Fabrika Otomasyonu
Proses Otomasyonu

Atık Su Arıtma Tesislerinde Su Girişi

Uygulama

Atık su arıtma tesisleri, kanalizasyon ve endüstriyel atık suları toplar ve temizler. Karıştırma sistemlerinde, atık suya tutma havuzlarından yağmur suyu eklenir ve boru hatları aracılığıyla tesise getirilir. Atık su, boru hattının bir sonraki bölümünden geçebilmesi için genellikle daha yüksek bir seviyeye pompalanır. Boru hattına giren veya boru hattına nüfuz eden yanıcı malzemeler ve atık sudaki kimyasal tepkiler, pompa istasyonlarında potansiyel olarak patlayıcı bir atmosfer oluşturabilir. Bu nedenle, istasyonlar patlamaya karşı koruma direktiflerine tabidir.

Hedef

Arıtma tesisinin giriş alanında üç temel işlev gerçekleşir: Ham atık su, pompa istasyonlarına kesintisiz olarak taşınmalıdır. Bu, sistemin bir arıza durumunda yedek pompaya geçebilmesi için dağıtım pompalarının dönüş hızının sürekli olarak izlenmesi gerektiği anlamına gelir. Aynı zamanda, tesisin sonraki aşamalarının aşırı yüklenmesini önlemek için atık suyun akış hızı ve seviyesi ölçülür. Konveyör sistemleri gerektiğinde açılıp kapanarak optimum enerji kullanımını sağlar. Bu, boru patlaması gibi olası kesintilerin erken bir aşamada tespit edildiği anlamına gelir. Su kalitesi, arıtma tesisinin sonraki biyolojik aşamasında biyoorganizmaların çevre koşullarını korumak için de izlenir. Sıcaklık ve tuz içeriğinin yanı sıra pH değeri, alkali durumu veya aşırı asitliği gösterebileceğinden önemli bir parametredir. Bu, arıtma tesisinin biyolojik aşamasını korumak için uygun önlemlerin alınabileceği anlamına gelir.


Çözüm

K-System portföyü, basit izolatörlerden son derece işlevsel modüllere kadar tüm sinyaller ve uygulamalar için arayüz modülleri sunar.
K-System portföyü, basit izolatörlerden son derece işlevsel modüllere kadar tüm sinyaller ve uygulamalar için arayüz modülleri sunar.

K-System izole bariyerleri, tehlikeli alanlardan gönderilen sinyallerin kontrol odasına güvenli şekilde aktarılması ve dönüştürülmesine yönelik arayüz modülleridir. Dağıtım pompalarının dönüş hızı, frekans dönüştürücü ile ayrı sensör sinyallerini okuyarak izlenir. Su seviyesi ultrasonik sensörlerle ölçülürken akış, manyetik akış aktarıcılar kullanılarak ölçülebilir. Verici güç kaynakları, bileşenlere güç sağlamak ve aralarındaki iletişimi kolaylaştırmak için kullanılır. Diğer cihazların yanı sıra girişteki pH sensörleri atık suyun pH değerini belirlerken iletkenlik sensörleri tuz içeriğini ölçer. Bu çözümlerin her ikisi de tesisin biyolojik aşamasını korur. Bu veriler, ayarlanabilir sınır değerlerine sahip verici güç kaynakları üzerinden aktarılır.


Benefits

The K-System portfolio offers interface modules for all signals and applications, ranging from simple isolators to highly functional modules. The Power Rail provides the devices with supply voltage and offers the option for a collective error message. The Power Rail, which consists of a DIN rail with an insert, reduces wiring costs by making it easy to plug in the modules. The K-System has numerous global approvals, including up to SIL 3 for all signal types.


Özet

  • Atık su arıtma tesisinin su girişi tehlikeli bir alan olarak tanımlanır ve atık suyun tesise girdiği noktaya kadar tüm toplama ve taşıma rotalarına kadar uzanır.
  • Proses kontrolü, su taşıma sistemlerinin kontrolünü, miktar düzenlemesini ve su kalitesinin izlenmesini kapsar.
  • Frekans dönüştürücüler atık su pompalarının dönüş hızını izler.
  • Verici güç kaynakları su seviyesi, akış ölçümü, pH değeri ve iletkenlik ölçümü ile ilgili sinyalleri aktarır.

e-haberler

Bültenimize abone olun ve haberlere ve otomasyon dünyası hakkında düzenli haberler ve ilginç bilgiler alın.

Abone Olun
amplify - Pepperl+Fuchs Dergisi

Çevrimiçi dergimizi keşfedin! Heyecanlı başarı hikayeleri, uygulama raporları, röportajlar ve bölgesel haberler sizi bekliyor.