Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

Den nye vision-sensoren VOS 2-D; En fleksibel verktøykasse samlet i ett kamera

2021-09-20

VOS 2-D Vision Sensor
VOS1000 2-D vision sensor

Industrielle applikasjoner krever høy grad av fleksibilitet og lav følsomhet for feil. Enten det gjelder maskin- og anleggsteknikk, transportteknologi eller emballasjeindustrien; De universelt anvendelige VOS 2-D-vision-sensorene gir raske og pålitelige måledata for presis kvalitetskontroll.

Med fleksible konfigurasjonsalternativer og evalueringsmetoder kan de kamerabaserte sensorene brukes i et bredt spekter av automatiseringsapplikasjoner. Pepperl+Fuchs tilbyr en konfigurerbar kameraportefølje med standardiserte tilkoblinger - bestående av sensorer, belysning og objektiver - som kan kombineres for å møte utfordringene i et bredt spekter av applikasjoner.


Fleksibel og enkel idriftsettelse

VOS 2-D vision sensor kan benyttes i mange forskjellige applikasjoner
VOS 2-D vision sensor kan benyttes i mange forskjellige applikasjoner

Ulike verktøy for 2-D-vision-sensorene kan kombineres eller parameteriseres til en jobb. VOS-serien gir brukerne muligheten til å sette en rekke jobber i kameraet - disse kan enkelt byttes, kopieres eller porteres fra et kamera til et annet. En sensor kan brukes til forskjellige bruksområder i hele anlegget.

Ved å forbehandle en oppgave direkte på sensoren eller i kameraet, gir VOS maksimal brukervennlighet selv for komplekse applikasjoner. Kameraene har et integrert evalueringsvisjonsverktøy (innebygd PC), noe som betyr at i motsetning til klassiske PC-baserte vision-systemer, er det ikke nødvendig med ytterligere bildebearbeiding på eksterne PC-systemer for databehandling. Det grafiske brukergrensesnittet gir enkel igangkjøring og parameterisering av sensorene.

I tillegg til parameteriseringsmonitoren kan en applikasjonsmonitor også vises eksternt. Dette tillater kontinuerlig overvåking av prosessene og viser også måleresultatet i tillegg til bildet. Prosess- og feilbilder kan lagres midlertidig i kameraet eller overføres automatisk, noe som muliggjør ekstern diagnostikk og optimalisering.


For eksempel, under den automatiske flaskemerkingen, påfyllings- og kapselprosessen, er det mulig at etiketter ikke er påført riktig eller at en kapsel ikke er riktig montert. Det er her VOS –vision-sensorene brukes til å inspisere etiketter og flaskekapsel. Ved hjelp av vision-verktøyet sjekker sensoren posisjonen til etiketten i bildet, så vel som fullstendig montering av kapslene i bare ett trinn. VOS tilbyr en global lukkerbildesensor med integrert optikk, belysning og elektronisk evaluering - som kombinerer alle komponenter som kreves for å betjene et vision-system i et enkelt hus. Dette gjør de kamerabaserte sensorene egnet for posisjonering og styring, deteksjon og justering, optisk måling, samt identifisering og tekstgjenkjenning (OCR).


VOS—Akkurat så individuell som din prosess

Vision-sensorene kan settes sammen basert på applikasjonskravene, for eksempel synsfeltet eller måleoppgaven, og kan individuelt parametriseres for applikasjonen ved hjelp av den lisensfrie programvaren som følger med. Alle sensorer har standardiserte tilkoblinger for mulig ekspansjon med eksterne komponenter; for eksempel separat belysning, C-fatningslinser med forskjellige brennvidder, eller til og med vanntette linsehus med IP67-beskyttelse. Pepperl+Fuchs tilbyr tre forskjellige kapslingsdesign for VOS -serien for å møte utfordringene i forskjellige applikasjoner: VOS1000, VOS2000 og VOS5000.

I tillegg til integrert belysning har VOS1000 og VOS2000 vision-sensorer et mekanisk justerbart fokus, som gir måleavstander fra 0 til 1000 mm. Kompaktkameraene mestrer alle vanlige hendelseslysapplikasjoner. VOS2000 og VOS5000 sensor C-mount-modellene er ideelle for måling av oppgaver med mer komplekse belysningsscenarier på grunn av deres ytre belysning, så vel som applikasjoner med lengre måleavstander som krever sterkere belysning. Målefeltstørrelsen til C-mount-modellene kan justeres til den valgte måledistansen ved hjelp av utskiftbare linser.

Høydepunkt for VOS 2-D Vision-sensors

  • Omfattende vision-sensor med fleksibilitet i ett kamera - for komplekse oppgaver uten et fullt vision-system
  • Evaluering integrert i sensoren: Enkel integrasjon og brukerdefinert datautgang
  • Grafisk brukergrensesnitt for enkel igangkjøring og sensorparameterisering
  • Fleksibel kameraportefølje med standardiserte tilkoblinger som består av sensor, belysning og objektiv

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

VOS 2-D Universal Vision Sensors

Get more information about the VOS 2-D universal vision sensors which combine license-free software and modular hardware.