Teknisk support Industrielle sensorer
Kundeservice, eksplosjonsbeskyttelse

F31K2 Induktiv dobbelsensor: En skikkelig robust løsning for deteksjon av ventilposisjon

2022-08-18

F31K2 Induktiv dobbelsensor
F31K2 gir pålitelig tilbakemelding på ventilposisjon selv i ekstreme utendørs bruksområder.

I prosessindustrien er det nødvendig med robuste sensorer for å overvåke riktig posisjon av ventiler. Noen utendørs bruksområder, som for eksempel sjøvannsavsaltingsanlegg, oljerigger eller fosfatgruver, stiller spesielle krav til sensorteknologien som brukes. Med et spesielt tett og korrosjonsfritt hus er den doble induktive F31K2-sensoren den ideelle løsningen for tilbakemelding av ventilposisjon under slike ekstreme forhold. Den optimerte sensorserien fra Pepperl+Fuchs inkluderer nå også en ikke-egensikker variant med IECEx-godkjenning for global bruk i sone 2/22-Ex-områder. I tillegg muliggjør en laveffektvariant enkel modernisering av eksisterende systemer med mekaniske grensebrytere.


Kompromissløst optimalisert for utendørs bruk

Enten det er varme eller kulde, saltvann eller UV-stråling: på grunn av sin robusthet og holdbarhet, tåler F31K2 selv de mest ugunstige utendørsforholdene. To separate induktive sensorelementer muliggjør berøringsfri og slitasjefri deteksjon av ventilposisjonen. Huset med høy tetthet (opptil IP69) gjør F31K2 ufølsom for vann og støv. Materialene som brukes – V4A rustfritt stål, høyytelsesplast og belagt aluminium – beskytter sensoren i tillegg mot korrosjon. Med et utvidet temperaturområde på –40 til +70/+100 °C kan F31K2 uten problemer brukes i ekstreme værforhold. I tillegg er et beskyttelsesdeksel tilgjengelig for å beskytte aktuatoren mot mekanisk skade og smuss.Ekstreme temperaturer, saltvann og UV-stråling – den doble F31K2-sensoren tåler lett de tøffe miljøforholdene på oljerigger.

Et bredt spekter av varianter for økt fleksibilitet

De doble sensorene i F31K2-serien er tilgjengelige med forskjellige godkjenninger og elektroniske utganger. Et spesielt høydepunkt er 2-leder DC med lav lekkasjestrøm: På grunn av patentert Pepperl+Fuchs-teknologi har denne doble induktive sensoren en praktisk talt potensialfri kontakt. Som et resultat er reststrømmen så lav at sensoren kan brukes i kombinasjon med alle programmerbare logiske kontrollere og prosesskontrollsystemer. Dette betyr at en moderne induktiv løsning også er tilgjengelig for systemer som tidligere var avhengig av mekaniske kontakter.

I områder hvor eksplosive atmosfærer sjelden forekommer, kan den nødvendige eksplosjonsbeskyttelsen implementeres spesielt enkelt med 2-/3-leder DC-variantene. Sensorene er designet for bruk i sone 2/22 i beskyttelsesarte Ex ec (økt sikkerhet) og Ex tc (beskyttelse ved innkapsling) med ATEX- og IECEX-sertifiseringer. Derfor kreves verken galvaniske skilleforsterkere eller egensikre kabler ved bruk av disse enhetene. For Ex-områder opp til sone 0/20 gir den egensikre NAMUR-versjonen av F31K2 passende ATEX- og IECEx-godkjenninger. Denne varianten av den doble induktive sensoren kan også brukes i sikkerhetsapplikasjoner opp til SIL 2.Et utvalg aktivatorer i forskjellige størrelser gjør F31K2 egnet for et bredt spekter av bruksområder.

Enkel montering, praktisk betjening

Den kompakte F31K2 doble sensoren kan monteres direkte på ventilaktuatorer uten ekstra tilbehør, noe som gjør den spesielt enkel å installere. Et stort terminalrom med plug-in terminaler gir ekstra bekvemmelighet. Pepperl+Fuchs tilbyr et utvalg aktuatorer i ulike størrelser slik at F31K2 fleksibelt kan tilpasses ulike tilkoblingsakslinger. Porteføljen inkluderer også en aktuator med en godt synlig, farget ventilposisjonsindikator: Dette gjør det mulig å se ved første øyekast om ventilen er åpen eller lukket, selv på avstand. F31K2 tilbyr derfor maksimal bekvemmelighet for tilbakemelding av ventilposisjon i prosessanlegg.


Høydepunkt for F31K2 dobbel induktiv sensor

  • Spesielt robust og vedlikeholdsfri løsning for tilbakemelding av ventilposisjon på grunn av berøringsfri, dobbel induktiv sensorteknologi
  • Svært tett og korrosjonsfritt hus – ideelt egnet for ekstremt krevende utendørsapplikasjoner
  • Utvidet bruksområde: 2-leder laveffektvariant gjør det enkelt å bytte ut mekaniske endebrytere
  • IECEx- og ATEX-sertifiseringer for global bruk i Ex-områder, inkludert Ex ec og Ex tc for sone 2/22
  • Modulær design for maksimal fleksibilitet: aktivatorvarianter for forskjellige aktuatorstørrelser, også med godt synlig ventilposisjonsindikator

e-nyheter

Hvis du abonnerer på nyhetsbrevet vårt, vil du jevnlig motta nyheter og interessant informasjon fra automasjonsverdenen.

Abonner
amplify – Pepperl+Fuchs' magasin

Se nettmagasinet vårt! Du kan vente deg spennende suksesshistorier, applikasjonsrapporter, intervjuer og regionale nyheter.