The Problem Solver.

Truly reliable. Highly versatile. Solving complex applications.

ML100-serien

Enkelt kapslingskoncept, avancerade optiska funktioner

ML100-serien

ML100-sensorn kombinerar alla avancerade fotoelektriska funktionsprinciper i en enkel rektangulär miniatyrkapsling för att lösa alla typer av krävande automationsuppgifter. Den har metallgängade M3-monteringshål, en ljusstark sändar-LED och en mycket synlig LED-statusindikator. En känslighetsjusterare och en omkopplare mellan ljus på och mörker på ger större flexibilitet och bättre kontroll över avkännings- eller detekteringsområdet. Sensorkapslingen är cULus-listad och CE-, UKCA- och CCC-certifierad. Tack vare sin robusthet tål ML100-serien med lätthet kylrumstillämpningar med temperaturer ned till -30 °C. Alla optiska versioner levereras med kabel eller M8-kontakter, samt med NPN- och PNP-utgångar. Detta hjälper användare att uppfylla kraven för alla slags installationer.

Teknik: PowerBeam jämfört med BlueBeam

ML100-serien med BlueBeam-teknik

PowerBeam-teknik

PowerBeam-tekniken är känd för att ha den högsta driftreserven bland konkurrenterna, vilket säkerställer den mest stabila och tillförlitliga driften. Den mycket synliga sändar-LED:en gör det enkelt att rikta in och konfigurera sensorn. Den stora, ljusa och enhetliga ljuspunkten är särskilt användbar för återreflekterande sensorer, till och med för dem med små reflektorer.

BlueBeam-teknik

BlueBeam-tekniken liknar PowerBeam-tekniken, men har en blå LED med en våglängd på 470 nm. Den har en lika kraftfull och enhetlig ljuspunkt. Detta kan användas för att lösa några av de svåraste uppgifterna inom elektronikindustrin, inklusive detektering av blå solwafers och mönsterkort (PCB:er).

Fördelar

Problemlösare

ML100-sensorn med monteringshål med en tums avstånd förenar alla grundläggande fotoelektriska funktionsprinciper i en rektangulär miniatyrkapsling. Det finns ytterligare tillämpningsspecifika versioner, vilket gör ML100-serien perfekt för krävande tillämpningar där andra sensorer har nått sina gränser.

En sensor, många optiska lösningar

Från den enkla direktavkännande sensorn till specialiserade sensorer med tredubbla ljuspunkter eller BlueBeam-teknik kan användarna välja bland en mängd olika avkänningsfunktioner för att hitta den perfekta lösningen för deras tillämpningar.

Mycket tillförlitlig sensor

ML100 är extremt tillförlitlig med sin solida konstruktion, robusta elektronik och starka optiska prestanda. Den har visat sig fungera utan att svikta i alla typer av miljöer. När den väl är installerad behöver användarna normalt inte oroa sig för sensorn på flera år.

Robusta och mångsidiga

ML100:s olika avkänningsfunktioner och stöt- och vibrationståliga kapsling gör den mångsidig – från känsliga tillämpningar inom elektronikindustrin till robusta tillämpningar inom materialhanteringsindustrin.

Portfölj

Direktavkännande sensorer med bakgrundsdämpning (BGS)

ML100-8-H-350
Utmärkta BGS-prestanda för krävande tillämpningar
ML100-8-H-250-BU
BlueBeam för detektering av solwafers och kretskort
ML100-8-H-250-RT
Standard BGS-prestanda för standardtillämpningar
ML100-8-H-200-IR
Infrarött (IR) ljus för icke-störande objektdetektering
ML100-8-H-100-RT
Liten ljuspunkt för detektering av små föremål
ML100-8-H-100…162
Tre ljuspunkter för pålitlig trippelredundansdetektering

Direktavkännande sensorer

ML100-8-1000
Detektering av standardobjekt
ML100-8-W
Stor ljuspunkt detekterar blanka eller transparanta föremål
ML100-8-HGU-100-RT
Förlängd röd ljuspunkt för stabil PCB-detektering
ML100-8-HGU-100-IR
Förlängd IR-ljuspunkt för PCB-detektering med AOI-kameror
ML100-8-HGU-100-BU
Förlängd BlueBeam för detektering av blå solwafers eller PCB

Återreflekterande sensorer

Lång räckvidd för upptäckt av opaka standardföremål
Minskad räckvidd för upptäckt av blanka eller opaka föremål
Mycket kort blindområde för tillämpningar med kort räckvidd
Infrarött (IR) ljus för icke-störande detektering
Kontrastinställning för upptäckt av glas eller låg kontrast

Genomstrålande sensorer

ML100/MV100-RT
För standardtillämpningar
ML100/MV100-RT/35
Utökad räckvidd för tillämpningar med lång räckvidd
M100/MV100-IR
Infrarött (IR) ljus för icke-störande detektering
M100/MV100-6090
Intern skåra för finplacering eller upptäckt av små objekt
M100/MV100-6091
Intern skåra för finplacering eller upptäckt av små objekt
M100/MV100-6757
Intern skåra för finplacering eller upptäckt av små objekt

Tillämpningar

Tillförlitlig bagagehantering på flygplatser
De återreflekterande sensorerna i ML100-54-serien används t.ex. när blanka föremål behöver detekteras och vridmomentet inte kan styras. Vid bagageavkänning ser de här sensorerna till att även glansigt bagage upptäcks vid incheckning på transportbandet.
Smidiga processer i tvättvikningsmaskiner
För vissa tillämpningar med korta avstånd och blanka bakgrunder krävs återreflekterande sensorer och en optisk reflekterande film för att säkerställa tillförlitlig detektering av föremål. I tvättvikningsmaskiner säkerställer sensorerna ML100-54-F en smidig vikningsprocess.
Detektering av föremål på standardtransportband
I standardtillämpningar med transportband används ofta återreflekterande ML100-55-sensorer för objektdetektering.
Enkel glasdetektering i buteljeringsfabriker
Den återreflekterande sensorn ML100-55-G för glasdetektering passar för enkla glasdetekteringstillämpningar med standardföremål som glasflaskor, medicinflaskor eller flera lager glas.
Detektering av varor i snabbköpskassor
De återreflekterande sensorerna ML100-6-IR utan polariseringsfilter är den perfekta lösningen för tillämpningar där störande synligt rött ljus inte är önskvärt, t.ex. vid detektering av varor i kassorna på stormarknader.

Kontakta

Har du frågor om ML100 series? Vill du ha mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka ett meddelande till oss.