Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

A forgó jeladókra akkor van szükség, ha fizikai mennyiségeket, például fordulatszámot, forgási szöget, sebességet vagy gyorsulást kell figyelni. A kábeltekercsekkel együtt lineáris mozgásokat és hosszakat is mérhetnek.

A Pepperl+Fuchs forgó jeladói számos iparágban használatosak – a gépészettől és a gyártervezéstől az anyagkezelésen át, a megújuló energiaágazatig. Legyen szó nagy igénybevételű, tengeri vagy robbanásveszélyes területekről: A Pepperl+Fuchs a megfelelő inkrementális vagy abszolút forgó jeladót kínálja minden alkalmazási igényhez. A portfólió számos bevált alaptechnológiára épül:


Optikai és mágneses szkennelés

A Pepperl+Fuchs optikai forgó jeladókkal könnyen elérhető a nagy felbontás. Erre a célra egy radiális bevágással rendelkező kódlemezt használnak. Egy LED a sugárirányú réseken keresztül fényt küld a kódkorong másik oldalán található vevőegységbe. A korong forgása modulálja a fényt, a vevő pedig elektromos jellé alakítja azt.

A Pepperl+Fuchs mágneses forgó jeladóikülönösen robusztusak, ezért ideálisak a nagy igénybevételt jelentő környezetekben való használatra. Az energiagyűjtés miatt a mágneses abszolút forgó jeladóknak nincs szükségük külső tápellátásra az aktuális helyzetük mentéséhez. Ennek eredményeként még áramkimaradás esetén is megbízhatóan működnek.


Forgó jeladók csapágyas vs. csapágy nélküli forgó jeladók

A Pepperl+Fuchs a beépített csapágyazású forgó jeladók mellett csapágy nélküli forgó jeladók választékát is kínálja. Ezek az érzékelők kis beépítési mélységük miatt különösen helytakarékos telepítést tesznek lehetővé. Az érintésmentes és kopásmentes szkennelésnek köszönhetően még zord környezeti körülmények között is megbízható működést biztosítanak.


The Portfolio