Ingen kompromisser!

En sykkelhjelm som ikke er stilig og ikke beskytter?

Litt sikkerhet er ikke nok – stol på ekspertene.

Funksjonssikkerhet for applikasjoner innen fabrikkautomasjon

Flere tiår med erfaring innen sikkerhet

Flere tiår med erfaring innen sikkerhet

Pepperl+Fuchs er en av de mest velkjente og respekterte navnene innen automasjonsteknologi. Du kan stole på ekspertene våre som har flere tiårs erfaring innen funksjonssikkerhet.
Portefølje av brede sensorer

Portefølje av brede sensorer

Den omfattende porteføljen vår består av sensorer med nesten alle funksjonsprinsipper. Svært spesialiserte sikkerhetssensorer eller intelligent brukte standardsensorer gir deg mange alternativer for de fleste annerledes sikkerhetsapplikasjoner.
Design av fullstendige løsninger

Design av individuelle løsninger

Hos Pepperl+Fuchs får du mer enn bare komponenter: Vi følger deg på veien til du har en trygg applikasjon – fra utviklingen av individuelt sikkerhetskonsept til den tilpassede løsningen.
Overføring av kunnskap

Overføring av kunnskap

Sikkerhet er et spørsmål om kunnskap: Som leverandør av fullstendig service lærer vi dere på interne seminarer opp i nøyaktig disse aspektene som er relevante for jobben din innen sikkerhetsapplikasjoner.

Sikkerhetsprodukter

NYHET! Pålitelig sikring i henhold til kategori 3 PL d

USi®-safety ultralydgiversystem

Prisbelønte USi®-safety ultralydgiversystem pløyer ny mark for sikkerhetsapplikasjoner – uansett om det er i utfordrende, støvete omgivelser eller utendørs. Maskiner og kjøretøy kan då pålitelig beskyttelse med toppmoderne ultralydteknologi og alle fordeler dette medfører.

Flere innovasjoner som forandrer industrien

Førerløst og sikkert gjennom logistikksenteret med ultralydgivere

Førerløse kjøretøy skal ha pålitelig beskyttelse mot kollisjoner med folk og gjenstander i filen ved automatisk rygging, selv når kjøretøyet er lastet. Blindsonen foran gaflene må sikres i fasen umiddelbart før senking av pallen. Godkjenning i henhold til ISO 13849-1 kategori 3 PL d er påkrevd for disse applikasjonskravene. Det skal være mulig å bruke disse enhetene i lukkede rom, og de må være bestandige mot miljøpåvirkninger som støv, smuss og fuktighet.

USi®-safety er det eneste sikre ultralydgiversystemet i henhold til EN ISO 13849 kategori 3 PL d. Det gir pålitelig overvåking av tredimensjonale rom, som gjør det ideelt for bruk på utstyr for materialhåndtering.

Eksempler på applikasjoner

Beskyttelse av kjøretøy ved overførings- og flaskehalspunkter

Ved betjening av automatiserte kjøretøy må det til enhver tid sørges for at ingen personer eller maskiner kommer til skade. For at dette skal kunne garanteres under disse omstendighetene, må sikker posisjonering av det førerløse kjøretøyet detekteres i henhold til PL d, mens standardiserte krav som dokumentasjon, beregning osv. overholdes. I tillegg til høyeste presisjon og slitestyrke i sensorteknologien som brukes, kunnskap om standarder og retningslinjer, er utvikling av et fullstendig sikkerhetskonsept samt beregning og validering vesentlig.

I dette spesifikke tilfellet ga Pepperl+Fuchs kunden en individuell løsning som omsluttet alle aspekter, fra konseptutvikling til implementering.

Trygg påfylling av drivstoff i hydrogendrevne kjøretøy

I en flåte av førerløse kjøretøy er ulike kjøretøy ofte i bruk, slik at ulike scenarioer oppstår for dem, f.eks. ved bytte av batterier eller påfylling av drivstoff, og kjøretøyene må ha unike identifikasjoner. Når det gjelder hydrogendrevne kjøretøy, kan ulike tanker monteres, hvor hver må fylles med et bestemt trykk. Siden feil kan forårsake stor skade på folk og maskiner, er pålitelig identifisering nødvendig.

Pepperl+Fuchs utviklet en tilpasset, komplett løsning for dette, som består av sikkerhetskonsept og komponenter. To RFID-brikker festes på kjøretøyene for dette formålet, som er egnet for bruk i røffe industriomgivelser – påkrevd SIL-nivå sikres av redundans og en evaluering av brikkeinformasjon i det sikre kontrollsystemet.

