Smart.
Small.
Unique.

Intelligent overspenningsvern M-LB-5000
NYHET: Enkelt overspenningsvern M-LB-2000

 

Overspenning – Den mest undervurderte skadeårsaken

Overspenninger grunnet lynnedslag eller omkoblinger er en av de vanligste årsakene til elektronisk skade. Prosessindustrien er utsatt, ettersom disse overspenningshendelsene kan føre til omfattende skade: fra branner, skade på eller ødeleggelse av dyre komponenter og maskiner, til stans av automatiske systemer – ikke inkludert risiko for personellet. Alt som hører inn under overspenningsvern, er det derfor svært viktig å ha på plass på anlegget!

Basert på 20 års erfaring har Pepperl+Fuchs opparbeidet seg omfattende teknisk kunnskap når det gjelder overspenningsvern. Sammen med vår ekspertise innen eksplosjonsvern, analog teknologi og grensesnittmoduler har vi utviklet det 6,2 mm pluggbare overspenningsvernsystemet M-LB-5000, som tilbyr mye mer enn bare selve beskyttelsesfunksjonen. Oppnå et nytt nivå av pålitelighet og ytelse på anlegget!

Fakta + tall

Det skjer mellom 40 og 50 lynnedslag hvert sekund, noe som tilsvarer nesten 1,4 milliarder lynnedslag per år.
Lyn slår ofte ned på samme sted gjentatte ganger. Empire State Building blir truffet gjennomsnittlig 23 ganger i året.
Lynnedslag kan forårsake store skader opptil 2 km unna nedslagsstedet.
Lynnedslag koster mer enn 1 milliard dollar i forsikringstap hvert år!
Lyn er supervarmt! Et lynnedslag kan varme opp luften rundt stedet til fem ganger solens overflate.

Brukstilfeller - Standarder innen overspenningsvern

Overspenningsvernsystemet M-LB-5000 beskytter avanserte komponenter og anleggsressurser på en pålitelig måte mot overspenning og støtstrøm. For første gang tilbyr modulen en unik kombinasjon av diagnostikk og modularitet i en begrenset kapslingsdesign med en bredde på bare 6,2 mm. I denne videoen kan du se hvordan det nye systemet legger til rette for overspenningsvern samtidig som større effektivitet, fleksibilitet og maksimal tilgjengelighet sikres for ressursene ved prosessanlegget.

Den enkleste måten å beskytte anleggsressurser på

Kontrollere tilstanden til overspenningsvernmodulen

Beskyttelsesmodulens trafikklysdisplay viser statusinformasjon og er enkel å lese og forstå. Ved hjelp av Power Rail kan statusinformasjonen videresendes til kontrollnivået. Planleggings- og vedlikeholdspersonell kan kontrollere tilstanden til overspenningsvernmodulen når som helst, og ingen ekstra verktøy kreves. Det er ikke nødvendig å gå inn i anlegget eller koblingsskapet.

Bytte ut moduler under drift

Det nye overspenningsvernsystemet M-LB-5000 har en basismodul og en pluggbar beskyttelsesmodul. Dermed kan brukere enkelt bytte ut moduler under drift. Hvis beskyttelsesmodulen tas ut og settes inn igjen med en rotasjon på 180°, forstyrres signalkretsen av den integrerte frakoblingsfunksjonen. Denne funksjonen for sløyfefrakobling tillater isolasjonstesting og også sløyfeovervåking under igangsetting.

Oppgradere eksisterende utstyr

Ved oppgradering av eksisterende utstyr tillater det kompakte kapslingsdesignet enkel og plassnøytral utskifting av krysskoblingsterminaler med overspenningskomponenter. Ved hjelp av brukervennlige metoder kan personellet montere modulene på en praktisk måte uten at det krever ekstra kabling.

Et glimt av inspirasjon

Ved hjelp av lagånd og kontinuerlige ambisjoner klarte utviklingsteamet hos Pepperl+Fuchs å utvikle den ekstremt kompakte overspenningsvernmodulen M-LB-5000 som beskytter prosesser og anlegg mot overspenning på en pålitelig måte. I denne videoen forteller tre kollegaer om kravene, oppstartsfasen og resultatet av prosjektet ...

Kort om M-LB-5000

Overspenningsvernsystemet M-LB-5000 beskytter kostbare maskiner og anleggskomponenter mot overspenning og toppstrøm. I denne videoen demonstrerer Friedrich Füß, porteføljeansvarlig for interface-teknologi hos Pepperl+Fuchs, denne modulen, som tilbyr en unik kombinasjon av diagnostikk og modularitet i en kapsling på bare 6,2 mm …

Fordeler ved M-LB-5000

Pålitelig diagnostikk på innsiden

Pålitelig diagnostikk på innsiden

Kontinuerlig selvovervåking med statusindikator viser brukere optimal tid for å bytte ut moduler. Dette legger til rette for forebyggende vedlikehold samtidig som det reduserer driftskostnadene. Nå de høyeste nivåene av overspenningsvern i prosessanlegget!
Enkel håndtering via Plug&Play

Enkel håndtering via Plug&Play

Moduldesignet for M-LB-5000-systemet gjør at brukere raskt kan bytte ut pluggbare moduler for overspenningsvern under drift uten at det forstyrrer signalkretsen. Fordel med rask og verktøyfri montering, igangsetting og vedlikehold!
Plassbesparende kapslingsdesign

Plassbesparende kapslingsdesign

Med en bredde på bare 6,2 mm gir de nye overspenningsvernmodulene i M-LB-5000 den høyeste pakketettheten samt reduserer monteringsplassen til et minimum. Få enda mer fleksibilitet samtidig som du reduserer plassen betydelig i koblingsskapet!
Fleksible bruksområder globalt

Fleksible bruksområder globalt

Overspenningsvernsystemet M-LB-5000 er utviklet basert på markedskrav og fremtidige krav. Systemet er sertifisert i henhold til internasjonale standarder, og det legger til rette for optimal drift globalt. Øk fleksibiliteten i dine bruksområder, og stol på støtten fra våre eksperter!

360° – Utforske overspenningsvernet M-LB-5000

M-LB-2000 – enkelt overspenningsvern

M-LB-2000 overspenningsvernmodul
M-LB-2000 leveres med grunnleggende funksjoner. Den kompakte kapslingen på 6,2 mm er beregnet på montering på DIN-skinner, og den innebygde funksjonen for sløyfefrakobling forenkler eventuell feilsøking. M-LB-2000 med overspenningsvern er ideell for koblingsbokser med begrenset plass eller som en plassnøytral oppgradering fra koblingsblokker med knivfrakobling.
Overspenningsvern fra Pepperl+Fuchs

Kontakt oss

Har du spørsmål om det intelligente overspenningsvernet M-LB-5000 og det enkle overspenningsvernet M-LB-2000? Vil du ha mer informasjon? Vi hjelper mer enn gjerne til! Fyll ut kontaktskjemaet for å sende oss en melding.