Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

SmartRunner Explorer 3-D for høypresisjons 3-D bildeprosessering

2021-11-17

Med lysets hastighet inn i den tredje dimensjonen av automatisering.

SmartRunner Explorer 3-D
SmartRunner Explorer 3-D

3-D bildebehandlingssystemer brukes i økende grad for å oppnå en mer detaljert representasjon av objekter under vareinspeksjon på transportbånd eller i pick-and-place-applikasjoner innen robotikk. Samtidig øker behovet for fleksibel identifiseringsdeteksjon, fullstendighetsdeteksjon, posisjonsdeteksjon og volumdeteksjonsløsninger som kan tilpasses et bredt spekter av bruksområder.

Som en del av SmartRunner-produktfamilien, leverer den nye SmartRunner Explorer 3-D-sensoren høypresisjons 3D-punktskybilder i tillegg til 2D-bilder, og er tilgjengelig med stereovision-teknologi eller time-of-flight (ToF) teknologi.

Pepperl+Fuchs kan hjelpe deg med å velge riktig 3D-visionsensor og kan utføre all programmering om nødvendig. Selv applikasjonsspesifikke versjoner som integrerer programvaren direkte i enheten kan implementeres.


En sensor - to teknologier

Med sitt store måleområde kan ToF-sensoren brukes i AGV-applikasjoner.
Med sitt store måleområde kan ToF-sensoren brukes i AGV-applikasjoner.

SmartRunner Explorer 3-D er tilgjengelig med stereovision-teknologi eller time-of-flight-teknologi (ToF). I det første trinnet bestemmer stereovision-versjonen med to kameraer og en oppløsning på 1,4 MP et disparitetsbilde, som produseres fra overlagring av de to 2-D-bildene. Til forskjell fra sammenlignbare sensorer, gjøres dette direkte i enheten og helautomatisk. Sammen med den integrerte FPGA-modulen kan et 3D-punktskybilde genereres fra denne. Basert på de høyoppløselige 2D-bildene er det enkelt å orientere sensoren til deteksjonsområdet, noe som letter etterfølgende tolkning av måleresultatene. På denne måten kan enhver skyggelegging identifiseres selv før et 3D-bilde er generert. Integrert belysning forenkler applikasjonsoppsettet.

Rådatasensoren med ToF-teknologi har VGA-oppløsning (640x480 px) og høy målehastighet på 30 Hz. Dette gjør den spesielt egnet for applikasjoner der det kreves større måleområde og raske reaksjonstider — for eksempel ved bruk av førerløs transportsystemer. Det 940 nanometer infrarøde lyset betyr at ToF-versjonen er ufølsom for omgivelseslys og kan brukes både innendørs og utendørs.

Sensorkameraet genererer det som kalles et Z-bilde, som kan sammenlignes med et 2D-bilde. I tillegg sender enheten ut et dybdebilde, som viser avstanden mellom objektet som skal detekteres og sensoren, og et høydekart med 2D-informasjon i x- og y-retningene. Til slutt, fra denne informasjonen, kan et detaljert 3D-punktskybilde genereres.


Robust og avansert kapslingsdesign

Integrert montasjehjelp letter installasjonen
Integrert montasjehjelp letter installasjonen

På grunn av sine temperaturregulerende egenskaper gjør det ekstremt robuste aluminiumshuset med IP65-beskyttelse det mulig å oppnå høypresisjonsmåleresultater selv under de mest krevende omgivelsesforhold. Den integrerte monteringshjelpen på baksiden av huset brukes for enkel og presis installasjon av sensoren, og forenkler derfor et eventuelt sensorbytte senere. Når sensorer har blitt riktig posisjonert, er det mulighet å duplisere dem i en identisk applikasjon.


Enkel integrasjon av sensoren med programvaren ViSolution

Den nye Pepperl+Fuchs-programvaren ViSolution gir brukerne et intuitivt brukergrensesnitt for integrering, overvåking og vedlikehold av SmartRunner 2-D- og 3-D-sensorer. Løsningen egner seg for desktop-bruk og vil i fremtiden også være egnet for bruk på Windows-baserte mobile enheter. Programvaren gjør det enkelt å sette i drift og administrere begge SmartRunner 3-D-teknologiene. 2D-data og 3D-punktskyer kan genereres og visualiseres med bare noen få klikk. Siden sensoren allerede er kalibrert ved levering, er den klar til bruk umiddelbart. Tiden som kreves for å programmere og integrere enheten i applikasjonen kan derfor reduseres betydelig.

Høydepunkt for SmartRunner Explorer 3-D

  • Individuelt konfigurerbar rådatasensor med stereovision-teknologi eller time-of-flight-teknologi
  • Måleresultater med høy presisjon som kan vises i form av 2-D-bilder og 3-D-punktskybilder
  • Høy brikkeoppløsning for mer detaljerte 3D-data
  • Robust aluminiumshus (IP65) med kompensasjon for temperatursvingninger
  • Programmering kan utføres enten av brukeren eller av Pepperl+Fuchs; en C API og en .NET API er allerede levert

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.

SmartRunner Explorer 3-D

Get more information about the SmartRunner Explorer 3-D with stereo vision and time-of-flight technology.