Ethernet Advanced Physical Layer

Den raskeste og mest effektive måten å overføre store mengder data på kontinuerlig fra Ex-områder til skyen

Ethernet-APL – for IIoT-applikasjoner i prosessindustrien

Industri 4.0 og Tingenes internett for industrien er standard i produksjonsindustrien. I prosessindustrien har det derimot ikke vært noen nettverksstandard for rask overføring av store mengder data fra feltnivået til informasjonsnivået i Industri 4.0-arkitekturen.

Med det nye Ethernet Advanced Physical Layer, som forkortes til Ethernet-APL, setter Pepperl+Fuchs og andre selskaper nå en viktig milepæl. Ethernet-APL inkluderer lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperabilitet, noe som muliggjør kontinuerlig og transparent kommunikasjon på tvers av alle hierarkinivåer. Lær mer om den banebrytende teknologien som legger til rette for krevende IoT-applikasjoner i prosessindustrien.

Høydepunkter

Registreringsområde på opptil 1000 m: tilkoblingskabel på opptil 200 m, hovedkabel på opptil 1000 m
Strømforsyning for inntil 50 feltenheter med opptil 60 W
Høy overføringshastighet: 10 Mbit/s, full duplex
Last ned ca. 100 konfigurasjonsparametere på bare noen få sekunder per feltenhet
Egensikkerhet som er lett å bruke
Samtidig overføring av data og strøm i samme totrådskabel

Fordeler

Effektiv kommunikasjon på tvers av alle nivåer

Effektiv kommunikasjon på tvers av alle nivåer

Ethernet-APL gjør det mulig med direkte tilkobling av feltenheter til systemer på høyere nivå, noe som for første gang gir en enhetlig kommunikasjonsinfrastruktur på tvers av alle prosesstyrings- og bedriftsnivåer. Enorme mengder data overføres med en hastighet på 10 Mbit/s over lange avstander, minst 300 ganger raskere enn med gjeldende teknologier som HART eller feltbuss.
Bedre tilgjengelighet på anlegg

Bedre tilgjengelighet på anlegg

I tillegg til rene prosessverdier gir moderne feltenheter verdifulle tilleggsdata. Med Ethernet-APL kan anleggsoperatører få mest mulig ut av enhetene i sanntid, overvåke statusen til komponentene sentralt og identifisere vedlikeholdsbehov tidlig. Dette hindrer ikke-planlagt nedetid og øker anleggstilgjengeligheten betydelig.
Enkel, kostnadseffektiv modernisering av anlegg

Enkel, kostnadseffektiv modernisering av anlegg

Ethernet-APL støtter trunk-and-spur-teknologien som er etablert i prosessindustrien, og kan brukes på alle industrielle Ethernet-protokoller, som EtherNet/IP, HART-IP og PROFINET. Dette forenkler integrasjonen for planleggere, anleggsdesignere og anleggsoperatører, siden eksisterende installasjoner og infrastrukturer fortsatt kan brukes, og investeringene beskyttes.
Fleksibel bruk globalt

Fleksibel bruk globalt

Basert på etablerte IEEE- og IEC-standarder muliggjør det nye Ethernet Advanced Physical Layer kommunikasjon som kan sertifiseres i alle deler av verden. I tillegg sikrer testing og sertifisering av produkter interoperabilitet, slik at selv enheter fra forskjellige produsenter fungerer sammen uten problemer.

ledende organisasjoner: Fieldcomm Group, OPC Foundation, ODVA, PROFIBUS og PROFINET International

Samarbeid for å opprette en ny standard

For den globale prosessindustrien er arbeidet med å standardisere det fysiske laget i et kommunikasjonssystem et unikt prosjekt. Med støtte fra ledende organisasjoner som Fieldcomm Group, OPC Foundation, ODVA, PROFIBUS og PROFINET International, samt nøkkelaktører i bransjen, har det mest omfattende samarbeidet til dags dato innen prosessautomasjon sett dagens lys. Pepperl+Fuchs samarbeider med selskapene ABB, Endress+Hauser, Krohne, Phoenix Contact, Rockwell Automation, SAMSON, Siemens, Stahl, Vega og Yokogawa om utviklingen av det nye «avanserte fysiske laget» for Ethernet.

