Ger smarta funktioner.
Upptäck möjligheter.
Låser upp alla frekvenser.

RFID från Pepperl+Fuchs

Funktioner

Öka effektiviteten med RFID från Pepperl+Fuchs

Öka effektiviteten med RFID från Pepperl+Fuchs

När du använder RFID-system från Pepperl+Fuchs i dina processer slipper du den manuella datainsamlingen som ofta blir fel. Färre administrativa fel, bättre överblick och högre tempo.
Service och support från RFID-experter

Service och support från RFID-experter

Pepperl+Fuchs har forskat på och utvecklat RFID-teknik i över 25 år. Du kan lita på våra erfarna specialister. Med sin omfattande kunskap kan de hjälpa dig med alla typer av RFID-tillämpningar.
Anpassade identifieringssystem

Anpassade identifieringssystem

Pepperl+Fuchs tillhandahåller ett komplett sortiment systemlösningar som passar för dina specifika behov – från alla komponenter som krävs (läs-/skrivenheter, taggar, styrgränssnitt, kablar) till alla vanliga frekvensområden (LF, HF, UHF).
Hög kompatibilitet för enkel integrering

Hög kompatibilitet för enkel integrering

Pepperl+Fuchs RFID-komponenter kan användas med de flesta styrsystem på marknaden. Våra kontrollinterface stödjer alla frekvensområden och hanteringen av våra RFID-system är densamma för alla frekvenser.

NYHETER! Våra senaste tillskott i sortimentet

Mer än HF: Kombinerar fördelarna med RFID med hög frekvens med unika läsområdesfunktioner

Ett ojämförbart högt läsområde och ett stort urval av praktiska tilläggsfunktioner inkapslade i en platsbesparande, optimerad platt konstruktion: Med en ny serie med RFID-läs- och skrivenheter erbjuder Pepperl+Fuchs nu detta attraktiva kompletta paket som en lösning för identifieringsuppgifter.

Läs mer
RFID på ett enkelt sätt: Ny UHF läs- och skrivenhet med standardiserat IO-Link-gränssnitt

Pepperl+Fuchs utökar sitt sortiment med UHF-läs- och skrivenheter med nya F191: Den kombinerar fördelarna med industriell UHF-teknik med ett standardiserat gränssnitt för IO-Link-kommunikation, och är därför en kostnadseffektiv aktiveringskomponent för en mängd olika standardtillämpningar inom exempelvis internlogistik, fordon och materialhantering.

Läs mer
En basenhet, tre frekvenser: Modulära handhållna RFID-produkter för industriella miljöer

Med hjälp av en avancerad mekanism kan RFID-läs- och -skrivhuvuden för olika frekvenser (LF, HF, UHF) snabbt och enkelt fästas på den handhållna enhetens basmodul utan några verktyg. Det gör att användare kan koncentrera sig helt på den aktuella identifikationsuppgiften. För att hjälpa till med detta har basenheten en 4,8-tums kapacitiv härdad färgpekskärm som kan avläsas tydligt hela tiden, även under suboptimala omgivande ljusförhållanden. IP54-skydd förstärker enhetens lämplighet för användning utomhus och i andra utmanande miljöer.

Läs mer
UHF-läs-/-skrivenhet med integrerat industriellt Ethernet-gränssnitt och REST API

RFID-läs- och skrivenheten F190-B40 UHF erbjuder ett integrerat industriellt Ethernet-gränssnitt och REST API. Med hjälp av dessa gränssnittstekniker kan denna läs- och skrivenhet, som är konstruerad för medelstora detekteringsområden, integreras snabbt och enkelt i OT- och IT-system, vilket gör den till en attraktiv lösning för produktionsstyrning och -övervakning, spårningstillämpningar och andra Industri 4.0-tillämpningar inom fabriksautomation.

Läs mer

Produkter

Applications

In the field of RFID technology, Pepperl+Fuchs offers a complete portfolio of perfectly matched components that solve a wide range of identification tasks. Find out more about possible areas of application.

Användningsområden

RFID möter AGV – Tre exempel på praktiska tillämpningar

RFID på AGV:er

Oavsett om det gäller praktiska vagnar med automatisk styrning, rullande monteringsplattformar eller massiva självkörande containertransportörer har automatiskt styrda fordon (AGV:er) i alla möjliga konstruktioner blivit oumbärliga i moderna produktionsprocesser. De bidrar till att göra det dagliga arbetet betydligt enklare, bevara befintliga resurser och snabba upp transportprocesserna avsevärt. De ser mycket olika ut och de tekniker som gör att fordonen kan arbeta automatiskt eller självständigt är väldigt varierande.

