Maximal flexibilitet och effektivitet

Ultraljudsgivare, serien UCC*-50GK

Fördelar

Processikon

Enkel integrering utan PLC

Ultraljudsgivaren UCC*-50GK kan integreras i applikationer utan PLC. Införliva den enkelt i din teknikmiljö via UART, LIN-Bus eller PWM.
Ikon för trådlös anslutning

Lågenergi för trådlös användning

Ultraljudsgivaren UCC*-50GK är utrustad med ett strömsparläge och är optimerad för batteridrift, vilket gör den anpassad för trådlös kommunikation då längre drifttider är av största vikt.
Verktygsikon

Mångsidig som ett multifunktionsverktyg

UCC*-50GK:s ljudbredd och tre i förväg lagrade ljudprofiler säkerställer prestanda även i trånga utrymmen och möjliggör användning i en mängd olika applikationer. Du får större flexibilitet.
Kvalitetsikon

Intern kvalitet som du kan lita på

Ultraljudsgivaren UCC*-50GK är utvecklad och tillverkad av Pepperl+Fuchs och lever upp till vår unika expertis och årtionden av applikationserfarenhet.

360°-visning

Förslag på användningsområden ...

Vatten- och avloppsreningsverk
Tunga användningsområden utomhus, fukt och smuts: vatten- och avloppsreningsverk är en stor utmaning för de flesta givare. UCC*-50GK är anpassad för en rad tillämpningar inom sektorn med IP66/67-klassning och en skyddande teflonyta som förhindrar att föroreningar från omgivningen kan tränga igenom. Fyllnadsnivåer i sandfällor, klarningstankar och lagertorn för avslamning kan detekteras med hjälp av denna tåliga givare som har ett temperaturområde på (-25 °C … +70 °C) med temperaturkompensation.
Silor
UCC*-50GK är lämplig för användning för materialhantering, byggnadsbranschen och lantbruk. Den robusta och mångsidiga givaren är perfekt anpassad för övervakning av silor med cement, grus, sand eller korn, djurfoder eller mineralämnen. Tre unika strålmönster med ett brett avkänningsområde på upp till 4 m ger användare möjligheten att anpassa platsbegränsningar i deras silor. Aggressiva ämnen påverkar inte givaren eftersom den är avskärmad av en skyddande teflonyta.
Återvinning och avfallsbehållare
UCC*50-GK möjliggör en enklare och mer effektiv process för avfallshantering – från behållare för plast, glas, papper eller restavfall till komprimatorer. Den kompakta, gängade kapslingen gör att UCC*-50GK enkelt kan monteras i trånga containrar, med tre unika strålmönster som säkerställer exakt avkänning i trånga utrymmen. Dessutom blir drifttiderna ännu längre med ett strömspar- och vänteläge. Givarna är även lämpliga för solcells- och batteridrivna system.
Tjänsterobotar och mindre AGV:er
Små automatiskt styrda fordon (AGV:er) som rengörings- och inmatningsrobotar kan utrustas med ultraljudsgivaren UCC*-50GK – vilket ger en kostnadseffektiv kollisionsövervakning. Med det kompakta formatet kan givarna enkelt integreras i denna typ av AGV:er. Föroreningar, som rengörings- och inmatningsrobotar alltid utsätts för, kan inte tränga in i den teflonskyddade givaren. Användning är möjlig både inomhus och utomhus tack vare det breda temperaturområdet och den integrerade temperaturkompensationen.
Vilken är din tillämpning?
Som våra exempel visar är UCC*50-GK utformad för en mängd olika användningsområden. Använd formuläret på den här sidan om du vill kontakta oss gällande DINA specifika tillämpningskrav! Mer inspiration om hur du använder UCC*-50GK finns i nästa avsnitt på den här sidan …

… blir verklighet

UCC*-50GK är grunden för en sofistikerad IoT-givare ...

UCC*-50GK
IoT-givare
Ultraljudsgivare, UCC*50GK-serien
UCC*-50GK-serien med ultraljudsgivare kan användas för en mängd olika syften. Här kombineras de med andra maskinvarukomponenter för att skapa en riktig IoT-givare – med möjligheten att skicka fyllnadsnivåer och många andra data.

… Möjliggör smart avfallshantering i staden Heidelberg

                                                                                                                                                         

Smart avfallshantering i Heidelberg

Denna IoT-givaren, baserad på UCC*-50GK-serien, används nu i den anrika staden Heidelberg, Tyskland, där ett innovativt och smart avfallshanteringssystem nu implementeras. Lösningen använder sig av SAP IoT-programvara och ett nätverk med låg effekt över ett stort område(LoRaWAN).

I vårt digitala magasin finns en artikel som tar upp projektets alla aspekter.

Läs artikeln

Kostnadsfri provförpackning!

Provförpackning

Vi har ett särskilt och tidsbegränsat erbjudande för dig om du är intresserad av att utforska ultraljudsgivaren UCC*-50GK på egen hand: de första 200 personerna som fyller i kontaktformuläret får en provförpackning av oss helt kostnadsfritt! Den innehåller en UCC30-50GK-ultraljudsgivare samt installationsinformation.

Observera: Av juridiska skäl kan de kostnadsfria provförpackningarna endast beställas av företag, ej av privatpersoner. Dessutom kan demonstrationsförpackningarna av organisatoriska anledningar endast beställas från länder där Pepperl+Fuchs-gruppen finns representerad utan mellanhänder eller -distributörer.

Kontakta oss nu!

Snabbstartsgiude

Elschema för ultraljudsgivaren UCC 50GK

Ultraljudsgivaren UCC*-50GK är avsedd för avståndsmätning. Den mäter avståndet till närliggande föremål med hjälp av ultraljudspuls och rapporterar information via en av de tre givarutgångarna UART, PWM och LIN bus.

Med våra korta instruktioner får du en första inblick i hur du integrerar givaren i ditt arbete. Den innehåller grundläggande råd kring användning.
 

Kontakta oss!