Maximizing security.

Creating transparency.

Increasing efficiency.

VisuNet RM Shell 5 för operatörsstationer med tunna klienter

VisuNet RM Shell 5 - Smarta HMI-lösningar för Industry 4.0

Fjärrövervakning

VisuNet RM Shell 5 med Control Center möjliggör effektiv hantering av VisuNet Remote Monitors: från konfiguration till underhåll och support. Allt kan göras från en enda central punkt.

Effektivare profilhantering

Administratörer kan komma åt VisuNet Remote Monitors och skapa nya profiler utan att lämna sin centrala arbetsstation. När en profil har skapats går det snabbt och enkelt att överföra den till valfritt antal remote-monitorer.

Säkert och tillförlitligt

Inbyggd brandvägg, USB-lås och lösenordsskyddade användarroller möter de högsta säkerhetsstandarderna. Möjlighet att använda antivirusprogram från tredje part som McAfee Endpoint Security® är en annan ny funktion i RM Shell 5.

Flexibilitet

RM Shell 5 erbjuder åtkomst till Windows®-system och därmed utökade administratörsfunktioner. Administratörer kan på egen hand installera program som behövs och hantera åtkomsträttigheter. De avancerade inställningarna gör det dessutom möjligt att anpassa den inbyggda programvaran efter behov.

Uppfylla framtida krav

Med lanseringen av VisuNet RM Shell 5 presenterar Pepperl+Fuchs nästa generation av fast programvara för VisuNet Remote Monitors som uppfyller framtidens krav i varje detalj. Det smarta HMI-systemet använder Ethernet-teknik till att kommunicerar med processtyrsystemet eller MES så att processanläggningen praktiskt kan styras och övervakas.
VisuNet RM Shell 5 installeras på operatörsstationer med tunna klienter och kommunicerar med processtyrsystemet eller MES via Ethernet-teknik av standardtyp. Det här smarta HMI-systemet kombinerar maskinvara och programvara för bekväm övervakning och styrning av processer och anläggningar. Det gör tillämpningar synliga i farliga zoner medan de körs på värdar i säkra zoner. VisuNet RM Shell 5 är kompatibelt med både moderna virtualiserade och konventionella arbetsstationsbaserade processkontrollsystem.
Nytt operativsystem

RM Shell 5 bygger på Microsoft®-operativsystemet Windows® 10 IOT Enterprise LTSB. Det fungerar med de senaste protokollen, som RDP10, VNC och NetC@P. Med LTSB (Long Term Servicing Branch) gör Windows säkerhetsuppdateringar tillgängliga långsiktigt.Startskärm för VisuNet RM Shell 5

VisuNet RM Shell 5 har ett enkelt och intuitivt användargränssnitt. Alla lokala protokoll visas på startskärmen.
Alla funktioner i RM Shell 5 kan också användas på vår nya mobila, industriella surfplatta med tunn klient som är lämplig för användning i explosionsfarliga områden. Den är baserad på den tåliga ”Pad-Ex”-surfplatteserien från Pepperl+Fuchs varumärke ecom, levereras med förinstallerat RM Shell 5 och kan enkelt och snabbt integreras i nätverket för tunna klienter. På så sätt kan användare ansluta till remote monitorer, supportpersonal på fältet eller bara kontrollera de olika processerna från var som helst i anläggningen. Det ger stor flexibilitet.

NYHETER! RM Shell när du är på språng

Industriell surfplatta med tunn klient

Industriell surfplatta med tunn klient
Förenklad profilhantering

Det är enkelt att skapa nya profiler i Control Center. Administratörer kan ansluta till en VisuNet Remote Monitor och skapa en ny profil utan att lämna den centrala arbetsstationen. Profilen kan sedan överföras till obegränsat antal remote monitorer.

Effektivt användarstöd

I händelse av fel kan administratörer med hjälp av funktionen sessionsskuggning ansluta till felaktiga remote monitorer och ge hjälp och support från sin arbetsstation. Den här centrala administrationen sparar resurser och ökar anläggningens tillgänglighet.

Den innovativa programvaran VisuNet Control Center

VisuNet Control Center-programvaran är en viktig funktion i RM Shell 5. Den möjliggör effektiv, centraliserad hantering av VisuNet Remote Monitors.

Marc Seißler, produkchef för HMI-produkter, visar steg för steg hur man konfigurerar en VisuNet Remote Monitor med hjälp av VisuNet Control Center.

Säker, tillförlitlig, flexibel

Inbyggda säkerhetsmekanismer

RM Shell 5 följer de högsta säkerhetsstandarderna. En inbyggd brandvägg och USB-låsning minskar risken för skadlig programvara och virus. Ett Unified Write Filter skyddar enheten mot illasinnad programvara. Nu är det dessutom möjligt med RM Shell 5 att installera antivirusprogram, som McAfee Endpoint Security, för ytterligare skydd. Lösenordsskyddade användarroller (operatör, tekniker, administratör) styr åtkomsträttigheter.

 

Tillförlitlig anslutning

Avancerade funktioner i VisuNet RM Shell 5 garanterar en tillförlitlig anslutning till värden hela tiden. Du kan till exempel konfigurera VisuNet remote-monitorn så att du automatiskt etablerar en anslutning till processkontrollsystemet efter start. Om det uppstår fel på värden kan RM Shell 5 upprätta en fördefinierad reservanslutning och säkerställa felfri visning av information.

Större flexibilitet

Utökade administratörsfunktioner ger RM Shell 5-användare ännu större flexibilitet. Administratörer kan installera alla nödvändiga program, inklusive antivirusprogram och drivrutiner för tillbehör. Administratören avgöra vilka användare som har åtkomst till varje program. Genom att justera de avancerade inställningarna i Windows®-kontrollpanelen kan administratörerna anpassa firmware så att den uppfyller programkraven.

 

Fördelar med VisuNet RM Shell 5

Baserat på Microsoft® Windows 10 IoT Enterprise LTSB (Long-term Servicing Branch)
Smidig och effektivitetshöjande fjärrövervakning via VisuNet Control Center
Inbyggda säkerhetsfunktioner för minskade risker
Kontroll av åtkomsten till system med lösenordsskyddade användarroller
Utökade administratörsfunktioner möjliggör anpassning efter individuella krav

Kontakta

Vill du fråga något om VisuNet RM Shell 5 eller vill du få mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka oss ett meddelande.