Nya Ethernet Advanced Physical Layer

Nyckeln till framgångsrik digitalisering inom processindustrin

 

Ethernet-APL-digitalisering når processindustrin

Industry 4.0 och Industrial Internet of Things har varit standarder inom tillverkningsindustrin i många år men inom processindustrin fanns det ingen nätverksstandard som kunde användas för snabb överföring av stora mängder data från fält- till informationsnivån för Industry 4.0-arkitekturen.

Med nya Ethernet-APL (Ethernet Advanced Physical Layer) når Pepperl+Fuchs och andra företag nu en viktig milstolpe: det är huvudtekniken för och det enda sättet att digitalisera alla hörn av processanläggningar. Ethernet-APL omfattar långa kabellängder, explosionsskydd och driftskompatibilitet, vilket möjliggör kontinuerlig och transparent kommunikation på alla hierarkinivåer. Läs mer om den banbrytande tekniken som banar väg för krävande IoT-tillämpningar inom processindustrin.

Tillgängligt nu: Ethernet-APL-switch för montering på DIN-skenor, den senaste FieldConnex®-innovationen och den första switchen för processautomation för anslutning av vanlig kommunikationsteknik med hjälp av Ethernet-APL.

Vill du veta mer? Våra experter på Ethernet-APL berättar gärna mer om den framtidssäkra tekniken och diskuterar nästa steg med dig. Det är bara att kontakta oss

Fördelar – varför Ethernet-APL?

Uppfyller alla huvudkrav för processanläggningar
För första gången någonsin: modern Ethernet-teknik som kan användas i riskområden
Utformad för egensäkerhet
Effektiv modernisering av anläggningar
Hög överföringshastighet
Hög interoperabilitet

Fördelar

Effektiv kommunikation på alla nivåer

Effektiv kommunikation på alla nivåer

Ethernet-APL möjliggör direktanslutning av fältenheter till system på högre nivå, vilket möjliggör en enhetlig kommunikationsinfrastruktur på alla processhanterings- och företagsnivåer för första gången. Vid 10 Mbit/s överförs enorma mängder data över långa intervall minst 300 gånger snabbare än med aktuella tekniker, som HART eller fältbuss.
Ökad tillgänglighet

Ökad tillgänglighet

Förutom rena processvärden ger moderna fältenheter värdefulla extradata. Med Ethernet-APL kan driftspersonal få ut mesta möjliga av enheterna i realtid, övervaka komponenternas status centralt och identifiera underhållskrav tidigt. På så sätt undviks oplanerade driftstopp och anläggningens tillgänglighet ökar avsevärt.
Enkel, kostnadseffektiv modernisering av anläggning

Enkel, kostnadseffektiv modernisering av anläggning

Ethernet-APL stöder den trunk- och-spur-teknik som etablerats i processindustrin och är tillämplig för alla industriella Ethernet-protokoll, som Ethernet/IP, HART-IP och PROFINET. Det förenklar integreringen för planerare, anläggningskonstruktörer och driftspersonal eftersom befintliga installationer och infrastrukturer fortfarande kan användas och investeringarna är skyddade.
Flexibel användning över hela världen

Flexibel användning över hela världen

Baserat på de etablerade IEEE- och IEC-standarderna möjliggör det nya Ethernet Advanced Physical Layer kommunikation som kan certifieras i alla delar av världen. Dessutom garanterar testning och certifiering av produkter driftskompatibilitet, så att även enheter från olika tillverkare fungerar tillsammans utan problem.

Formar framtidens processindustri: grundläggande, terminologi, topologier

Ethernet-APL (Ethernet Advanced Physical Layer) möjliggör den snabbaste och mest effektiva kommunikationen av stora mängder data från riskområden till molnet. Läs om vad Ethernet-APL innebär och vilka aspekter som måste standardiseras för att få en heltäckande definition av ett fysiskt lager.

Ethernet-APL kan användas för långa kablar, har explosionsskydd och interoperabilitetsegenskaper, vilket möjliggör kontinuerlig och transparent kommunikation mellan alla hierarkinivåer. Trailern ger en glimt av den här banbrytande tekniken ... 

