Serviceline Industrial Sensors
Serviceline Explosion Protection
With a passion for automation and groundbreaking technology—automation is our world.

Focusing on the essential.

Striving for perfection.

Technology for tomorrow.

Om oss

Automation är vår värld. Perfekta applikationslösningar är vårt mål.

1945 startade Walter Pepperl och Ludwig Fuchs en liten radio verkstad i Mannheim, Tyskland, baserat på principerna om uppfinnings, företagande och framsynthet. Den erfarenhet som de förvärvat förvandlades till nya idéer och de fortsatte att utveckla produkter för kunderna. Det slutliga resultatet var uppfinningen av den beröringsfria omkopplaren. Denna innovation är utgångspunkten för företagets framgång.

 

Idag är Pepperl+Fuchs känd av kunder runt om i världen som en pionjär och en innovatör inom elektrisk explosionsskydd och sensorteknik. Vårt huvudsakliga fokus är alltid våra kunders individuella behov: Med en passion för automatisering och banbrytande teknologi, är vi fast beslutna att arbeta tillsammans med dig nu och i framtiden. Vi förstår kraven från era marknader, utvecklar särskilda lösningar och integrerar dem i era processer.


Facts and figures

Senior Management
Gunther Kegel, Ph.D (CEO)
Werner Guthier
Mehmet Hatiboglu

Sales 2019 
715 Mio. EUR

Employees
Over 6,300 worldwide

Sectors
Industrial Sensors
Explosion Protection


View press releases

In our press release section you will find an overview of top articles and product news prepared and avaible to publishers and editors.

amplify–The Pepperl+Fuchs Magazine

Discover our online magazine! Exciting success stories, application reports, interviews, and regional news are awaiting you.