Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

R1000 Avstandssensor med Pulse Ranging Technology for posisjonering med en nøyaktighet ned mot 1mm

2021-11-03

R1000 avstandssensor
R1000 avstandssensor for dynamiske applikasjoner

Dynamiske applikasjoner som avstandsmåling og posisjonering i lager- og hentemaskiner eller skyttelbiler krever høy målehastighet. Den nye R1000 avstandssensoren med Pulse Ranging Technology (PRT) er egnet for høypresisjons avstandsmåling. Derfor ble dimensjonen på lysflekken utformet slik at sensoren enkelt kan kompensere for mekaniske påvirkninger som vibrasjoner og støt. På grunn av det kompakte huset er enkel integrering i applikasjoner med begrenset installasjonsplass mulig. Det røde senderlyset gir enkel justering av den fotoelektriske sensoren og et integrert display sørger for brukervennlig igangkjøring og diagnostikk.


Presisjon, også på lang avstand

R1000 tilbyr en nøyaktighet på <1 mm over hele måleområdet, noe som garanterer optimal posisjonering. Dette er mulig på grunn av den underliggende Pulse Ranging Technology (PRT). Den regnes for tiden som den mest presise metoden for avstandsmåling i industrimiljøet og har enestående måleegenskaper for krevende bruksområder: PRT muliggjør berøringsfri posisjonsbestemmelse selv over store avstander, slik at ingen ekstra tiltak for finposisjonering er nødvendig. Derfor er enhetene i R1000-serien ideelt egnet for krevende bruksområder som krever posisjonering med nøyaktighet ned til en millimeter. I tillegg er sensoren ufølsom for omgivelseslys, smuss eller støv, noe som åpner for en lang rekke bruksområder for brukerne.


Additional Device for Fine Adjustment

The R1000 distance sensor comes with an optional adjustment device which allows for fine adjustment. This guarantees highly precise measurement values – even at long distances.

Ekstra kompakt og robust

Med rekkevidder på opptil 150m og kapslingsdimensjoner på 55 x 116 x 81 mm, kan sensoren med unik ytelse integreres selv i spesielt små maskiner eller i løfteapplikasjoner. Siden R1000 har metallgjengede hull som standard, kan montering utføres direkte på korte måleavstander. Valgfritt monteringstilbehør for langdistansejusteringer er tilgjengelig.

Det kompakte huset er basert på en robust metallramme, noe som gjør serien egnet for bruk i tøffere miljøer. På grunn av Klasse 1-laseren er øyesikker bruk av sensoren garantert til enhver tid uten ekstra beskyttelsestiltak.


Høydepunkt for avstandssensoren R1000

  • Kompakt og robust hus for bruk i trange installasjonsrom
  • Metallgjengede hull for direkte montering på korte måleavstander, valgfritt monteringstilbehør for langdistansejusteringer
  • Pulse Ranging Technology for høy presisjon avstandsmåling og posisjonering
  • Motstandsdyktig mot miljøpåvirkninger som omgivelseslys, forurensning eller støv
  • Øyesikker Klasse 1 laser

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.