Följ med i IIoT-revolutionen

Sofistikerade tekniker och lösningar för Industry 4.0-tillämpningar

NYHETER! IIoT-startkit

Anslut fabrikssensorerna till molnet och starta den digitala omvandlingen av din anläggning!

IIoT-startkitMed det nya IIoT-startkitet och de användarvänliga IO-Link-masterenheterna från Pepperl+Fuchs blir enkel visualisering och analys av sensordata verklighet. Upptäck fördelarna med IO-Link och upplev smidig integrering av IO-Link-sensordata i Industri 4.0-programmet.

Kitet innehåller bland annat:

  • En IO-Link-master, (3) IO-Link-sensorer, en Ethernet-switch, en strömförsörjning, RFID-taggar och alla nödvändiga kablar för att komma igång
  • En snabbstartguide för anslutning av IO-Link-masterenheten och IO-Link-enheter
  • Programvaruanslutning för olika plattformar som AWS, PTC, AVEVA

Anslut din programvaruinstrumentpanel via OPC UA eller MQTT för enkel tolkning av realtidsdata och starta den digitala omvandlingen av dina anläggningar nu med det nya IIoT-startkitet från Pepperl+Fuchs!
IIoT (Industrial Internet of Things) fungerar bäst med den mest omfattande sensorinformationen som är möjlig på fältnivå. Som specialist och pionjär inom fabriks- och processautomation insåg Pepperl+Fuchs detta tidigt och engagerade sig i den fjärde industriella revolutionen med full innovativ kraft under begreppet ”Sensorik4.0®”.

Idag erbjuder vi heltäckande lösningar för smidig överföring av värdefull information från dina maskiner och anläggningar till en mängd olika programvarusystem. Använd potentialen i data om tillstånd, position och tillgänglighet, optimera dina processer och spara resurser. Den här webbplatsen visar dig hur du implementerar detta tillsammans med oss.

Skaffa dig inblick och tveka inte att kontakta oss för att förverkliga din Industry 4.0-tillämpning. Våra experter ser fram emot din förfrågan!

Sensorik4.0® – följ med i IIoT-revolutionen

Sensorik4.0® – följ med i IIoT-revolutionen

Fyra lager som hjälper dig att lyckas

Systemdesign

1. Systemdesign

Som pionjär inom industriell automation har vi stor erfarenhet till vårt förfogande när det gäller att utforma Industry 4.0-topologier. Oavsett om det handlar om ett hybridsystem eller ett fullständigt IIoT-system kan du lita på vår expertis och använda all information från dina maskiner och anläggningar.
Teknik

2. Teknik

Från IO-Link och RFID till REST API, MQTT och OPC UA – teknisk mångfald är nyckeln till att lösa de mest varierande tillämpningskraven i Industry 4.0-miljön. Få en översikt över de tekniker och protokoll vi är bekanta med.
Komponenter

3. Komponenter

Sensorer är ögon och öron på maskiner och anläggningar. Med ett sömlöst utbud av innovativa IoT-sensorer baserade på en mängd olika driftsprinciper och tillhörande infrastrukturkomponenter, möjliggör vi ett kontinuerligt informationsflöde från din maskin till molnet. Upptäck några utvalda representanter från vår portfölj.
Integrering

4. Integrering

När det gäller att integrera din tillämpning finns vi vid din sida: Förutom vårt eget dotterbolag Neoception, som specialiserar sig på utveckling av IIoT-tillämpningar, samarbetar vi även med ett antal välkända företag från IT-sektorn. Få en inblick i några av våra framgångsrikt genomförda projekt.

1. Systemdesign

parallel operation of PLC and cloud.

Anläggningar, produkter och system blir alltmer nätverkskopplade. Detta har lett till stora ansträngningar att skapa standarder för maskin-till-maskin-kommunikation (M2M). IIoT-protokoll som OPC UAMQTT och REST API gör den här typen av kommunikation möjlig samt implementeringen av hybridsystem som består av en PLC och ett moln.

