Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

VariKont Induktiv Sensor med aktiv skjerming—Lang føleravstand i alle applikasjoner

2020-06-10

VariKont Induktiv Sensor med aktiv skjermingsteknologi
Aktiv skjerming holder føleravstanden konstant

Induktive givere er fortsatt det naturlige førstevalget for å detektere metallobjekter. Men konvensjonelle induktive givere har en ting til felles: Materialer i nærheten av sensoren kan dempe signalet, og metall i nærheten som ikke er objektet som skal detekteres, påvirker sensorens koblingsdistanse. Active Shielding Technology, som er en teknologi utviklet av Pepperl+Fuchs, løser dette problemet. I første omgang er denne teknologien bygget inn i sensorserien VariKont. Resultatet er en sensorserie med samme koblingsavstand uavhengig av installasjonsbetingelser. Dermed blir anleggsdesignet enklere og det spares både tid og penger !


Avansert teknologi gir større fleksibilitet

Corner LEDs are visible from any perspective.
Corner LEDs are visible from any perspective.

Installasjonsbetingelsene og materialer i nærheten vil påvirke det elektromagnetiske feltet som settes opp av en induktiv giver. Feltet blir endret og det vil i sin tur påvirke sensorens koblingsdistanse. For å kompensere for eksterne faktorer, har Pepperl+Fuchs utviklet en helt ny teknologi som har fått navnet Active Shielding Technology. Denne teknologien er nå integrert i den kjente produktserien VariKont. Sensorer med Active Shielding Technology vil opprettholde lik koblingsdistanse uavhengig av installasjonsbetingelsene. De er tilgjengelige i versjoner med 30mm koblingsdistanse for flush montering og i 50mm koblingsdistanse for non-flush montering. VariKont-serien har et justerbart sensorhode og godt synlige LED's i hvert hjørne. Dermed kan man på god avstand se sensorens koblingstilstand fra alle vinkler.


En ekstra spole kompenserer for varierende installasjonsbetingelser

For å opprettholde den lange koblingsavstanden, har man installert en ekstra spole i sensorseriene VariKont og VariKont L2. I konvensjonelle induktive givere er primærspolens jobb å detektere metallgjenstander som påvirker spolens elektromagnetiske felt. Den sekundære spolen detekterer installasjonsbetingelsene og andre faktorer som påvirker koblingsavstanden. Informasjonen fra sekundærspolen brukes til å kompensere for endringene i omgivelsesbetingelsene. På den måten blir anleggsdesignet forenklet ved at installasjonstoleransene økes.


Høydepunkt for VariKont-serien med aktiv skjerming

  • Active Shielding Technology opprettholder lang koblingsavstand, uavhengig av installasjonsbetingelser
  • Stor fleksibiltet: koblingsavstand 30mm for flush montasje og 50mm for non-flush
  • God synlig koblingstilstand med store LEDs i hvert hjørne

 


e-news

Bli abonnent på vårt nyhetsbrev og få nyttig informasjon om våre produkter, applikasjoner samt annet nyttig stoff.

Subscribe
amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Les vårt online kundemagasin. Der finner du applikasjoner, intervjuer og andre nyheter fra oss.

VariKont with Active Shielding Technology

The VariKont inductive sensors with Active Shielding Technology ensure high switching distances, no matter the installation situation and the surrounding material. Benefit from easier equipment design and reduced costs!