RFID används ofta och när den tillämpas på ett intelligent sätt kan den här radiobaserade identifieringsmetoden utföra otaliga uppgifter på det automatiskt styrda fordonet. Den här bloggartikeln presenterar tre möjliga versioner.

RFID i riskområden – Tre exempel från fältet

RFID i explosiva riskområden

Sortimentet av RFID-tillämpningar är inte på något sätt begränsat till diskret tillverkning – det blir också alltmer populärt i processanläggningar på grund av de ständigt mer omfattande kraven för märkning av produkt- och arbetsutrustning. Krav på explosionsskydd måste dock ofta beaktas, eftersom elektrisk utrustning utgör en betydande säkerhetsrisk där brandfarliga gaser, ångor eller damm genereras.

I den här bloggartikeln får du information om tre tillämpningsexempel som hjälper dig att förstå lyckad och säker användning av RFID i riskområden.

Användningsexempel

Fler tillämpningsexempel för RFID

Fler tillämpningsexempel för RFID

RFID är en extremt mångsidig teknik som används inom många områden. Här har vi sammanställt ytterligare tio exempel från tio olika branscher. Låt dig inspireras av de här användningsexemplen och lär dig hur den flexibla RFID-tekniken ökar identifieringssäkerheten och den övergripande effektiviteten vid en rad olika förhållanden …

RFID driver på Industri 4.0

RFID driver på Industri 4.0

RFID är en viktig komponent för framtidssäkra digitala fabriker som bygger på Industri 4.0: När en produkt är märkt med en RFID-tagg sparas information om väsentliga produktionssteg eller speciella behov. Och mer än så, i taggen kan ny information sparas när ett produktionsmoment är slutfört. Om du förser produktionsobjekten med RFID-taggar får du dynamiska strukturer och flexibilitet inom alla tillverkningsområden. Skaffa mer information om teknik för Industri 4.0 från Pepperl+Fuchs – kallad ”Sensorik4.0®”.

RFID-lösningar

I ett forskningsprojekt vid Karlsruhe Institute of Technology (KIT) gick tolv partner från industri och vetenskap samman för att utveckla ett flexibelt transportsystem. Arbetet resulterade i KARIS PRO, ett autonomt fordon som för närvarande genomgår praktiska tester. Dieter Schneider, Team Leader R&D Identification Systems på Pepperl+Fuchs, berättar mer om projektet ...

RFID-produktchef Dr. Klaus Schmitt tar dig med på en tur där han berättar om systemlösningar som är speciellt anpassade för köttindustrin.

Rekommenderad läsning: 5 anledningar till att använda industriell RFID-teknik inom köttindustrin

Frågor om RFID

Del 1: Allmänna frågor om RFID

Del 1: Allmänna frågor om RFID

Är du intresserad av RFID-teknik men vet inte var du ska börja? I första delen av våra frågor och svar får du en översiktlig introduktion till RFID. Lär dig mer om de grundläggande komponenter som ingår i en installation, om teknikens historia och vilka fördelarna är om du använder RFID för identifiering i just din process …

Del 2: RFID-läs-/skrivenheter

Del 2: RFID-läs-/skrivenheter

För tillförlitlig kontaktfri identifiering krävs läs- och skrivenheter av hög kvalitet. Lär dig mer om funktionsprinciperna för RFID-läs-/-skrivenheter. Hur fungerar de och vilka typer finns det på marknaden? Vilken roll spelar antennpolariseringen och hur undviker du överhörning? Du får också råd om vilken RFID-läs-/-skrivenhet som passar bäst för dina behov …

Del 4: RFID-taggar

Del 4: RFID-taggar

RFID-taggar finns i industritillämpningar såväl som i vår vardagliga miljö. Lär dig mer om funktionsprinciperna och olika typer av taggar. När ska jag använda en aktiv istället för en passiv tagg? Hur mycket information ryms det i en tagg? Hur tåliga är taggarna när de används i tuffa miljöer? …

Del 3: RFID-frekvenser

Del 3: RFID-frekvenser

För att göra kontaktfritt datautbyte möjligt via ett RFID-system används radiovågor vid kommunikationen. Beroende på tillämpningskraven så används olika frekvensområden i RFID-systemen. Här får du veta mer om egenskaperna för de olika områdena. Vad är kännetecknande för dem? Var används de? Vad kan påverka signalöverföringen? …

Kontakta