Neoception Asset Tracker

Smart underhåll med molnbaserad RFID-lösning

Minska driftstopp med Neoception Asset Tracker

Förebyggande underhåll

Förebyggande underhåll

Neoception Asset Tracker spårar enkelt och effektivt tillgångar som kräver regelbundet underhåll. Anpassade varningar informerar servicepersonalen så snart de definierade tröskelvärdena har uppnåtts.
Molnbaserat system

Molnbaserat system

Alla processdata lagras i Neoception-molnet, vilket gör viktig information tillgänglig dygnet runt via smarttelefoner, surfplattor och datorer - över hela världen. Dessutom kan du dra nytta av regelbundna uppdateringar via Neoception-molnet.
Enkel installation

Enkel installation

Lösningen består endast av en handfull komponenter, är enkel att installera och kräver inte komplicerad integrering. Nya tillgångar kan enkelt läggas till.
Ökad effektivitet

Ökad effektivitet

Neoception Asset Tracker möjliggör exakt underhåll, vilket minskar stilleståndstiden och ökar anläggningens effektivitet.

Hur fungerar det?

Neoception Asset Tracker är ett molnbaserat system för tillgångshantering som kombinerar RFID-teknik från Pepperl+Fuchs med en gateway och innovativa programvarutjänster från Neoception. Anläggningstillgångar är utrustade med RFID-märkningar så att de enkelt kan spåras vid en definierad punkt i processen. För den här identifieringsuppgiften finns ett antal RFID-läs-/skrivhuvuden som uppfyller dina individuella behov.

Neo Asset Tracker

En gateway överför den spårade informationen till Neoception-molnet. Neoception-programvaran analyserar data och anger hur många gånger en tillgång har genomgått processen. Du får anpassade varningar när det förkonfigurerade tröskelvärdet har uppnåtts, så att inspektion och underhåll kan schemaläggas i tid.

Din fördel: Du kan köpa Neoception-programvara som en tjänst. Det innebär att du endast betalar för den tjänst du faktiskt använder.

Tre komponenter

RFID-teknik från Pepperl+Fuchs
Gateway för anslutning av RFID-teknik och moln
Neoception-programvara som tjänst

Exempel på tillämpningar

Elektroplätering
Många delar elektropläteras varje dag - i den här processen ingår att doppa delarna i kemikalietankar. Med tiden byggs material upp på doppningsmaskinvaran, så regelbunden inspektion krävs för att övervaka deras skick. Med Neoception Asset Tracker är doppningsmaskinvaran utrustad med taggar och spåras varje gång den går igenom galvaniseringsprocessen. Så snart maskinvaran har slutfört ett definierat antal cykler får operatören ett meddelande så att han/hon kan schemalägga underhåll i förväg.
Betonggjutning
När betongblock och betongplattor gjuts hälls flytande betong i formar av trä. Så snart betongen är torr tas den bort från formen som sedan används för nästa betongblock. Med tiden måste träformerna bytas ut för att säkerställa betongblockens kvalitet. Men hur vet man när de måste bytas ut? RFID-teknik spårar hur ofta en träform har använts för att forma betong. Neoception Asset Tracker kommer att visa när inspektion behövs utan att använda manuell räkning.
Berg- och dalbana
Berg- och dalbanor åker oräkneliga varv varje dag, och dess vagnar slits också ut och behöver underhåll då och då. För att underlätta för berg- och dalbaneoperatörer hjälper Neoception Asset Tracker till att identifiera underhållsbehov. Varje berg- och dalbanevagn är utrustad med en RFID-märkning så att den kan spåras varje gång den passerar en viss punkt. Så snart en vagn har uppnått ett givet antal varv utlöses ett larm för att indikera behovet av inspektion.
Vilken är din tillämpning?
Behöver du en effektiv lösning för spårning av när anläggningen eller tillämpningstillgångarna behöver underhåll? Du har bara några steg kvar. Kontakta oss! Vi hjälper dig gärna.

En perfekt matchning

Programvara och molntjänster från Neoception

Neoception utvecklar innovativa programvarulösningar och industriella IoT-tjänster som är skräddarsydda efter kundernas enskilda företagsprocesser och krav. Med den här tjänsten ser Neoception till att kunderna kan fokusera på sin egen verksamhet, medan anpassade analyser och programvarulösningar hjälper till att öka effektiviteten och frigöra potential.

Tjänst för Neoception-programvara

Med Asset Tracker tillhandahåller Neoception en enkel och effektiv lösning för att minska driftstopp på grund av oväntat underhåll. Intuitiv webbaserad åtkomst är en del av systemet. Användare kan till exempel enkelt få åtkomst till en översikt över tillgångstillstånd och larmkonfiguration.

RFID-teknik från Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs har forskat på och utvecklat RFID-teknik i över 25 år. Pepperl+Fuchs har allt du behöver - från alla nödvändiga komponenter, som läsare och taggar, till alla vanliga frekvensområden (LF, HF, UHF).                                                              

RFID-teknik från Pepperl+Fuchs

Pepperl+Fuchs RFID-system integreras smidigt i Neoception-tjänsterna och skapar ett molnbaserat system för tillgångshantering som ger dig en översikt över anläggningsutnyttjande och komponentslitage.

Kontakta