Simplifying commissioning.
Trusting expert knowledge.
Rediscovering fieldbus.

Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1

Fältbuss på ett enkelt sätt – Funktioner i FDH-1

Enkel och intuitiv hantering

Enkel och intuitiv hantering

FDH-1 fieldbus diagnostic handheld har en skärm som guidar dig genom varje uppgift. Flera språkalternativ finns tillgängliga. Menyn är lätt att förstå och förenklar hanteringen av den bärbara apparaten.
Inbyggt expertsystem

Inbyggt expertsystem

Det inbyggda expertsystemet visar lättförståliga instruktioner för orsak och korrigering av fel. FDH-1 möjliggör pålitlig fältbussdiagnostik utan någon upplärning.
Kvalitetssäkring med ett knapptryck

Kvalitetssäkring med ett knapptryck

Med ett knapptryck kontrollerar FDH-1 snabbt ett segment innan driftsättning. Den möjliggör problemfri drift från början och ökar tillgängligheten till processen.
Bärbar och bekväm

Bärbar och bekväm

Som en bärbar enhet fungerar FDH-1 oberoende av en stationär dator. Den ansluter på ett praktiskt sätt till fältbussinfrastrukturen var och när som helst. FDH-1 ger maximal flexibilitet.

Applikationer med FDH-1

Kontroll av felmarginal
Vid driftsättning eller ett planerat avbrott är FDH-1 den första i sitt slag att kontrollera fältbusskommunikationens motståndskraft mot elektromagnetiska störningar. Med Fieldbus Diagnostic Handheld bestämmer du felmarginalen på installerade fältenheter var för sig eller alla på en gång, på ett fungerande segment i några få steg. Under detta test lägger FDH-1 en störning på kommunikationssignalerna och bestämmer gränsvärden för tillförlitlig kommunikation. Den åtföljande rapporten skapas automatiskt. En bra felmarginal är kännetecknet på en tillförlitlig kommunikation.
Kortslutningstest på segmentkopplaren
När ett fältbussystem har varit i drift länge, är det viktigt att validera kortslutningsskyddet på segmentkopplaren. Med Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1 kan du enkelt starta ett test som ökar lastströmmen och bestämmer om segmentkopplaren går in i ett kortslutningstillstånd. Toppströmsvärdet är identifierat och kan jämföras med tillverkarens specifikation.
Kontroll av befintlig kabel
En anläggning planerar en uppgradering till modern fältbussteknik. Detta leder till frågan; Är de befintliga kablarna lämpliga för användning med fältbuss? Med Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1 får du snabbt och enkelt svar på den frågan innan enheterna är anslutna. FDH-1 kontrollerar kabelns kontinutet, signalnivå och signalkvalite.
Integrerat osciloskop för analys av fältbussignal
Det inbyggda oscilloskopet på Fieldbus Diagnostic Handheld FDH-1 är ett kraftfullt verktyg för att analysera datasignalen för en specifik telegramtyp eller kommunikationsfel. Olika operativa funktioner gör det möjligt för användaren att välja olika utgångssignaler för att enkelt upptäcka dessa händelser. Signalkurvan visas på skärmen.

White Paper förklarar effektiv drifttagning med fältbuss

Dagens fältbussinstallationer inom processautomation, FOUNDATION Fieldbus H1 och PROFIBUS PA, kan förbättras med en helautomatisk fälttestmetodik. Arbetsförfarandet som beskrivs i White paper ger bättre kvalite på installationen och eliminerar tidspress under driftsätting. Se en förhandsvisning av White paper "Fieldbus Testing with Online Physical Layer Diagnostics".

Enkelt förklarat

Hur kan jag snabbt kontrollera fältbussinstallationen med FDH-1 testläge?
I denna instruktionsvideo svarar Product Marketing Manager Andreas Hennecke på frågor steg för steg.
Du kommer att bli förvånad över hur lätthanterad FDH-1 är! …

Kontakta

Har du några frågor om Fieldbus Diagnostic Handheld?
Vi är här för att hjälpa dig! Skicka ett e-mail till oss eller ring oss för att få mer information om FDH-1.