Precision via fusion.

Felfri lutningsdetektering för dynamiska tillämpningar – i 360° och individuellt anpassningsbara.

Tröghetsmätare F99

Hur undviker man felaktiga lutningsvinkelvärden i dynamiska tillämpningar?

Ta reda på hur Peter Schmidt hittade den perfekta lösningen.

Har du någonsin undrat hur du kan säkerställa korrekta uppmätta värden från dina lutningssensorer medan dina mobila maskiner rör sig? Statiska lutningssensorers data är ofta felaktiga på grund av utvändiga stötar, t.ex. tjälskott eller under acceleration. Tröghetsmätare som IMU F99 från Pepperl+Fuchs är den perfekta lösningen här: IMU F99 består av en MEMS-accelerometer med tre axlar och ett MEMS-gyroskop med tre axlar. En intelligent sensorfusionsalgoritm kombinerar data från accelerometern och gyroskopet för att kompensera för effekterna av utvändig acceleration och visar det faktiska värdet. 

Var används IMU F99?

Tillämpningsexempel

IMU F99-tillämpningar

Oavsett om det gäller begränsning av styrningsvinkeln på hjullastare eller styrning av AGV:er är tröghetsmätarenen IMU F99 den perfekta lösningen för övervakning av lutning och acceleration i dynamiska tillämpningar. Vi har sammanställt sex tillämpningsexempel med tröghetsmätaren i vår bloggartikel. Vilken tillämpning har du? 

Mer information

läser in widget ...

Fördelar

precision

Exakt mätning

Tröghetsmätare kombinerar en accelerationssensor med ett gyroskop och en intelligent sensorfusionsalgoritm i en enda enhet. Denna kombination möjliggör kompensering av jämna dynamiska rörelser och säkerställer ändå exakta mätningar.
effektivitet

Ökad effektivitet

Sensorfusionsalgoritmen erbjuder intelligent länkning av de olika data som tillhandahålls av gyroskopet och accelerationssensorn. Externa accelerationer kompenseras och användaren får exakta lutningsdata – även när systemet rör sig, accelererar eller bromsar. 
konfiguration

Fri konfiguration

Typen av accelerationskompensation kan konfigureras fritt. Genom att välja ett kompensationsintervall anpassas den enskilda rörelseformen enligt respektive tillämpning. Detta förbättrar vinkelstabiliteten även under linjära accelerationsrörelser eller kortsiktiga stöteffekter, t.ex. vid körning över ett tjälskott.
mobil utrustning

Flexibel anpassning

Den motsvarande mätutgången kan väljas fritt beroende på tillämpningens krav. Utgångsvärdena kan anges variabelt som rådata, t.ex. temperatur, acceleration och rotationshastighet, eller som förkonfigurerade utdata.

Kontakta

Har du frågor om IMU F99 eller vill du få mer information? Vi hjälper dig gärna! Fyll i kontaktformuläret och skicka ett meddelande till oss.