Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Fleksibel modernisering av automatiseringsanlegg med serielle gatewayer

2020-05-15

Serielle gatewayer brukes til å forbinde serielt utstyr til moderne Ethernetbaserte nettverk

Serielle gatewayer fra Pepperl+Fuchs Comtrol
Serielle gatewayer forbinder produkter med seriell kommunikasjon til moderne Ethernetbaserte nettverk.

Ute i industrianlegg finnes det fortsatt mye utstyr som er basert på seriell kommunikasjon. Eksempler på dette er RFID-lesere, visionsystemer, veiesystemer etc. Samtidig er det en trend i markedet mot Ethernet-baserte feltbussystemer som PROFINET og Ethernet/IP. En utfordring man kan møte på her er hvordan eksisterende utstyr basert på serielle kommunikasjonsprotokoller, som RS232, RS422 eller RS485, kan implementeres. Løsningen på dette er å benytte en seriell gateway, også kalt DeviceMaster®, som overgang mellom det serielle utstyret og det ethernetbaserte feltbussystemet. Ved bruk av det sikrer man lang levetid på anlegget og en god investeringssikkerhet.


Pålitelig tilkobling til Ethernet-baserte systemer

Pepperl+Fuchs gatewayer for seriell kommunikasjon kombinerer RS-232, RS-422, og RS-485 i en og samme gateway. Det betyr i praksis at så godt som alle apparater med serielt kommunikasjonsgrensesnitt kan kobles til gatewayen. Det er gjort mulig ved hjelp av justerbare parametre for seriekommunikasjon, så som baud-rate, paritet og skilletegn. Settingen av parametre gjøres via den integrerte webserveren eller via programvaren PortVision® DX. Programvaren som er utviklet av Pepperl+Fuchs Comtrol gjør at konfigurasjoner kan klones. Det forenkler oppsettet mot Ethernet. De serielle datapakkene kan til en hver tid ses i webserveren.


Mange konfigurasjonsmuligheter muliggjør bruk i mange applikasjoner


Serielle gatewayer fra Pepperl+Fuchs Comtrol gjør det enkelt å etablere kommunikasjon med varierende grad av kompleksitet.

Alle settinger på de forskjellige portene kan justeres, slik at stort sett alle typer utstyr med serielt grensesnitt kan tilkobles til gatewayene. De er tilgjengelige i forskjellige versjoner med varierende antall porter og typer tilkoblingsterminaler (skruterminaler, DB9, eller RJ45). Avhengig av type produkt, støttes protokollene MODBUS, PROFINET, EtherNet/IP, TCP/IP, EtherNet/IP-to-MODBUS, og PROFINET-to-MODBUS. Drivere for Windows® og Linux er også tilgjengelige for TCP/IP-utstyr. Det gjør det enkelt å koble serielt utstyr opp mot databaserte systemer. Gatewayer med protokollene EtherNet/IP-to-MODBUS og PROFINET-to-MODBUS gjør at det kan settes opp bidireksjonal kommunikasjon mellom EtherNet/IP eller PROFINET controllere and MODBUS-utstyr. Med alle disse mulighetene kan god kommunikasjon settes opp i anlegg med varierende grad av kompleksitet og der det finnes mye forskjellig utstyr.


Høydepunkt serielle Gatewayer (DeviceMaster®)

  • Tilkobling av utstyr med serielt grensesnitt til moderne Ethernet-baserte nettverk
  • Justerbare port-settinger muliggjør tilkobling av forskjellige typer utstyr med serielt grensesnitt
  • Gatewayer av forskjellige typer muliggjør tilkobling til nettverk av varierende kompleksitet
  • Bedre avkastning på investeringen i anlegget da eksisterende utstyr kan brukes lenger.

e-news

Bli abonnent på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om våre produkter, applikasjoner samt annet nyttig stoff.

Subscribe
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Les vårt online kundemagasin. Der finner du applikasjoner, intervjuer og andre nyheter fra oss.

Comtrol Portfolio

With the acquisition of the business of Comtrol Corporation, Pepperl+Fuchs is completing its portfolio of future-oriented Industry 4.0 solutions for cloud-based applications.