Kanban på et nytt nivå

Digital Kanban-administrasjon

Fordeler

Komplett digitalisering

Komplett digitalisering

Den første løsningen på markedet som tilbyr en holistisk tilnærming til digitalisering av Kanban-reoler.
Optimaliserte prosesser

Optimaliserte prosesser

Put-to-Light-hjelpesystemet gjør det enklere å finne materialer, mens rapporter om gjeldende lagernivå gir kontinuerlig lageropptelling.
Økt fleksibilitet

Økt fleksibilitet

Omfattende digital transformasjon driver kostnadseffektiv arbeidsflyt for et stort utvalg produktversjoner.
Klar for modifiseringer

Klar for modifiseringer

Eksisterende Kanban-systemer på produksjonsanlegg i transformasjonsområder kan enkelt og kostnadseffektivt digitaliseres på et senere tidspunkt.
Komplett digitalisering
Det digitale Kanban-administrasjonssystemet er den første løsningen på markedet som tilbyr et komplett digitalt bilde av fysiske Kanban-reoler. Når en ansatt tar en liten lastbærer fra reolen, blir dette registrert i sanntid, og en ny bestilling blir lagt inn. Den feilutsatte manuelle prosessen med å flytte individuelle Kanban-kort er ikke lenger nødvendig, bestillingssyklusen er kortere og innkjøpsprosessen kan kontrolleres mer effektivt.
Optimaliserte prosesser
Lettforståelige Put-to-Light-visualiseringer fra det digitale Kanban-administrasjonssystemet eliminerer tidkrevende søkeprosesser og feil under fylling av hyller. Automatisk registrering når en liten lastbærer blir hentet, betyr at manuell varsling om tomme reoler som er vanlig i tradisjonelle Kanban-systemer, ikke lenger er nødvendig. Henting blir umiddelbart og automatisk registrert. Sanntidsinformasjon om lageret og reolene gir kontinuerlig lageropptelling og gjør det enkelt å finne beholdere og materialer til enhver tid.
Økt fleksibilitet
Det digitale Kanban-administrasjonssystemet øker kostnadseffektiviteten betraktelig for et stort utvalg produktversjoner. Lagernivåer og -behov kan synkroniseres i sanntid hvor som helst, noe som optimaliserer intralogistikkprosesser og oppbevaring. Dette eliminerer også den statiske prosessen med å tilordne materialer i reoler og tilknyttede administrasjonskostnader. Systemet gir det høyeste nivået av skalerbarhet på markedet. Dermed kan produksjonslinjer endres etter behov og enkelt utvides basert på den modulære strukturen.
Klar for modifiseringer
Det digitale Kanban-administrasjonssystemet er også ideelt for å modifisere transformasjonsområder. Den nødvendige maskinvaren omfatter et komponentsett med én kilde som er enkelt å integrere, og inneholder alle komponentene for digitalisering av en Kanban-reol. Programvaren i løsningen er utformet for maksimal interoperabilitet med en rekke IoT-løsninger og ERP- eller MES-systemer. Løsningen sikrer også at eksisterende Kanban-prosesser kan digitaliseres raskt og så billig som mulig.
En smart Kanban-programvaretjeneste

Programvareintegrering

Programvaren som er utviklet av Neoception, gir sentrallogikken for avlesing og aggregering av lokale sensordata. Ved hjelp av smart mønstergjenkjenning fastslår programvaren om, når og hvordan en eske flyttes på de ulike sporene på Kanban-reolen. Kort, utilsiktet aktivering blir nøye filtrert og ignorert. Det avanserte Nexeed-systemet for industriapplikasjoner fra Bosch Connected Industry blir bare informert når klare hendelser er registret. Kanban-tjenesten kontrollerer RFID-lesehodene og LED-lampene.

I tillegg til driftsfunksjoner inkluderer tjenesten også et Internett-grensesnitt for enkelt maskinvareoppsett, driftsovervåking og feilsøking. Oppdateringene er raske og sikre, og kan implementeres via direkte tilgang til hovedkontrolleren. Kontinuerlige kontroller av funksjonaliteten til alle komponenter gir omfattende tilstandsovervåking, og resultatene av dette blir visualisert som driftstilstander via lystårnet.

Hvordan fungerer systemet?

Full reolkontroll

Filstyring

Det digitale Kanban-administrasjonssystemet er suverent sammenlignet med tradisjonelle systemer når det gjelder å gi detaljert informasjon: Hver reol er utstyrt med et komponentsett bestående av en fotoelektrisk lysstripe, en dedikert reolkontroller og en LED-modul for visualisering av Put-to-Light-instruksjonene.

Individuelle visuelle bakgrunnssperrer er montert på den spesialutviklede sensorstangen som er tilgjengelig i ulike lengder. Bakgrunnssperrene oppdager programvaremønstre i tilnærmet sanntid. Disse mønstrene gjør det mulig å trekke konklusjoner om bevegelsene i reolene. Basert på denne informasjonen bruker LED-modulene fargesignaler til å informere operatøren om esken er plassert på riktig spor eller ikke.

Den velkjente AS-Interface-flatkabelen med gjennomboringsteknologi gir rask og fleksibel sammenkobling av reoler.

Get More Insights

Watch this video to learn more about the development of our digital Kanban management system and how you can benefit from this unique solution.

Rapport

Last ned gratis nå!

Ønsker du å motta mer detaljert tilleggsinformasjon om digitalisering av Kanban-systemer? Tobias Kehl, digitaliseringsingeniør i Neoception, har skrevet en eksklusiv rapport om dette emnet. Dette PDF-dokumentet forklarer grunnleggende Kanban-arbeidsflyter, fremhever optimaliseringspotensiale og utforsker temaet nettskyintegrering og tilknyttede sikkerhetshensyn.

Visuell oversikt over prosessekvenser, maskinvarekomponenter og programvarearkitektur gjør det enkelt å forstå hvordan alle disse elementene er knyttet sammen.

Last ned gratis nå!

Rapport om Kanban-system

Tre selskaper som hjelper deg med å lykkes

Samarbeidspartnere som hjelper deg med å lykkes

Kontakt oss