ASi-5

Neste generasjon av AS-Interface

Fordeler

Databåndbredde

Høyere databåndbredde

Med en databåndbredde som er fire ganger høyere per syklus, får brukere med ASi-5 tilgang til inntil 16 bits per slave. Tidligere var det bare mulig å koble til 62 slaver, men med ASi-5 kan inntil 96 integreres.
Kortere syklustid

Kortere syklustid

Nå som syklustiden har gått fra 5 til 1,2 ms, overfører ASi-5 både digitale og analoge verdier mye raskere og tar ytelsen til et helt nytt nivå.
Åpent system

Åpent system

ASi-5-nettverket støtter integrering av andre teknologier, f.eks. IO-Link. Sikkerhetsenheter er enkle og rimelige å koble til med det nyutviklede feltbussystemet.
Avanserte diagnosefunksjoner

Avanserte diagnosefunksjoner

En ekstra diagnosekanal gir bedre tilgjengelighet på anlegget. Sammen med sykliske prosessdata, kan asykliske statusdata hentes, som legger grunnlaget for prediktivt vedlikehold.

Neste generasjon av AS-Interface

AS-Interface, kort for aktuator-sensor-interface, er en enkel og kostnadseffektiv kablingsteknologi for sensorer og aktuatorer. Strøm forsynes og data overføres via en enkel flatkabel med polaritetsbeskyttelse. Med teknologi for gjennomboring kan AS-Interface-enheter plasseres enkelt og med fullstendig fleksibilitet langs hele flatkabelen.

AS-Interface-logo

En utviklingsgruppe med sju selskaper jobber nå på en ny generasjon av AS-Interface som vil bringe ytelsen til neste nivå: ASi-5. Denne generasjonen vil ta hensyn til Industry 4.0 og la AS-Interface kombineres med IO-Link i fremtiden.

5 grunner til AS-Interface

1
2
3
4
5

ASi-5 adresseringsenhet

En adresseringsenhet er et flott verktøy for enkel idriftsetting av ASi-5. Pepperl+Fuchs har allerede utviklet dette tjenesteverktøyet som sitt første ASi-5-produkt. Som med adresseringsenheten for ASi-3, vil den nye utviklingen tilbys alle andre ASi-medlemsselskaper som et standardisert merkeprodukt.

Den nye adresseringsenheten vil gjøre Bluetooth-tilkobling mulig via smarttelefon eller nettbrett, som gjør enhetsadressering mulig via en app. Den tilsvarende appen har et intuitivt interface som omfatter valget om å adressere enkle slaver eller alle enheter på én AS-Interface-linje. Strømforsyningen for både adresseringsenheten for ASi-5 og ASi-5-slavene fungerer med et standardisert USB-C-interface. På denne måten kan adresseringsenheten for ASi-5 gi optimal støtte til personell under fremtidig vedlikehold og reparasjon.

Som en av grunnleggerne av ASi-5-teknologien, jobber Pepperl+Fuchs hardt for å teste, fullføre og lansere en omfattende ASi-5-produktportefølje. ASi-5 kompletterer den eksisterende ASi-3-infrastrukturen, og begge fungerer på samme AS-Interface-flatkabel. Derfor vil ASi-3-produkter fortsatt produseres og være tilgjengelig for kjøp over en overgangsperiode på flere år. Første produktutviklinger av ASi-medlemmer utenfor ASi-5-utviklingsgruppen, forventes å lanseres i 2020.

 ASi-5 adresseringsenhet (venstre) og ASi-3 adresseringsenhet (høyre)

                               ASi-5 adresseringsenhet (venstre) og ASi-3 adresseringsenhet (høyre)

AS-Interface-teknologi

Dr. Thomas Sebastiany, direktør for forretningsområdet Systems hos Pepperl+Fuchs, og styremedlem i ASi-foreningen

Finn ut mer om forbedringene av AS-Interface-teknologien, nye funksjoner og fordeler den nye generasjonen vil gi, og hvordan det går med utviklingen av de første ASi-5-enhetene i et intervju med Dr. Thomas Sebastiany, direktør for forretningsområdet Systems hos Pepperl+Fuchs, og styremedlem i ASi-utviklingsgruppen.

AS-Interface Logo

Pepperl+Fuchs was one of the 11 companies that founded AS-Interface in 1990 and helped shape the development process from the very beginning. The user organization's official website provides an overview of the latest news, trends, developments, and applications, and offers access to an extensive knowledge base on the technology known for its flat, yellow two-wire cable.

Applikasjoner

Offentlig transport
Tekniske feil på jernbaner fører ofte til forsinkelser eller kanselleringer. Det er spesielt mange potensielle feilårsaker i moderne tog med masse teknisk utstyr. I fremtiden vil det være mulig å overføre ytterligere diagnosedata via ASi-5, som gjør at problemet kan registreres og evalueres raskere. ASi-5 vil for eksempel gjøre det mulig å montere fotoceller med kontamineringsregistrering i togdører, for å kunne fastslå om en person blokkerer døren eller om fotocellen bare er skitten. Tidligere kunne man ikke skille mellom disse to med AS-Interface, men ASi-5 gir raskere diagnose og hindrer unødvendige forsinkelser ved drift.
Kontroll av rullebåndmotor
AS-Interface brukes i transportbåndsystemer for å koble sammen motorstartere, fotoceller, signaltårn, sikkerhetskomponenter og andre enheter over lange avstander. Med nåværende AS-Interface er imidlertid bare 3-bits utdata tilgjengelig for hver motorstarter i det utvidede adresseområdet, så bare åtte forskjellige «kommandoer», f.eks. motorturtall, kan overføres. ASi-5 vil gjøre 16-bits utdata tilgjengelig i fremtiden, slik at dataene blir mye bedre. ASi-5 vil gjøre det mulig å overføre parameterdata, f.eks. rotasjonsretning og start/stopp av rampe, i prosessdataene. På denne måten kan parametrisering finne sted til riktig tid, noe som ikke tidligere var mulig, da en ekstra kanal var nødvendig.
Transportbåndsystemer
Takket være den enkle tilkoblingen av mange IO-er over lange avstander, brukes AS-Interface i bagasjebåndsystemer på flyplasser. QR-kodelesere eller RFID-systemer gir vanligvis informasjon om hvor et bagasjekolli skal transporteres. AS-Interface kan per nå ikke overføre disse dataene på grunn av det store volumet, så separate systemer er nødvendig. ASi-5 er i stand til å overføre inntil 192 bits inn- og utdata på bare 5 ms. Dette vil gjøre det mulig å integrere RFID-systemer eller QR-kodelesere i systemet i fremtiden, så bare ett system er nødvendig for identifisering og kontroll av transportbåndsystemene. Dette vil redusere kostnadene og kompleksiteten.

Kontakt oss

Hvilke fordeler vil ASi-5-teknologien gi anlegget mitt? Hvordan integreres IO-Link-enheter i et ASi-5-nettverk? Vi svare gjerne på disse og eventuelle andre spørsmål du måtte ha. Bare send oss en melding, eller avtal en personlig konsultasjon med en av ekspertene våre.