Våra lösningar, lika individuella som du.

Anpassade lösningar

Lika individuella som du

När produktionsanläggningar blir mer automatiserade och processanläggningar blir mer komplexa förändras våra kunders uppgifter och utmaningar. Som automationsexperter vill vi samarbeta med dig för att bana väg för en digital framtid – med lösningar lika individuella som du.

Experterna på Pepperl+Fuchs planerar, utvecklar och implementerar anpassade lösningar som är skräddarsydda efter våra kunders behov och tillämpningar inom både fabriksautomation och processindustrier. Eftersom alla kunder och alla projekt är unika. Vi tar hand om varje steg, från första utkast till en driftklar lösning. Det gör att du kan fokusera på din kärnverksamhet och kan lämna automationsuppgifterna i händerna på en specialist.

Oavsett om du behöver en anpassad design, ett nytt monteringsalternativ eller ett komplett paket av individuella komponenter och programvara – vi utnyttjar vår passion för automation och tekniska kunskaper för att hitta den lösning som passar bäst för dig. För att för oss är lösningar bara tekniskt perfekta om de löser dina problem helt och hållet.

Efter dina behov
Beroende på vilka behov du har i din specifika tillämpning kan individuella lösningar från Pepperl+Fuchs omfatta mindre justeringar och specialutvecklade produkter till ett komplett paket med integrering och certifiering. Oavsett hur omfattande justeringarna och den specifika utvecklingen är så baseras alltid våra lösningar på individuell rådgivning och regelbunden kommunikation med våra kunder. Det gäller både fabriks- och processautomation. En förståelse av din tillämpning och vår kompetens inom automation utgör en grund för en lösning som är rätt för dig.
Individuella lösningar för fabriksautomation
Pepperl+Fuchs division för fabriksautomation kan erbjuda en bred produktportfölj för en mängd olika industrisektorer. Om vi har en produkt som nästan passar din tillämpning perfekt ändrar vi den så att den möter dina krav exakt – oavsett om det gäller kabellängd, anslutningstyp eller någon annan mindre justering. Om produkterna i vår standardportfölj inte kan lösa din uppgift samarbetar vi med dig för att utveckla en anpassad lösning utifrån befintliga tekniker. Lösningen kan omfatta anpassning av designen, monteringsalternativ, maskinvara och programvara. Om den anpassade lösningen måste integreras direkt i ditt system utvecklar experterna på Pepperl+Fuchs rätt verktyg och tar hand om integreringen i processen, anslutningen till ERP-systemet och programmeringen av styrsystemet.
Titta på vår video om du vill se ett exempel på en gemensam lösning.
Individuella lösningar för processindustrier
Pepperl+Fuchs division för processautomation har över 60 års erfarenhet av elektriska explosionsskydd. Tillsammans med omfattande tekniska kunskaper innebär det här att våra experter kan möta alla typer av krav och utveckla den exakta lösning som din tillämpning kräver – även för farliga platser och tuffa miljöer. Pepperl+Fuchs har upprättat SEC-enheter (Solution Engineering Center) runt om i världen särskilt avsedda för de här anpassade lösningarna för processautomation. Under konstruktionen och implementeringen tar våra experter hand om allt åt dig: Från utarbetande av förslaget och den inledande lösningen till konstruktion och utformning av den kompletta lösningen, inklusive certifiering. Vi arbetar alltid i nära samarbete med dig.
Mer information om våra SEC-enheter finns i vår video.

Berättelse: Allt inom synhåll

R2000 inuti GUB-kapslingen

Oavsett om det sker i tankbilar på vägen eller i tankvagnar på järnvägsspåret: Kemikalier måste transporteras varsamt på grund av att över 40 procent av produkterna klassas som farliga. Trots den höga andelen högriskfrakt är rutinerna för att fylla fordon och järnvägsvagnar med dessa ämnen inte alltid desamma eftersom gaser, vätskor och granulat har olika egenskaper. Dessutom finns det ofta risk för explosion. Det innebär att kreativa lösningar behövs för att ge nödvändig säkerhet. Pepperl+Fuchs har utvecklat en anpassad lösning som gör lastningen säkrare och effektivare.

Berättelse: När kunder blir partner

montratec: När kunder blir partner

Modulära transfersystem är en effektiv lösning för en snabb, flexibel och pålitlig transport av varor inom ett företag. I nära samarbete med en tillverkare av sådana transportsystem har Pepperl+Fuchs utvecklat en anpassad sensorlösning som har blivit central i den nya transfergenerationen. En helt omgjord mätelektronik gav den nya transfervagnen ett utvidgat synfält, vilket möjliggör tillförlitlig detektering av föregående skyttlar och hinder – på raka vägar och runt kurvor.
 

Kraftfullt nätverk

Kunder till Pepperl+Fuchs Group drar inte bara nytta av våra omfattande kunskaper inom elektriska explosionsskydd och industriell sensorteknik. Med anpassad produktutveckling, skräddarsydda system, smarta automationssystem för flygindustrin och individuella processanalyser och IoT-lösningar har kunderna tillgång till ett kraftfullt nätverk av experter.

Till exempel utvecklar det nystartade Neoception innovativa programvarulösningar och industriella IoT-tjänster som är skräddarsydda efter kundernas företagsprocesser och krav. Med hjälp av kundspecifik analys hjälper teamet till att öka effektiviteten för anläggningar och processer och utnyttjar dolda möjligheter.

Kraftfullt nätverk

Vårt fokus ligger alltid på dina individuella behov. Företagen i Pepperl+Fuchs Group drivs av en passion för automation och banbrytande teknik och samarbetar engagerat med dig – nu och i framtiden.

Utmana oss!

Har du frågor eller en uppgift som vi ska lösa? Kontakta oss. Vi ser fram emot att höra från dig.