Smart.
Small.
Unique.

Intelligent överspänningsskydd M-LB-5000
NY: Enkelt överspänningsskydd M-LB-2000

 

Överspänning – den mest underskattade orsaken till skador

Överspänning till följd av blixtnedslag eller omkopplingar är en av de vanligaste orsakerna till skador på elektronik. Processindustrin är sårbar eftersom överspänningar kan orsaka förödande skador: från bränder, skador på eller förstörelse av dyra komponenter och maskiner, till hela automationssystem som blir utslagna – för att inte tala om risken för personal. Därför är överspänningsskyddslösningar ett måste i din fabrik!

Med 20 års erfarenhet har Pepperl+Fuchs betydande tekniska kunskaper om skydd mot överspänning. I kombination med vår expertis inom explosionsskydd, analog teknik och gränssnittsmoduler utvecklade vi M-LB-5000, ett 6,2 mm instickbart skyddssystem mot överspänning som erbjuder mycket mer än själva skyddsfunktionen. Nå en ny nivå av driftsäkerhet och prestanda på din fabrik!

Fakta och siffror

Över hela världen sker det cirka 40 till 50 blixtnedslag varje sekund, eller nästan 1,4 miljarder nedslag per år.
Blixten slår ofta ner på samma ställe flera gånger. Empire State Building träffas i genomsnitt 23 gånger per år.
Blixtar kan orsaka farligt höga potentialskillnader upp till 2 km från nedslagspunkten.
Blixtnedslag kostar över 1 miljard dollar i försäkringsskador varje år!
Blixtar är extremt heta! Ett blixtnedslag kan värma luften runt omkring till en temperatur fem gånger varmare än solens yta.

Användningsområden – Standard för överspänningsskydd

Överspänningsskyddssystemet M-LB-5000 ger ett tillförlitligt skydd mot överspänning för dyra komponenter och fabrikstillgångar. För första gången erbjuder modulen en unik kombination av diagnostik och modularitet i en kompakt design på bara 6,2 mm i bredd. I den här videon ser du hur det nya systemet tillhandahåller överspänningsskydd och samtidigt ger högre effektivitet, flexibilitet och högsta möjliga tillgänglighet för processanläggningens tillgångar.

Det enklaste sättet att skydda fabrikens tillgångar

Kontrollera statusen på överspänningsskyddsmodulen

Skyddsmodulens trafikljusdisplay visar statusinformation och är enkel att avläsa och förstå. Med strömskenan kan statusinformation vidarebefordras till styrsystemsnivå. Planerings- och underhållspersonal kan när som helst kontrollera överspänningsskyddsmodulens status – inga extra verktyg behövs. Personalen behöver inte befinna sig i anläggningen eller öppna kopplingsskåpet.

Byta moduler under drift

Det nya överspänningsskyddssystemet M-LB-5000 innehåller en basmodul och en instickbar skyddsmodul. Det gör att användaren enkelt kan byta modul under drift. Om skyddsmodulen tas bort och sätts med 180° rotation avbryts signalkretsen av den integrerade frånkopplingsfunktionen. Slingfrånkopplingsfunktionen möjliggör isoleringstest och slingövervakning vid idrifttagning.

Uppgradera befintlig utrustning

Den kompakta designen kommer till nytta när du ska uppgradera utrustningen, då det blir enkelt och utrymmesekonomiskt att byta ut kopplingsplintar med överspänningskomponenter. Den användarvänliga mekaniken gör att personalen enkelt kan installera modulerna utan ytterligare kabeldragning.

En snilleblixt

Laganda och ihärdig strävan gjorde att utvecklingsteamet hos Pepperl+Fuchs kunde utveckla den extremt kompakta överspänningsskyddsmodulen M-LB-5000 som på ett tillförlitligt sätt skyddar processer och anläggningar mot överspänning. I den här videon pratar tre kollegor om projektets krav, början och resultat …

Sammanfattning av M-LB-5000

M-LB-5000-systemet för överspänningsskydd skyddar dyra maskiner och anläggningskomponenter mot farlig överspänning och spänningstoppar. I den här videon visar Friedrich Füß, Product Portfolio Manager Interface Technology på Pepperl+Fuchs, en modul som erbjuder en unik kombination av diagnostik och moduläritet i ett hölje på endast 6,2 mm.

Fördelar med M-LB-5000

Tillförlitlig integrerad diagnostik

Tillförlitlig integrerad diagnostik

Kontinuerlig självövervakning med statusindikator visar användarna när det är dags att byta modul. Det möjliggör förebyggande underhåll och lägre driftskostnader. Få bästa möjliga överspänningsskydd i din processanläggning!
Enkel hantering via plug-and-play

Enkel hantering via plug-and-play

M-LB-5000-systemets modulära konstruktion gör att användaren snabbt kan byta ut plug-in-moduler för överspänningsskydd under drift utan att bryta signalkretsen. Fördel med snabb och verktygsfri installation, idrifttagning och underhåll!
Kompakt design

Kompakt design

De nya M-LB-5000-modulerna har en bredd på bara 6,2 mm med högsta möjliga packningsdensitet, vilket kräver minimalt med installationsutrymme. Få större flexibilitet och mer utrymme i kopplingsskåpet!
Anpassat för hela världen

Anpassat för hela världen

M-LB-5000-systemet har utvecklats utifrån befintliga marknader och framtida krav. Systemet är certifierat enligt internationella standarder och fungerar smidigt över hela världen. Utnyttja flexibla användningsområden och få support från våra experter!

360° – Utforska överspänningsskyddet M-LB-5000

M-LB-2000 – enkelt överspänningsskydd

M-LB-2000 överspänningsskyddsmodul
M-LB-2000 har grundläggande funktioner. Det kompakta höljet på 6,2 mm är utformat för montering på DIN-skena. Den integrerade slingfrånkopplingsfunktionen gör det enklare att felsöka vid eventuella fel. M-LB-2000 med extra överspänningsskydd är perfekt för användning i kopplingsdosor med begränsat utrymme eller som en utrymmesekonomisk uppgradering till knivfrånskiljare för kopplingsplintar.
Överspänningsskydd från Pepperl+Fuchs

Kontakta

Har du frågor om det intelligenta överspänningsskyddet M-LB-5000 och det enkla överspänningsskyddet M-LB-2000? Vill du få mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka ett meddelande till oss.