Sikker overvåking av reststakk på emballeringsmaskiner

Sikker overvåking av reststakk på emballeringsmaskiner

Med den økte automasjonen på industrianlegg øker kravene til maskinsikkerhet, som også påvirker emballasjeindustrien. På grunn av en endring i standarden (EN 1010-1:2004 endret til EN ISO 12643-4), må for eksempel førerinngripen i potensielt farlige områder ved emballeringsmaskiner forhindres i fremtiden med PL d i stedet for PL b, for å sikre størst mulig beskyttelse av personale.

Pepperl+Fuchs tilbyr en ideell løsning som ikke bare er kostnadseffektiv, men også lett å integrere. Sikkerhetskonseptet er basert på to fotoceller i R100-serien, som garanterer påkrevd sikkerhetsnivå gjennom den redundante designen.

Benytt deg av vår kunnskap

Last ned uten kostnad!

Last ned uten kostnad!
Når en maskin skal ut på markedet i EU, gjelder maskindirektiv 2006/42/EF. Et stort antall standarder som må følges her, legger ytterligere krav på maskinen og hele prosessen.

Hvilke standarder er imidlertid relevante for din applikasjon, og hva må du passe på i detalj? Hvordan oppnår du påkrevd integritetsnivå for sikkerhet (SIL) eller ytelsesnivå (PL)?

Det tekniske dokumentet vårt gir deg praktisk hjelp med slike spørsmål: Få en oversikt over situasjonen med gjeldende lover og standarder, og finn ut, basert på eksempler, hvilke trinn som må utføres for å få en sikker maskin.

PDF-en uten kostnad nå og finn ut mer om begreper som

  • risikovurdering
  • ytelsesnivå
  • kategori
  • diagnosedekning
  • MTTFd
  • og mye mer

Arrangementer og opplæring for funksjonssikkerhet

Arrangementer og opplæring

Pepperl+Fuchs har et bredt spekter av opplæringsprogrammer for fagfolk innen automasjon. Disse programmene retter seg mot ledelse, teknisk personell, produksjonspersonell og sikkerhetspersonell involvert i utstyrsdesign.

Referanser og innsikt

Fra vellykkede, realiserte sikkerhetsløsninger til bakgrunn og innsikt om produktutviklingen vår og folkene bak – i denne delen kan du finne ut mer om kompetansen vår innen funksjonssikkerhet.
Absolutt sikkerhet i sporveiledning for førerløse kjøretøy

Automatiseringsspesialistene Staudinger bruker SIL 3- / PL e-egnede kamerasystemer fra Pepperl+Fuchs for å holde sine toppmoderne førerløse kjøretøy trygt på riktig spor. Dette gjør at selskapet kan forsyne kundene med en komplett løsning som omfatter kontroll- og drivteknologi pluss selve kjøretøyet, alt fra en enkelt kilde.

Finn ut mer.
Sikkerhet revolusjonert

Pepperl+Fuchs var første produsent som utførte en vellykket aktivering av SIL 3/PL e-samsvarende, sikker absolutt posisjonering med en enkelt sensor. I denne artikkelen kan du finne ut mer om denne unike utviklingen og utfordringene teamet støtte på.

Finn ut mer.
Ingen flere flykollisjoner

HUBTEX Maschinenbau GmbH & Co. KG har utviklet en nyskapende arbeidsplattform med flere retninger for monteringsoppgaver innen flykonstruksjon. De satt sin lit til at Pepperl+Fuchs' eksperter kunne levere den nødvendige sikkerhetssamvarende sensorløsningen. For å hindre kollisjoner i tre dimensjoner ble løfteplattformen utstyrt med R2100 2-D LiDAR-sensorer.

Finn ut mer.
På oppdrag for sikkerhet

Omfattende intern ekspertise har vært avgjørende for Pepperl+Fuchs' suksess innen funksjonssikkerhet. I dette intervjuet diskuterer noen av ekspertene våre det daglige arbeidet, gjeldende standarder produktene deres må samsvare med, samt metoder for overføring av kunnskap.

Finn ut mer.
På den sikre siden

Finn ut mer om den begivenhetsrike historikken til funksjonssikkerhet i dette underholdende intervjuet med to av bransjeekspertene våre: Hva er opprinnelsen? Hvilke milepæler endret denne disiplinen? Hvor står bransjen og Pepperl+Fuchs i dag? Du finner svar på disse spørsmålene i det dyptgående intervjuet.

Deep Dive

På den sikre siden

Kontakt oss