Ethernet-APL (Ethernet Advanced Physical Layer) passar för alla processanläggningar eftersom installationsarkitekturen innebär flexibilitet och explosionsskydd för alla typer av riskområden. Videofilmen innehåller information om vanliga topologier för processautomatisering …

Förverkliga egensäkerhet med hjälp av Ethernet-APL

Den här videofilmen innehåller information om hur enkelt det är att förverkliga egensäkerhet med hjälp av Ethernet-APL. Ethernet-APL använder konceptet känt som FISCO men tillåter högre prestanda och större avstånd mellan switchar och fältenheter. För verifiering av egensäkerhet finns det tidigare ett ytterligare kapitel i den välkända IEC-standarden (IEC 60079). Konceptet för egensäkerhet för Ethernet-APL-anslutningar med två ledare kallas för 2-WISE,

så 2-WISE är inte riktigt något nytt. De flesta användare som i dag måste använda enhetskoncept för att bevisa egensäkerheten för enhetsteknik med analoga signaler slipper det när de använder Ethernet-APL.

 

Egensäkerhet utan beräkningar

Egensäkerhet utan beräkningar

För att förenkla testprocessen för validering av egensäkerhet för Ethernet-APL-enheter och -kablar i APL-segment har ett nytt systemkoncept standardiserats i IEC TS 60070-47 (2-WISE). Den innehåller universalgränser för definition av egensäkerhet i APL-kretsar.

Tillverkare av Ethernet-APL-kompatibla fältenheter garanterar att de efterlever de gränsvärden som krävs enligt 2-WISE. Det är inte bara skillnad mellan olika zoner utan även mellan avdelningar. Användaren måste välja enheter för den önskade zonen, se till att det finns en lämplig kabel och dokumentera installationen. Tidskrävande egna beräkningar behövs därför inte längre. 

Använd med alla generationer av fältenheter

Field Connex® Ethernet-APL-fältswitchar har två funktioner för PROFIBUS PA-instrument. Förutom Ethernet-APL identifierar de automatiskt Profibus PA-fältbussprotokoll och mappar data från instrumenten till PROFINET för styrtekniken. Den funktionen är definierad som en ”proxy” i standarderna för Profinet och Profibus. Den viktigaste delen av den tekniken är att överföringen hanteras för alla protokoll och enheter som är vanliga i konstruktionsstationer och är mycket tydlig för planerare och användare. 
Dessutom är integreringen av enheter mellan kontrollstationer och tekniksystemet enkel tack vare PA-profilen som är standardiserad för Profibus och Profinet. Den innehåller definitioner för uppmätta värden, konfigurationsparametrar och meddelanden för samma fältenheter, till och med från olika tillverkare. Det sparar även tid under konstruktionen av många mätningar och enhetsersättningar.

Stort utbud med SR-serien

Ethernet-APL i SR-kapslingar

SR-serien är utformad för användning i riskområden och krävande miljöer och finns i olika storlekar och med olika mått för en mängd olika Ethernet-APL-användningsområden. Alla tillbehör som flänsplattor, gångjärn, monteringsfästen och locksäkerhet kan integreras enligt kundspecifikationer. SR-kapslingarna är tillverkade av borstat AISI 316L rostfritt stål och alla fästen är tillverkade av rostfritt stål av A4-kvalitet som standard som skydd mot missfärgning och korrosion.

Den kostnadseffektiva lösningen: GR-kapslingar

Ethernet-APL i GR-kapsling

GR-serien består av kolfiberfylld glasfiberförstärkt polyester med täckskruvar i rostfritt stål. Det är en antistatisk, UV-stabiliserad och korrosionsbeständig lösning. Det finns många egenskaper som förenklar installation och hantering, som särskilda bändpunkter för öppning, skumpackning för IP66-klassificering och särskilt skydd för tätningskanten. Med ett utökat driftstemperaturområde ner till -60 °C kan GR-kapslingarna fungera som ett kostnadseffektivt val för många installationer som annars skulle kräva kapslingar i rostfritt stål.

Kontakta

Har du några frågor om Ethernet Advanced Physical Layer (Ethernet-APL) eller vill du få mer information? Vi hjälper dig! Fyll i kontaktformuläret och skicka oss ett meddelande.