Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Identifikasjon har aldri vært enklere: RFID lese/skrive-hode med IO-Link

2018-04-23

RFID Lese/skrive-hode med IO-Link
Det nye lese/skrive-hodet er enkelt i bruk og gir maksimal fleksibilitet.

RFID-systemer er effektive og pålitelige i bruk, for eksempel i intralogistikksystemer. Til og med i systemer der det kreves store mengder identifikasjonspunkter er oppgavene enklere enn noen gang. Takket være et integrert IO-Link interface, kan de nye lese/skrive-hodene enkelt konfigureres via eksisterende tilkoblinger mot hvilken som helst IO-Link master. Med disse nye produktene fra Pepperl+Fuchs har man tatt mange viktige skritt mot moderne og enkel systemintegrasjon.

 


Enkelt i bruk

De nye lese/skrive-hodene med IO-Link finnes i tre forskjellige kapslinger, inkludert en robust versjon til bruk i krevende industrielle miljøer. De nye lese/skrive-hodene kan selvfølgelig kobles til alle våre velkjente produkter i IDENTControl-familien, men også til produkter som er basert på den moderne og åpne standarden IO-Link standard V1.1.

De nye lese/skrive-hodene er enkle i bruk og gir maksimal fleksiblitet i design- og idriftsettelsesfasen. Man kan velge mellom to forskjellige driftsmodi, for enten enkle eller komplekse applikasjoner:

  • EASY-mode er laget for enkel idriftsettelse via plug and play og krever ikke egen programmering. Autostartfunksjonen gjør denne modus ideell for enkle identifikasjonsoppgaver med begrensede mengder data. Ingen funksjonsblokker kreves og bruken er enkel.
  • EXPERT-mode er en modus med høy ytelse. Funksjonsblokk og brukerguide er tilgjengelig for nedlasting.


Lese/skrive-hodene støtter den nye og åpne standarden IO-Link standard V1.1

Klare for Smart Factory

Lese/skrive-hodene kan enkelt integreres via punkt-til-punkt forbindelse til hvilken som helst IO-Link master. Når det gjelder feltbussapplikasjoner, leverer Pepperl+Fuchs en Ethernet IO-modul med integrert IO-Link master som enkelt kan benyttes til tilkobling og parametrisering. Denne Ethernet IO-modulen er i multi-protokoll utførelse  og har en innebygget 8-vegs IO-Link master. Følgelig kan opp til 8 IO-Link-kompatible RFID lese/skrive-hoder tilkobles. Dette er Industri 4.0 i praksis og samtidig en kosteffektiv metode for tilkobling av et RFID-anlegg.

Høydepunkt for våre nye RFID lese/skrive-hoder

  • Standardisert IO-Link interface får frem potensialet innen Industri 4.0
  • Easy mode reduserer kompleksiteten uten at det går ut over ytelsen
  • Standardisering er mulig gjennom multiprotokoll støtte til de fleste feltbussystemer
  • Fleksible og enkle løsninger ved at IO-Link lese/skrive-hoder kan tilkobles Ethernet IO-blokker sammen med annet utstyr
  • Alt fra samme leverandør, RFID tags, IO-Link lese/skrive-hoder og Ethernet IO-Link master

e-news

Bli abonnent på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om våre produkter, applikasjoner samt annet nyttig stoff.

Subscribe
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Les vårt online kundemagasin. Der finner du applikasjoner, intervjuer og andre nyheter fra oss.