Ethernet-APL kombinerer alle erfaringene og behovene til fagfolk innen prosessarbeid: lange kabeltrekninger, totrådsledninger, interoperabilitet og bruk i Ex-områder inntil sone 0 / klasse 1, div. 1. Som en ekspert på elektrisk eksplosjonsbeskyttelse er Pepperl+Fuchs en pådriver for denne utviklingen innenfor Ethernet-APL-prosjektet. En separat demonstrasjonsmodell viste allerede i 2015 en miniatyrversjon av prosessanleggsarkitektur med Ethernet-APL.

YouTube-videoer

Ethernet Advanced Physical Layer, også kjent som Ethernet-APL, inkluderer lange kabellengder, eksplosjonsbeskyttelse og interoperabilitet, noe som muliggjør kontinuerlig og transparent kommunikasjon på tvers av alle hierarkinivåer. Traileren gir et kort innblikk i denne banebrytende teknologien ... 

I denne videoen demonstrerer Michael Kessler, viseadministrerende direktør for komponenter og teknologi, prosessautomasjon hos Pepperl+Fuchs, den typiske kommunikasjonsarkitekturen til et prosessanlegg med signaloverføring via Ethernet …

Ethernet Advanced Physical Layer passer til alle prosessanlegg, ettersom installasjonsarkitekturen gir fleksibilitet og eksplosjonsbeskyttelse for alle typer Ex-områder. Videoen illustrerer typiske topologier for prosessautomasjon …

Gjennomgang av Pepperl+Fuchs' nettkonferanse

I denne paneldiskusjonen snakket Gerd Niedermayer fra BASF med eksperter fra Pepperl+Fuchs om utfordringene og fordelene ved fremtidig kommunikasjon via Ethernet-APL innen prosessautomasjon og den første testinstallasjonen til BASF …

Fire områder må standardiseres for at prosessindustrien skal kunne utstyres med Ethernet Advanced Physical Layer: kommunikasjon, strømforsyning, installasjon og eksplosjonsbeskyttelse. Andreas Hennecke, produktsjef hos Pepperl+Fuchs, illustrerer disse områdene i detalj …

I dette innledende foredraget beskriver Michael Kessler, viseadministrerende direktør for komponenter og teknologi hos Pepperl+Fuchs, faktorene som førte til det største samarbeidet i prosessindustriens historie …

Topologier

Oppsett for kompakt anlegg

Ethernet APL | Oppsett for kompakt anlegg

Ethernet-APL er utformet for å støtte alle aktuelle installasjonstopologier. Denne topologien viser infrastrukturen for kompakte eller innendørs installasjoner i kjemisk industri eller legemiddelindustrien. Ethernet-APL-feltbryterne er da vanligvis plassert i koblingsbokser eller kontrollskap utenfor Ex-områder eller i Ex-områder inntil sone 2, divisjon 2. Den maksimale kabellengden er opptil 200 m fra instrumentet. Eksplosjonsbeskyttelse for alle Ex-områder omfatter egensikring som kan velges for instrumenttilkoblingen.

Oppsett for anlegg med lang avstand

Ethernet APL-oppsett for anlegg med lang avstand

Denne topologien er et eksempel for installasjoner med lang avstand i olje- og gassindustrien. Den gjør det mulig med kabellengder på opptil 1000 m mellom svitsjer på hovedkabelen. Ethernet-APL-feltbryterne er her utformet for bruk i Ex-områder, som vanligvis er sone 1 og 2 eller divisjon 2. De blir vanligvis sløyfematet av Ethernet-APL-strømbryteren og fordeler både kommunikasjonssignaler og strøm til feltenhetene via tilkoblingskabler. Denne Ethernet-APL-installasjonen oppfyller også alle krav til eksplosjonsbeskyttelse med økt sikkerhet eller egensikkerhet. Denne topologien gir en klar overføringsbane for feltbussbrukere under brownfield-prosjekter.

Prosjektoversikt

APL Project Overview

Kontakt oss

Har du spørsmål om Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL), eller ønsker du mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet, og send oss en melding.