NASA uydularından elde edilen verilere dayanarak, araştırmacılar küresel yıldırım çarpma oranlarını değerlendirdi. Malezya'nın çeşitli bölgeleri, dünyanın en çok yıldırım düşen şehri olarak tanımlanan başkent Kuala Lumpur da dahil olmak üzere yıldırım noktaları arasındaydı. Ülkenin büyük kısımlarında bol yağışlı ve çok sayıda gök gürültülü tropik yağmur ormanı iklimi vardır. Bu nedenle, yıldırım çarpmalarının neden olduğu aşırı gerilim, Malezya'daki elektronik hasarların en yaygın nedenlerinden biridir.
Malezya'nın doğu kıyısında bulunan büyük bir petrol rafinerisigünde yaklaşık 50.000 varil ham petrol işliyor. Tesis, yukarıda bahsedilen doğal tehlikelere sıklıkla maruz kaldığından, geçmişte yıldırım çarpmalarının neden olduğu muhtemel olaylar tekrar tekrar meydana gelmiştir. Örneğin, kontrol sisteminin I/O kartları geri dönülemez şekilde hasar gördü. Saha cihazları, izole bariyerler ve güç kaynağı da arızalandı.
2014 yılında rafineri, petrol için günde 74.300 varil kapasiteli entegre bir kondens ayırma ünitesi içerecek şekilde genişletildi. Bu projenin bir parçası olarak, alternatif akım (AC) ve doğru akım (DC) gerilim kaynaklarının yanı sıra kontrol odasındaki ve kontrol ve saha tarafındaki sinyal hatlarını içeren aşırı gerilim koruması kurulacaktı. İlgili tüm IEC standartlarının dikkate alınması gerekiyordu.
Yeni aşırı gerilim ürünleri, güvenilirlik için en katı gereksinimleri karşılamalıydı. Müşteri ayrıca minimum kablo bağlantısı gereksinimlerine ve üreticinin yıllık bakım sözleşmesine büyük önem verdi. Rafineri, topraklama konusunda mühendislik bilgisi ve uzmanlığına sahip, kendinden güvenlik alanında uzun yıllara dayanan deneyimi olan bir ortak şirket seçmeyi düşünüyordu. Ayrıca cihazların AC ve DC sinyalleri için IEC standardını karşılaması gerekiyordu.
Proses kontrol sistemi için operatör seçimi Yokogawa ve Honeywell'e geldi. Honeywell, Endress+Hauser, Yokogawa, Rosemount ve ABB gibi üreticilerin cihazları sahada kullanıldı. Seçilen aşırı gerilim koruma ürünleri, Pepperl+Fuchs'un tek parça, 12,5 mm genişliğinde K-LB modülleri ve P-LB bariyerleridir. Son derece güvenilir ve kompakt çözüm, DIN montaj rayına kolayca tutturarak müşterinin minimum kablo bağlantısı ihtiyacını da karşıladı. K-LB modülleri, K-system bileşenlerine de takılabilir.
Pepperl+Fuchs'un PL-B takılabilir aşırı gerilim koruma bariyerleri, kötü kablo bağlantısından kaynaklanan müteakip kaplin riskinigüvenilir şekilde ortadan kaldırır. Bu çözümde kullanılan cihaz ve aşırı gerilim koruması elektronik ve mekanik bir birim oluşturur. Sadece saha tarafındaki ve kontrol tarafındaki hatlar fiziksel olarak ayrılmalıdır. Bariyerler ayrıca kompakt tasarımı, basit takılabilirliği sayesinde hızlı montajı ve minimum kablo bağlantısı sayesinde etkileyicidir.
Yalnızca 12,5 mm genişliğindeki K-LB aşırı gerilim koruma modülleri, yıldırım çarpmaları, anahtarlama işlemleri ve diğer nedenlerden kaynaklanan aşırı gerilimleri güvenilir şekilde sınırlar. Bu, artan akımı toprağa boşaltarak ve gerilim dalgalanması süresince gerilimi sınırlayarak sağlanır. Etkilenen cihaz düşük ileri ve yalıtım gerilimiyle desteklenir. Bu işlevsellik, Zener bariyerleri, standart I/O kartları ve bazı saha cihazları gibi 500 V'tan daha düşük izolasyon gerilimi olan tüm bileşenleri en iyi şekilde korur.