Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Túlfeszültség elleni védelem

Folyamattechnikai üzemekben, így például finomítókban, amelyek szabadon levő épületrészekkel vagy nagy kiterjedésű vízgazdálkodási rendszerrel rendelkeznek, a túlfeszültség bekövetkezésével kapcsolatos eseményekkatasztrofális következményekkel járhatnak: Drága berendezések és gépek tönkremenetelétől a komplett automatizálási rendszerek meghibásodásáig minden előfordulhat—ideértve a dolgozókat fenyegető veszélyeket is.

A személyeket és környezetet fenyegető veszélyes kockázatok mellett, továbbra is a túlfeszültségek jelentik a leggyakoribb károkok egyikét az elektromos berendezésgyártás területén. Előfordulásukat elsősorban villámcsapások és kapcsolási műveletek okozzák, de a következők is a kiváltó okok között lehetnek:

  • Elektrosztatikus kisülés
  • Nagyméretű villamos gépek kefetüze
  • Tápfeszültség-ingadozás
  • Földelési hibák/rövidzárlatok
  • Kioldó biztosítékok
  • Energia- és informatikai vezérlőrendszerek párhuzamos kiépítése

A Pepperl+Fuchs túlfeszültség-védelmi modulok megbízhatóan a földbe vezetik a túlfeszültségeket és áramokat, és megvédik a személyeket és gépeket a lehetséges negatív következmények előfordulásától. Termékkínálatunk nagy teljesítményű túlfeszültség-védelmi megoldásokat tartalmaz különböző alkalmazási területekre. A kínálatban szerepelnek jelvezeték-védelmi, tápvezeték-védelmi, és terepi busz megoldások.


Surge_Protection_Assembly

The new surge protection system M-LB-4000 offers reliable diagnostics, easy handling and a space saving housing design. Learn more here!