Det här avsnittet presenterar olika IIoT-tillämpningar som visar hur övergången från styrbaserade tillämpningar till hybridtillämpningar eller fullständiga IIoT-tillämpningar utan överordnad PLC kan lyckas.

Hybridlösningar kontra fullständiga IIoT-lösningar

IO-Link-masterenheterna i ICE2- och ICE3-serierna utgör grunden för hybridtillämpningar och fullständiga IoT-tillämpningar. Lukas Pogoda som är expert på industriell kommunikation visar skillnaderna och funktionerna hos hybridlösningar och fullständiga IIoT-lösningar med hjälp av olika exempel. Dessutom förklarar han vilken roll IO-Link-masterenheterna från Pepperl+Fuchs spelar.

Tre IIoT-tillämpningar

I animeringarna kan du se tre kundspecifika IIoT-tillämpningar som har förverkligats med Pepperl+Fuchs-komponenter: slutmonteringen av en fordonsproduktionslinje, smart avfallshantering och ett sensorsystem för detektering av läckage vid vin- och whiskeytunnor.

IIoT-demonstratör

IIoT-demonstratör

Den ”transparenta maskinen” som IIoT-demonstratör visar hur enkelt information från en mängd olika Pepperl+Fuchs-sensorer kan överföras från fältnivån till molnet. När den väl finns där visualiseras den aggregerade sensorinformationen på en instrumentpanel för att generera tillståndsbaserade larm till exempel. Pepperl+Fuchs hjälper dig gärna med planering och val av lämpliga komponenter, infrastruktur och programvara för din egen IIoT-lösning.

Den ”transparenta maskinen”

I videon presenterar Lukas Pogoda och Jörg Nagel komponenterna i den ”transparenta maskinen” som består av maskinvara från Pepperl+Fuchs och programvara från Neoception. Här får du lära dig hur sensordata kan överföras till molnet, visas och analyseras.

2. Teknik

Runtomkring oss hör vi trendord som Industry 4.0, IIoT, smarta fabriker och smarta enheter. Det centrala konceptet i den här nya tekniska eran är anslutningsbarheten för varje enskild enhet. Det innebär att de bör kommunicera på ett leverantörsoberoende, standardiserat, skalbart, IT- och OT-förberett, kompatibelt och säkert sätt. Detta kan endast uppnås med hjälp av smarta IIoT-kommunikationsprotokoll till exempel OPC UA, MQTT eller REST API.

I den här rapporten jämförs de olika TCP-baserade kommunikationsprotokoll som har hittat rätt och som anses vara de som möjliggör IIoT och Industry 4.0.Hämta rapport nu!

Hämta rapport nu!

Vår expertis omfattar en mängd olika tekniker och standarder för kommunikation. Den här mångfalden gör att vi kan tillgodose behoven för varje tillämpning.

REST:API
REST:API
En serie metoder som harmoniserar enhetskommunikation.
MQTT
MQTT
Enkelt meddelandeprotokoll för att publicera/prenumerera.
OPC UA
OPC UA
En plattformsoberoende, tjänstorienterad arkitektur.
RFID
RFID
En populär teknik som kopplar ihop föremål och information.
IO-Link
IO-Link
En IO-teknikstandard för dubbelriktad kommunikation.

Beskrivning av OPC UA, MQTT och REST API

I den här videon tar Lukas Pogoda en närmare titt på IIoT-protokollen OPC UA, MQTT och REST API, som visar fördelarna och nackdelarna med varje protokoll och vilken lösning som passar bäst för vilken tillämpning.

 

Intervju: Industriella kommunikationsprotokoll för IIoT

IIoT-protokoll skiljer sig lika mycket åt som olika användningsfall – läs mer om de olika IIoT-protokollen och hur Pepperl+Fuchs svarar på de ständigt föränderliga kraven i den här intervjun med Sebastian Stöber, teamledare för forskning och utveckling på Pepperl+Fuchs.

