Providing unmatched precision.
Delivering 360° performance.
Ensuring unrivaled longevity.

2D-laserskanner, R2000-serien (2-D LiDAR Sensor)

R2000-seriens funktioner

Innovativ PRT-teknik

Innovativ PRT-teknik

Pulsmätningstekniken PRT ger extremt exakta mätningar och korta svarstider vid olika omgivningsförhållanden och för en rad olika objekt. Utnyttja fördelarna med marknadens mest noggranna teknik för avståndsmätning inom industrin!
Detektering av små objekt

Detektering av små objekt

En skarp ljuspunkt tillsammans med hög vinkelupplösning ger exakt detektering av kanter och små objekt från en millimeter och uppåt. Övervaka och detektera med maximal precision!
360° synfält

360° synfält

Med sin mätvinkel på 360° har den kraftfulla R2000 2D-laserskannern (2D LiDAR-sensor) maximalt synfält. Du behöver inte använda flera sensorer. Håll ett öga på omgivningen!
Interaktiv display

Interaktiv display

Den interaktiva displayen visar text och grafisk information. Grundinställningarna kan göras direkt på maskinen och diagnostikinformation kan visas direkt när du använder den. R2000-serien är enkel att använda!

Fotoelektriska sensorer från Pepperl+Fuchs – Steget före

Fotoelektriska sensorer från Pepperl+Fuchs – Steget före

I den nya generationens fotoelektriska sensorer används standardsensorer tillsammans med de senaste mätmetoderna. 2D-laserskannern R2000 (2-D LiDAR Sensors) är försedd med innovativ pulsmätningsteknik (PRT) som ger tillförlitliga och mycket exakta mätresultat – med ett synfält på 360° helt utan avbrott.

En serie, flera versioner:

  • R2000 Detection – laserskannern för krävande övervakning
  • R2000 UHD (ultrahög upplösning) – laserskannern för komplicerade mätuppgifter och navigering
  • R2000 HD (hög upplösning) – laserskannern för profilmätning av objekt och för robottillämpningar

360° - Discover the R2000 Series

Många användningsområden

Exakt mätning, tillförlitlig detektering, jämna prestanda karaktäriserar 2D-laserskannrarna i R2000-serien (2-D LiDAR Sensors). Med sina unika funktioner ger de absolut tillförlitligt detektering av objekt även vid mycket besvärliga förhållanden. Titta på filmen och se hur de här fotoelektriska sensorerna ser till att processflödet blir problemfritt i olika tillämpningar.

Tillförlitliga processer

R2000 Detection-skannern förhindrar krockar med utstickande delar.
Med vinkelupplösning på upp till 0,071° – den bästa som finns på digitala I/O-skannrar på marknaden – kan R2000 Detection detektera mycket små objekt. 'Detection'-skannern förhindrar kollisioner med utstickande delar på lagerkranar och upphängda transportsystem.
2D-laserskannern R2000 Detection detekterar skadade lastpallar
Skadade lastpallar kan ge upphov till kollisioner vid automatisk fackallokering i höglager, vilket kan orsaka omfattande skador. Tack vare den extra plana skanningsaxeln kan R2000 Detection detektera och visa även mycket små delar och skadade lastpallar.
Tack vare den snabba skanningsfrekvensen på 50 Hz passar den här mätande laserskannern perfekt för höghastighetstillämpningar som i robotteknik.
Mätsensorn R2000 HD passar perfekt i robottekniktillämpningar. Med 84 000 avläsningspunkter per sekund och en optimerad vinkelupplösning ner till 0,043° uppfyller sensorn kraven för typiska robottillämpningar.
Laserskannern R2000 UHD ger exakta avståndsdata i dynamiska tillämpningar som navigering av automatiskt styrda fordon.
Laserskannern R2000 UHD ger exakta avståndsdata i dynamiska tillämpningar som navigering av automatiskt styrda fordon. Den navigerar exakt upp till 200 m med reflektorer så små som 40 mm.

2D LiDAR-sensorprodukter

Sensorik4.0® - ansluten anpassning med 2D LiDar-sensorer

Den här applikationen visar hur kundkrav kan implementeras flexibelt och individuellt i produktionen. Ett intelligent multisensor-system med våra R2000 2D LiDAR-sensorer kan skanna föremåls konturer mycket exakt och kombinera data till ett 3D-punktmoln. Den tredimensionella bilden av det skannade föremålet är sedan tillgängligt i ett standardiserat format på några sekunder i NeoNeon-molnet så att andra system kan bearbeta datan omedelbart. På HANNOVER MESSE väntade systemet på att skanna mässbesökare. Det digitala porträttet skapades i ett unikt exemplar, som besökaren kunde ta med sig hem. 

Vill du fråga något om 2D-laserskannrarna i R2000-serien?

Vi hjälper dig!
Skicka oss ett e-postmeddelande om du vill få mer information om 2D-laserskannrarna i R2000-serien från Pepperl+Fuchs.