Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Ny CB10 AS-Interface-modul kombinerer velkjent funksjon med sikkerhet

2020-06-11

To nye CB10 AS-Interface-moduler gjør det mulig å integrere både 3-leder sensorer og nødstoppbrytere i henhold til SIL 3/PL e.

CB10 AS-Interface-modul
CB10 modul i transportanlegg

AS-Interface har lenge vist seg som en brukervennlig og kostnadseffektiv industriell kommunikasjonsteknologi. For å øke mangfoldet av tilgjengelige komponenter og utvide spekteret av mulige bruksområder, har Pepperl+Fuchs utviklet to nye moduler i CB10-serien: Én for å koble 3-leder sensorer med egen strømforsyning til et AS-interface, og en annen modul med SIL 3 / PL e-sertifisering for å integrere nødstoppknapper i kontrollbokser. De nye versjonene tilbyr brukerne enda større fleksibilitet for ASi-integrerte løsninger og åpner for helt nye applikasjoner, for eksempel innen maskinteknikk og materialhåndtering.


Enkel integrasjon i AS-Interface nettverk

Med utvidelsen av CB10-modulporteføljen er det nå mulig å integrere opptil fire opplyste kontrollelementer i trykknappbokser. Disse kan integreres direkte i og kontrolleres av et ASi-nettverk. På den måten kan kontrollbokser også kobles direkte til et ASi-nettverk via en M12 gjennomføring. CB10-moduler tilbyr en direkte forbindelse via ferdigkonfigurerte ledninger. Ulike farger på lederne og crimp på kabelender gjør det enkelt å tilordne funksjoner og muliggjør rask og feilsikker installasjon. Kablingen er også optimalisert slik at det bare er behov for to ledere for ASi-tilkoblingen - en vanlig tilkobling for +24 V og fire inngangs- / utgangsignallinjer hver. Avhengig av versjon er mellom åtte og tolv ledninger tilstrekkelig for tilkoblingen. På denne måten kan betjeningsknapper med terminaler kobles direkte til.


Plassbesparende og robust løsning

Modulen er liten og kompakt og det gjør innbyggingen enkel.
Modulen er liten og kompakt og det gjør innbyggingen enkel.

Som etterfølgeren av CB1-serien er modulene i CB10-serien betydelig slankere og kan lettere integreres i kontrollbokser. Med en kompakt størrelse på 35 mm x 39,5 mm og en høyde på mindre enn 10 mm, kan modulene enkelt installeres i små kapslinger og kontrollbokser eller monteres bak paneler uten ytterligere planlegging. Følsomme elektroniske komponenter er fullstendig innkapselt i epoxy, noe som gjør ytterligere innkapsling unødvendige. Denne robuste byggeformen gjør de elektroniske komponentene spesielt motstandsdyktige mot ytre påvirkninger som mekanisk vibrasjon og støt.


Modul for 3-leder sensorer med eget power

Til nå kunne bare mekaniske kontakter uten strømforsyning integreres i et ASi-nettverk. For å koble 3-leder sensorer med egen strømforsyning til ASi-nettverk, har den nye modulen en ekstra ledning. På denne måten kan til og med enkle digitale sensorer raskt kobles til et ASi-nettverk.


Sikkerhetsmodul for nødstoppknapper

To nye CB10-versjoner er spesialdesignet for nødstoppknapper med tilsvarende sikkerhetskrav som er sertifisert i henhold til SIL 3 funksjonssikkerhet og ytelsesnivå PL e. For å sikre redundans som sikkerhetskriterium, overvåkes disse med to i stedet for bare ett inngangssignal. Modulene har en eller to standardutganger, som også kan brukes til å implementere opplyste nødstoppknapper.


Høydepunkt CB10

  • Utvidet portefølje for integrasjon av 3-leder sensorer med egen strømforsyning og nødstoppknapper i henhold til SIL 3 / PL e

  • Plassbesparende design for installasjon i små kapslinger, kontrollbokser og betjeningspaneler

  • Rask og enkel kabling ved hjelp av ferdigmonterte ledinger med crimp og forskjellige trådfarge


e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

Functional Safety Hub fra Pepperl+Fuchs

Flere hundre produkter med en SIL/PL-vurdering, gratis verktøy og brosjyrer på ett sted: «Functional Safety Hub» (hub for funksjonssikkerhet) er utgangspunktet når du må implementere sikkerhetsfunksjoner.