 

NYHETER! AWS-partnerkvalificerade IO-Link-huvudenheter

AWS-partnerkvalificerade IO-Link-huvudenheter från Pepperl+Fuchs

Publicering av process- och statusdata från sensorer på tillverkningsanläggningar till molnprogram är ett av huvudkraven enligt IIoT- och Industry 4.0-principerna. IO-Link-huvudenheterna ICE2 och ICE3 är klassificerade som ”AWS-partnerenheter”, vilket innebär att Pepperl+Fuchs ger användare i AWS-ekosystemet tillgång till en omfattande portfölj med sensorer för förebyggande underhåll och tillståndsövervakning.

De här fältbussmodulerna har inte bara stöd för fältbussprotokoll i realtid (Ethernet/IP och PROFINET) för anslutning till deterministiskt styrda industriella styrenheter, utan de har dessutom ett webbaserat konfigurationskoncept och OPC UA-, MQTT- och REST-API-kommunikation. Detta gör det möjligt för användare utan kunskap om fältbussystem eller programmering av programmerbara logikstyrenheter att snabbt och enkelt implementera fristående användningsområden.

Tack vare flerlänkstekniken går det att implementera hybridmetoder där tidskritiska processer körs på programmerbara logikstyrenheter och aggregerade statusdata överförs parallellt via OPC UA eller MQTT till AWS-system (t.ex. från GE Digital eller Syntax).

3. Komponenter

Några av våra senaste utvecklingar

Pepperl+Fuchs är marknadsledande inom industriell automationsteknik och erbjuder ett brett utbud av sensorer i Industry 4.0-klass, gränssnittskomponenter och till och med mobila enheter.

Ta en titt på några av de senaste utvecklingarna från vår portfölj:

4. Integrering

Integrering av IIoT-lösningar

IT/OT-konvergens blir verklighet i tillämpningar där våra särskilda produkter används för att implementera Industry 4.0-teknik. Stödet från standardiserade protokoll och gränssnitt samt inbyggda programvaruanslutningar möjliggör sömlös integrering i befintliga IT-strukturer och plattformar. Programvarubaserade tjänster som tillhandahålls av våra IT-partner skapar mervärde för våra kunder.

IIoT-programvaruleverantörer vi samarbetar med …

Amazon Web Services
AVEVA
Bosch Connected Industry
GE Digital
Neoception
PTC
SAP
Programvara AG
Syntax
Det finns inte två projekt som är identiska. Det som förblir oförändrat är vår passion för automation och målet att erbjuda våra kunder nyckelfärdiga lösningar med enastående mervärde. Få en inblick i ett urval av framgångsrikt implementerade och integrerade Industry 4.0-projekt här.
Digitala metoder för hydraulik

Energiförbrukningen för en hydraulpress kan kosta tillverkare flera tusen euro om året. En betydande del av denna energi används under den statiska pressningen av sintrade komponenter. LCM GmbH har utvecklat ett system som kan bidra till att lösa problemet. De kombinerade det med sensorer och infrastrukturkomponenter från Pepperl+Fuchs för att skapa en digital hydraulisk metod.

Läs mer
Smart avfallshantering

Tillsammans med sina partner SAP och Smart City Solutions har Pepperl+Fuchs utvecklat en anpassad lösning som använder ultraljudsteknik och LoRaWAN® för att möjliggöra smart tömning av avfallsbehållare på begäran i staden Heidelberg i Tyskland.

Läs mer
Absolut säkerhet i spårstyrning av AGV:er

Automationsspecialisterna Staudinger använder kamerasystem från Pepperl+Fuchs som passar för SIL 3/PL e för att hålla sina toppmoderna, automatiskt styrda fordon säkert på banan. Detta gör det möjligt för företaget att förse kunderna med en komplett lösning som omfattar styr- och framdrivningsteknik samt själva fordonet från en enda källa.

Läs mer

Kontakta

Har du frågor om Sensorik4.0®-lösningarna från Pepperl+Fuchs? Vill du ha mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka ett meddelande till oss.