Rugged Design.

Wide operating temperature.

Modular configuration.

Remote Monitor VisuNet IXD för utomhusbruk i zon 1/21

Tillförlitlig prestanda i tuffa miljöer

VisuNet IXD Remote Monitor med den senaste tekniken från Pepperl+Fuchs, är extremt robust och har en modulär konstruktion. VisuNet IXD är certifierad för zon 1/21 och är idealisk för utomhusapplikationer som kräver en extremt tålig panel-PC eller tunn klient med ett brett utbud av gränssnitt. VisuNet RM Shell-firmware och det användarvänliga programvaruverktyget VisuNet Control Center möjliggör optimalt underhåll, även på distans. 

Utformat för alla miljöer, optimerat för användning utomhus

Hög ljusstyrka

VisuNet IXD är avsedd för användning utomhus. Ljusstyrkan på skärmen är hög och pekskärmen har ett pålimmat skyddsglas som minskar reflexerna, ökar ljusöverföringen och ger bättre bildkvalitet i starkt omgivande ljus. Ett extra solskydd skyddar från direkt solljus.

Robust utförande

Den projektiva kapacitiva multitouch-skärmen skyddas av säkerhetsglas. Det gör VisuNet IXD mycket tåligare än vanliga arbetsstationer. Alla delar på bildskärmen är tillverkade i anodiserat aluminium och är pulverlackerade. VisuNet IXD kan användas i temperaturer från -20 till +60 °C och är globalt certifierade för riskområden (IECEx/ATEX zon 1/21).

Modulär design

En viktig fördel med VisuNet IXD är den modulära designen. Enheten består av skärm, strömförsörjning och dator. Operatören kan ersätta komponenterna oberoende av varandra om fel uppstår. Det betyder att underhållet på plats blir enkelt och minskar kostnaderna i samband med driftstopp.

Flexibel installation

VisuNet IXD väger bara 23 kg och är därför enklare att montera för olika användningsområden. Ingen dyr och tung piedestal behövs. Det finns en rad olika monteringsalternativ: Kan monteras med väggprofiler, VESA-fästen, på piedestal eller i paneler.

360°-visning

Säkerhet och tillförlitlighet i alla förhållanden

Tillämpningsscenarier för raffinaderier
Bränsle har blivit oumbärligt i vårt samhälle. Det produceras på raffinaderier genom avancerade kemiska och fysikaliska processer som styrs och övervakas via digital teknik. Det här sker i realtid i centrala kontrollrum och ute anläggningen av operatörer som använder samma modulära HMI-datorer och tunna klienter som VisuNet IXD med godkännande för ex-miljöer. IXD tål direkt solljus och temperaturer på upp till +60 °C. 19-tumsskärmen med hög ljusstyrka har en pekskärm med pålimmat skyddsglas som minskar reflexerna och ger bättre bildkvalitet och kontrast. Solskyddet som finns som tillval motverkar direkt solljus.
Pålitlighet i tuffa miljöer
VisuNet IXD lämpar sig även för tuffa miljöer. VisuNet IXD klarar temperaturförändringar i intervallet -20 °C till +60 °C utan att funktionalitet och livslängd påverkas. Det pulverlackerade aluminiumhöljet är optimerat för utomhusbruk och förhindrar rost i regn och snö.
En enhet med många möjligheter
En viktig fördel med VisuNet IXD är den modulära designen. Enheten består av skärm, strömförsörjning och dator. Operatören kan ersätta komponenterna oberoende av varandra om fel uppstår. Det betyder att underhållet på plats blir enkelt och minskar kostnaderna i samband med driftstopp. Många zon 1/21-lösningar är skrymmande och tunga. VisuNet IXD är lättast i branschen och väger ca 23 kg. Det möjliggör enklare montering för olika användningsområden. Det finns en rad monteringsalternativ för olika användningsområden: Kan monteras med väggprofiler, VESA-fästen, på piedestal eller i paneler. Ett extra solskydd skyddar från direkt solljus. Det kan även användas som mekaniskt skydd när enheten inte är i bruk.

Enkel konfiguration med RM Shell 5

Varje VisuNet IXD Remote Monitor är utrustad med VisuNet RM Shell 5, som är den senaste firmwaren för våra lösningar med tunn klient. VisuNet RM Shell 5-firmwaren är förinstallerad och förkonfigurerad för olika kontrollsystem. Det gör att det går snabbt och enkelt att komma igång med de tunna klienterna från Pepperl+Fuchs. RM Shell 5 är baserad på Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB, för vilken Microsoft tillhandahåller långsiktiga säkerhetsuppdateringar. Dessutom innehåller RM Shell 5 säkerhetsfunktioner som ger systemet ett tillförlitligt skydd mot skadlig programvara och virus.

VisuNet RM Shell 5 - nästa generations firmware

RM Shell 5-firmware finns på alla VisuNet-enheter från Pepperl+Fuchs. Den möjliggör en komplett lösning med tunn klient för processindustrin - från BTC:er i kontrollrummet till VisuNet IXD-skärmarna i zon 1/21. Med programvaran VisuNet Control Center kan systemadministratörer konfigurera, övervaka och effektivt hantera alla enheter från en central arbetsstation.

Egenskaper hos VisuNet RM Shell 5  

Konfiguration och installation på några minuter
Baserat på Microsoft® Windows® 10 IoT Enterprise LTSB
Inbyggda säkerhetsfunktioner för minskade risker
Programvaran VisuNet Control Center för effektiv, centraliserad hantering
Finns för varje VisuNet-enhet från Pepperl+Fuchs

Kontakta