Enabling global use.
Optimizing information flow.
Expanding flexibility.

BULLET – WirelessHART-adapter

Funksjoner

Mange sertifiseringer muliggjør global anvendelse

Mange sertifiseringer muliggjør global anvendelse

BULLET er det eneste WirelessHART-adapteren på markedet som har kapsling i Ex d. BULLET leveres med alle relevante sertifiseringer (ATEX, UL, IECEx og mange flere), slik at den er godkjent over hele verden. Bare koble BULLET til feltenheten din for å få effektiv overføring av trådløse signaler.
Multidrop-funksjon for kostnadseffektive installasjoner

Multidrop-funksjon for kostnadseffektive installasjoner

BULLET er utstyrt med en kraftig multidrop-funksjon som reduserer kostnaden av å legge til enheter i WirelessHART-nettverk betydelig. Med én enkelt BULLET-enhet kan du bruke inntil åtte HART-feltenheter. Dette er spesielt nyttig hvis du skal overvåke tankanlegg og rørledninger.
StepVolt-teknologi som optimaliserer tilgjengelig sløyfestrøm

StepVolt-teknologi som optimaliserer tilgjengelig sløyfestrøm

BULLET trekker strøm fra strømsløyfen på 4–20 mA ved hjelp av spesialteknologien StepVolt. Denne teknologien lar deg angi innkommende spenning fra 1 til 2,5 V for å kunne optimalisere bruken av all sløyfestrømmen og båndbredden til den trådløse kommunikasjonen.
Slitesterk kapsling som beskytter en utrolig fleksibel enhet

Slitesterk kapsling som beskytter en utrolig fleksibel enhet

Den eksplosjonssikre (Ex d) kapslingen til BULLET er laget av aluminium, og den omgir antennen helt med en antistatisk kuppel. Den tåler svært mye og kan brukes fra –40 til 85 °C. Dra nytte av samspillet mellom slitestyrke og anvendelighet: Du kan montere BULLET på en hver feltenhet der den drives av sløyfestrøm eller solcellegenerert strøm.

Teknologi

StepVolt

StepVolt-teknologi som optimaliserer tilgjengelig sløyfestrøm

BULLET trekker strøm fra strømsløyfen på 4–20 mA ved hjelp av spesialteknologien StepVolt. Denne teknologien lar brukerne angi innkommende spenning fra 1 til 2,5 V for å kunne optimalisere bruken av all sløyfestrømmen og båndbredden til den trådløse kommunikasjonen. Ytelsen til BULLET-enheten er pålitelig selv ved de laveste spenningsverdiene, hvor det ikke er mye tilgjengelig effekt, samt ved bruk av sendere på veldig lange kabeltrekninger eller med egensikrede barrierer. I situasjoner der det er mer tilgjengelig effekt, sender BULLET-enheten flere WirelessHART-pakker per sekund, noe som fører til økt ytelse på tvers av WirelessHART-nettverket.


Multidrop

Multidrop-funksjon for kostnadseffektive installasjoner

En av de unike funksjonene til BULLET er multidrop, som kan ta for seg inntil åtte måleenheter av typen HART ved hjelp av én enkelt BULLET. Den digitale multidrop-funksjonen reduserer kostnadene av å legge til enheter i eksisterende WirelessHART-nettverk: Du trenger hverken koblingsenhet, spesialkabel, strømadaptere, segmentavsluttere eller ytterligere opplæring. Denne kostnadseffektive funksjonen er spesielt nyttig for mange av SCADA-applikasjonene, blant annet overvåkning av tankanlegg og rørledninger.

Brukstilfeller

Måling av nivå ved tankanlegg

Måling av nivå ved tankanlegg

Nivåene i 23 tanker som inneholder petrokjemikalier, må overvåkes nøye. Fra et kostnadsperspektiv er det utfordrende å legge til nye måleinstrumenter, fordi tankene er spredt over et område, og kontrollskapet er tettpakket med kabler. BULLET er en effektiv og kostnadsbesparende løsning: Multidrop-funksjonen lar operatørene ta for seg opp til åtte feltenheter på en tank ved å bruke bare én av disse eksplosjonssikre (Ex d) WirelessHART-adapterne.

Siden anlegget allerede har en 24-volts strømforsyning (lys o.l.), kan adapteren og feltenheten få strøm fra denne tilførselen og overføre data trådløst til prosesskontrollsystemet. For best mulig signaloverføring bør BULLET-enhetene monteres på stenger, 2 meter over tanken.


Grenselinjedetektor på kjemiske anlegg

Grenselinjedetektor på kjemiske anlegg

En av applikasjonene til en BULLET er å oppdage potensielle gasslekkasjer utendørs ved kjemiske anlegg. Man setter flere "trær", som alle har fem påmonterte BULLET-enheter, rundt over anlegget for å overvåke hele grenselinjen. Hvert av de portable trærne inneholder fire gassmålere som er tilpasset forskjellige typer gass, en propell som måler vindhastighet, og en finne som måler vindretningen. Blant disse fire målbare signalene er det fire 4–20 mA- og to HART-signaler.

Grunnet multidrop-funksjonen er de to HART-enhetene koblet til én enkelt BULLET. Begge signaltypene, altså 4–20 mA og HART, er pålitelige og overføres helt trådløst til kontrollsystemet via BULLET-enhetene, selv ved temperaturer på –33 °C. Med dette oppsettet trekker BULLET-enhetene strøm fra solcellesløyfen, der hvert tre er utstyrt med et solcellepanel og en batteripakke.

Portabel gassovervåkning på et kjemisk anlegg

Portabel gassovervåkning på kjemiske anlegg

Portable gassdetektorer som lar kunden oppdage gass omtrent hvor som helst i anlegget. En portabel gassdetektor består av en gassmåler, et solcellepanel, et ekstra batteri til strømforsyningen, en kontrollboks og en BULLET-enhet. BULLET-enheten trekker strøm fra solcellepanelet og overfører signaler på 4–20 mA fra gassmåleren til styresystemet.

WirelessHART-enheter som en BULLET danner et totalnettverk: Signalene sendes fra en BULLET til en annen, eller direkte til en WirelessHART-gateway som kommuniserer med kontrollsystemet. Operatørene kan enkel sette opp en svært fleksibel kommunikasjonsstruktur i anlegget.

Portable blandingstanker på farmasøytiske anlegg

Portable blandingstanker på farmasøytiske anlegg

Det er behov for fleksibilitet i moderne farmasøytiske applikasjoner: Her er portable blandingstanker en vanlig del av produksjonen av legemidler, og de brukes for alle relevante behandlingstrinn, alt fra blanding til oppvarming og nedkjøring av produktet. Hver av de portable blandingstankene er utstyrt med flere feltenheter. Det er totalt to BULLETS (der én kjører i multidrop-modus) som overfører fire ulike HART-signaler (nivå, PH, temperatur, trykk) og ett 4–20 mA-signal (kontroll for motorhastighet) til WirelessHART-gatewayen som kommuniserer med kontrollsystemet.

BULLET-enheten trekker strøm fra AC-strømforsyningen til omrørerens motor, noe som gjør at den trådløse dataoverføringen ikke er avhengig av batterier eller ekstra strømforsyninger. Den slitesterke kapslingen til BULLET tåler også påkjenningen fra typiske Clean-in-Place-prosedyrer (CIP) med enkelthet.

Lær om WirelessHART-adapterne våre

Lær om det bredeste utvalget av WirelessHART-adaptere på markedet. Produktsjef Sabrina Weiland introduserer flere typer adaptere og gir råd om hvilke som passer best til dine applikasjoner.

Kontakt oss