Driving innovation.
Achieving flexibility.
Improving simplicity.

UMB800

Volledig roestvrijstalen ultrasone sensor

Features

Ultracompacte, roestvrijstalen sensor

Ultracompacte, volledig roestvrijstalen sensor

Met een diameter van 18 mm en een lengte van slechts 55 mm is de UMB800 de kleinste ultrasone sensor in zijn klasse. De behuizing bestaat volledig uit roestvrij staal (1.4404/316L) en alle materialen zijn FDA-conform. Een groot detectiebereik en het uiterst compacte ontwerp bieden nieuwe automatiseringsmogelijkheden in hygiënische en andere veeleisende toepassingen.
EHEDG- en ECOLAB-certificatie

EHEDG- en ECOLAB-certificatie

Gecertificeerd door EHEDG en ECOLAB voldoen deze sensor en zijn speciaal ontworpen montagebeugel aan de vereisten voor gebruik in behandelingzones in de levensmiddelen- en drankenindustrie, alsook in de farmaceutische industrie. Integratie is zeer eenvoudig: reinigingsprocessen hoeven niet te worden aangepast wanneer de sensor in een bestaand systeem wordt geïntegreerd.
Bestand tegen chemische stoffen en reinigingsmiddelen

Ongevoelig voor chemische stoffen en reinigingsmiddelen

De robuuste, volledig roestvrijstalen behuizing van de UMB800 ultrasone sensor is bestand tegen agressieve chemische stoffen en reinigingsmiddelen. Deze robuustheid laat toe eenvoudige reinigingsprocedures met korte reinigingscycli te introduceren en verbetert de algemene installatiebeschikbaarheid.
IP68/IP69K-bescherming tegen binnendringend stof en hogedrukreiniging

Bestand tegen hoge temperaturen en herhaaldelijk reinigen

De UMB800 ultrasone sensor beschikt over een IP68/IP69K-beschermingsgraad en is bestand tegen stoomstralen onder hoge druk. Bovendien is hij bestand tegen grote temperatuurschommelingen en blijft hij zelfs bij continue werkingstemperaturen tot maximaal 85 °C goed functioneren.

Een design speciaal ontworpen voor hoge eisen

Blinde zone van slechts 70 mm
Detectiebereik van maximum 800 mm
Betrouwbare, kleuronafhankelijke metingen
Sensor en montagebeugel met EHEDG-certificatie
Zeer eenvoudige, gereedschapsloze montage
Snel en makkelijk te reinigen

Alt tag

De richtlijnen voor automatiseringscomponenten in hygiënische toepassingen zijn streng. Het speciale ontwerp van onze UMB800 ultrasone sensoren voldoet aan alle typische vereisten voor gebruik in de farmaceutische en levensmiddelenindustrieën

UMB800-toepassingsvoorbeelden

Veilig levensmiddelen detecteren en verpakken met geautomatiseerde installaties

Wanneer levensmiddelen worden verpakt met behulp van geautomatiseerde installaties moet elk verpakking met de juiste hoeveelheid worden gevuld vooraleer te worden afgesloten. De ultrasone sensor UMB800 detecteert de inhoud ongeacht de kleur, oppervlaktestructuur of vochtigheidsgraad. Een groot detectiebereik en betrouwbare schakeling maken een verwerking van verpakkingen met verschillende vulniveaus mogelijk, die individueel kunnen worden gecontroleerd. Het hygiënisch design van de sensor helpt eventuele contaminatierisico's te vermijden.

Ultrasone sensor UMB800 detecteert levensmiddelen

Procesveiligheid bij het uitwegen van pillen, capsules en korrels

Vooraleer in doordrukverpakkingen of individuele flesjes te worden verpakt, worden bulkhoeveelheden van farmaceutische producten tijdelijk opgeslagen in hoppers op de installatie om een constante bevoorrading tijdens het verpakkingsproces te kunnen garanderen. Het is net zo belangrijk om het minimum vulniveau te detecteren als te vermijden dat een container te vol wordt geladen op de vullocatie. De UMB800 laat toe vulniveaus en MIN/MAX-niveaus te detecteren en rechtstreeks in de hoppers te meten.

Ultrasone sensor in farmaceutische toepassing

Geïnteresseerd in meer toepassingsvoorbeelden van ultrasone sensoren? Download onze gids hier

Download de gids „Technology Guide Ultrasonic Sensors” hier

Pepperl+Fuchs biedt de gids „Technology Guide Ultrasonic Sensors” aan als gratis multimedia download. Dit technisch handboek compileert meer dan 30 jaar ervaring op het vlak van ultrasonesensortechnologie en is zowel beginnelingen als experts van nut. Als bonus bevat het technisch handboek animaties die rechtstreeks in het document werden geïntegreerd. Download uw gratis exemplaar en verwerf waardevol inzicht en advies voor uw toepassingen.

Toezicht tijdens coatingsproces

Voordat metalen onderdelen kunnen worden gecoat of geverfd moeten alle residu's van olie en vet van het oppervlak worden verwijderd. Dit gebeurt door de stukken onder te dompelen in een zuurbad. Hier controleren twee ultrasone sensoren de aanwezigheid van de metalen onderdelen vóór en na hun onderdompeling. Als een onderdeel achterblijft kan het proces onmiddellijk worden stopgezet. Het vulniveau van deze tank kan op betrouwbare wijze worden gecontroleerd met behulp van een ultrasone sensor. Als het minimumniveau wordt bereikt geeft de UMB800 een signaal om een automatische bijvulling in gang te zetten. Wanneer het maximumniveau wordt bereikt schakelt de ultrasone sensor de zuurtoevoer uit.

Ultrasone sensor UMB800 in chemische toepassing

De UMB800 aan het werk

Contact