Leading the way.
Reinventing positioning.
Revolutionizing safety.

safePXV och safePGV
SIL 3/PL e absoluta positioneringssystem

Maximal säkerhet – En skön känsla

Säkra tillämpningar i enlighet med ”SIL 3/PL e” kräver strikt efterlevnad av de strängaste säkerhetsdirektiven för att konstant ge optimalt skydd för människor och maskiner. Tidigare förknippades denna säkerhetsnivå med stora investeringar i tid och pengar. Nu upptäcker användare att den kan implementeras enklare än någonsin tidigare – med våra nya och världsunika "safePXV-" och "safePGV-"positioneringssystem.

Den multi-redundanta tekniken i dessa system ger för första gången säker, absolut positionering i enlighet med SIL 3/PL e med en enda sensor. safePXV är det perfekta valet för linjär, absolut positionering; safePGV för tillförlitlig navigering av automatiskt styrda fordon (AGV:er). Lita på att denna innovativa sensor ger dig maximal säkerhet!

En verklig innovation

Säker och absolut positionering enligt SIL 3/PL e med en enda sensor
Den multipla, redundanta tekniken är en kombination av säker fast programvara, 2-D-läshuvud och Data Matrix-kodband i två färger
Direkt och säker dataöverföring till säkerhets-PLC:n via PROFINET PROFIsafe-protokollet – utan krav på något extra funktionsblock
Att uppfylla föreskrifterna i Maskindirektivet för att skydda människa och maskin är nu enklare än någonsin

Fördelar

Maximal säkerhet och effektivitet

Maximal säkerhet och effektivitet

Med positioneringssystemen safePXV och safePGV levererar en enda sensor säkra data i enlighet med SIL 3/PL e till säkerhets-PLC:n. Denna nya säkerhetslösning uppfyller enkelt säkerhetskraven och fungerar effektivt. Kompromissa inte när det gäller säkerheten!
Innovativ teknik och hög flexibilitet

Innovativ teknik och hög flexibilitet

Dessa nya positioneringssystem baseras på beprövad och innovativ teknik. Tack vare multi-redundans, breddade avläsningsfönster och stora skärpedjup, är safePXV och safePGV extremt tåliga och flexibla. Du kan lita på marknadens allra modernaste positioneringssystem!
Enkel och snabb montering

Enkel och snabb montering

Data Matrix-kodbandet är självhäftande och går att få i önskad längd. Läshuvudet kan ges en grov inriktning mot kodbandet. Tack vare sensorns breda avläsningsfönster och stora skärpedjup krävs ingen komplex och exakt inriktning av kameran. Uppskatta den snabba och enkla monteringen!
Idrifttagning via plug-and-play

Idrifttagning via plug-and-play

2-D-kameran kan enkelt parametriseras med PROFINET-GSDML-filen via säkerhets-PLC:n. Fältbussvarianter kopplas direkt via styrenhet. Dessutom förenklas systemintegrationen av de integrerade gränssnitten. Dra nytta av den enkla idrifttagningen!

Den mest avancerade tekniken

Säkra data direkt från sensorn

Positioneringssystemen safePGV och safePXV

2-D-läshuvudet i de nya absoluta positioneringssystemen avläser färgkoderna på Data Matrix-kodbandet. Den innovativa fasta programvaran bearbetar den mottagna informationen baserat på en säker algoritm i sensorn och skickar den vidare som säkra data enligt SIL 3/PL e till säkerhets-PLC:n. För första gången kan du nå denna höga säkerhetsnivå med en enda sensor.

Multi-redundant och flexibel

Positioneringssystemen safePGV och safePXV

Med Data Matrix-koder som informationsbärare kan data mappas redundant. Det breda avläsningsfönstret ger extra redundans genom avläsning av upp till fem Data Matrix-koder under en enda avläsningsoperation. Positioneringssystemen säkerställer tillförlitlig positionering även om flera koder är smutsiga eller skadade. Snäva kurvradier, branta uppförs- och nedförslut och kodavbrott på upp till 75 mm är inga problem – på en unik sträcka på upp till 100 000 m!

Den nya generationens positioneringssystem på YouTube

Med dessa nya positioneringssystem sätter Pepperl+Fuchs en ny standard när det gäller tillförlitlighet, störtålighet och hantering. Men exakt vad är det som är nytt med den här sensorgenerationen? I den här YouTube-filmen kan du se de nya egenskaperna i konkreta användningsexempel.

Många säkerhetstillämpningar

safePXV – Säker positionering

Positioneringssystem safePXV

Positioneringssystemet safePXV erbjuder oöverträffad tillförlitlighet för linjär absolut positionering. Den är lätt att hantera och lämpar sig därför för en mängd olika tillämpningar. Bilden visar hur safePXV exakt positionerar ett transportsystem med en skena i en produktionslinje. Det används även på lagerkranar vid materialhantering, roterande bord eller på hissar och vindkraftverk.

safePGV – Säker navigering

safePGV – Säker navigering

Utöver absolut positionering levererar positioneringssystemet safePGV alla data som krävs för tillförlitlig kontroll av AGV:er. Denna funktion används i fordonsindustrins produktionslinjer. Genom att överföra Y-position och vinkel kan spåravvikelser korrigeras kontinuerligt. Tack vare den säkra X-positionen ser safePGV till att ett säkert avstånd bibehålls mellan AGV:er varvid personalen skyddas.

Kontakta

Do you have any questions on our safePXV and safePGV positioning systems, or do you want to receive more information? We are happy to help! Simply fill out the contact form and send us a message.