Providing versatility. Increasing performance. Maximizing safety.

GR-serien: Ny glasfiberförstärkt kapslingsserie

Fördelar

explosionsskyddsikon

Din lösning för Ex-områden

Den nya GR-serien av kapslingar är utvecklade för skräddarsydda lösningar med ökad säkerhet (Ex e) och egensäkerhet (Ex i), finns för olika produkter i vår portfölj inklusive certifiering för global användning på din anläggning.
Utformningen hos kapslingarna i GR-serien

Smart design

Under designfasen gör den fria placeringen av DIN-skenan att du kan använda ett större antal komponenter och funktioner i någon av de 13 kapslingstyperna.
Användning i temperaturer ned till -60 °C.

Utökat temperaturområde

GRP-kapslingarna i GR-serien är extremt tåliga och tål temperaturer ned till -60 °C. Kapslingsserien är mångsidig, och kan användas i stället för rostfria höljen i många tillämpningar.
Enkel hantering

Enkel hantering

Väldesignade funktioner möjliggör enkel montering och underhåll för en person. Det sparar tid och gör hanteringen mycket lättare. 

En kapsling, många applikationer – den nya GR-serien

Pepperl+Fuchs har jobbat nyskapande och utformat GR-serien i glasfiberförstärkt polyester för skräddarsydda lösningar för förhöjd säkerhet (Ex e) och egensäkerhet (Ex i) . Baserat på många års erfarenhet av Ex-skydd uppdaterades och omdesignades många av funktionerna – för kompromisslös användning i en mängd olika applikationer.

Design med färdiga monteringshål möjliggör många olika konfigurationer
Elektriska apparater liksom den installationsutrustning som krävs, t.ex. kopplingsplintar och omkopplare, installeras på önskad höjd på en 10 mm DIN-skena som monteras i de förborrade hålen i lådan. Ingen ytterligare monteringsplatta behövs. Ett urval av 13 kapslingstyper i olika storlekar från 10 x 10 x 07 cm till 48 x 60 x 24 cm och 36 x 72 x 24 cm finns för individuella konfigurationer.
Skydd av tätningskanten ger hållbart IP-skydd
En unik funktion är det inbyggda skyddet som skyddar tätningskanten till och med när öppna kapslingar staplas på varandra, under installation, kabeldragning och underhåll av anläggningen. Det här är stabilt IP-skydd redan från designstadiet.
Skruvmejselpunkter förenklar hanteringen
Särskilda skruvmejselpunkter gör det enkelt att bända upp kapslingen, även om den har fastnat efter långvarig användning.
Gångjärn underlättar underhåll
Robusta och tåliga gångjärn underlättar underhållet avsevärt.

1-2-3: Enkel installation i bara tre steg

Enkel installation i bara tre steg

Den särskilda kapseldesignen gör monteringen mycket enkel. Fristående installationssteg gör att även stora och tunga kapslingar kan installeras av bara en person: Först skapar du två fixeringspunkter (1, 2). Häng upp kapslingen på dessa två punkter. Sedan borrar du två hål (3), sätter i och drar åt alla skruvar. 

Mästare på extrema temperaturer

GR-serien för användning i tuffa miljöer

Det utökade temperaturområdet på  -60 °C till +65 °C  gör att kapslingarna kan användas i tuffa miljöer. I många tillämpningar är de ett alternativ till rostfria kapslingar, som är vanliga i så låga temperaturer.

Experter inom explosionsskydd

Kom i kontakt med våra experter

Vi är en etablerad partner inom processautomation och nöjda kunder är högsta prioritet för oss. Det är därför vi fäster så stor vikt vid internationell närvaro med erfarenhet och kunskap. Vi har fler än 300 lokala säljare och våra experter hjälper dig runt om i världen. Våra SEC-enheter skapar produktlösningar varje dag. De planeras, produceras och certifieras enligt kundens specifikationer!

Vårt utbud och femdagarslöftet

Här intervjuar vi Herbert Schober, som är Executive Vice President för EPE och lösningar globalt. Han berättar om vårt omfattande utbud av elektriska komponenter och system för explosionsskydd. Ta reda på mer om våra anpassningsbara, certifierade kopplingsdosor för farliga miljöer som är leveransklara på bara fem dagar!

Kontakta

Har du frågor om den glasfiberförstärkta kapslingsserien? Vill du få mer information?
Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka ett meddelande till oss.