruikt dankzij zijn uitgebreid temperatuurbereik en geïntegreerde temperatuurcompensatie.
Wat is jouw toepassing?
Zoals onze voorbeelden aantonen, leent de UCC*-50GK zich voor een overvloed aan toepassingsscenario’s. Gebruik het formulier op deze pagina om ons meer te vertellen over JOUW specifieke toepassingsvereisten! Meer inspiratie over hoe je de UCC*-50GK kan inzetten, vind je in hieronder…

… worden werkelijkheid

De UCC*-50GK ligt aan de basis van een gesofistikeerde IoT-sensor ...

UCC*-50GK
IoT-sensor
Ultrasone sensorserie UCC*-50GK
De ultrasone sensorserie UCC*-50GK kan worden ingezet in een waaier van toepassingen. In dit geval werden ze met andere hardwarecomponenten gecombineerd en vormden ze een ware IoT-sensor—in staat om vulniveaus en andere gegevens door te geven.

… die het slim afvalbeheer van de stad Heidelberg faciliteert

                                                                                                                                                         

Slim afvalbeheer in Heidelberg

Deze IoT-sensor, gebaseerd op de UCC*-50GK sensoren, wordt ingezet in de traditievolle stad Heidelberg, Duitsland, waar een innovatief, slim afvalbeheersysteem wordt toegepast. De oplossing maakt eveneens gebruik van SAP IoT-software en een Low-Range Wide Area Network (LoRaWAN).

Ons digitaal magazine bevat een artikel dat alle aspecten van het project bespreekt.

Lees het artikel

Snelle Wegwijzer in PDF

Snelle wegwijzer

De UCC*-50GK ultrasone sensor is bestemd voor afstandsmeting. Hij gebruikt ultrasone pulsen om de afstand tot nabijgelegen voorwerpen te meten en levert informatie via één van de drie sensoruitgangen: UART, PWM en LIN bus.

Met onze korte instructies zul je een goede kijk hebben op de integratie van de sensor in je toepassing. De wegwijzer bevat algemene gebruiksaanwijzingen.
 

Neem contact met ons op!