Öppna luckan.

 

 

Förbered din installationen för IIoT så att du är redo för morgondagens utmaningar.

Remote I/O-PROFINET-gatewayer – Fördelar

Kostnadseffektiv anslutning

Kostnadseffektiv anslutning

När du vill modernisera din styrteknik med PROFINET samtidigt som du återanvänder dina befintliga analoga givare och manöverdon är PROFINET-gatewayerna de enheter du behöver för att sänka kostnaderna och komplexiteten.
Redo för stora datamängder

Redo för IIoT

LB-/FB PROFINET-gatewayerna är gjorda för program som samlar och analyserar stora datamängder – de perfekta gatewayerna för IIoT-program inom processautomatisering. Genom att använda PROFINET och HART-IP samtidigt överförs processdata och enhetens statusinformation till mastersystemet via samma anslutning i realtid.
Inbyggd redundans

Inbyggd redundans

PROFINET-gatewayerna förhindrar driftstopp genom att säkerställa nätverksstabiliteten för kritiska applikationer. Två Ethernet-gränssnitt möjliggör ett intelligent redundanskoncept: gatewayerna har en integrerad switch för att säkerställa nätverksfunktionerna.
Intuitiv användarvänlighet

Intuitiv användarvänlighet

PROFINET-gatewayerna har den största pekskärmen på marknaden för den här typen av enheter och erbjuder enastående användarvänlighet. RGB-lysdioder och skärmsymboler överensstämmer med NAMUR 107 och visar information på ett tydligt och standardiserat sätt.

Ex-Protection 4.0 – Integrerad kommunikation i processanläggningar

Ex Protection 4.0-logotyp

Fältenheter i processanläggningar samlar in värdefull ytterligare data om deras eget tillstånd och miljö. Hittills har denna information sällan kunnat användas på grund av en brist på kontinuerliga kommunikationskanaler från fältet till kontrollrummet.

Men Industry 4.0-tillvägagångssätt som tillståndsövervakning och förebyggande underhåll kräver den här informationen. Därför utvecklar vi produkter som de nya PROFINET-gatewayerna som är skräddarsydda för att uppfylla de behoven. Tack vare den kraftfulla processorerna och det stora minnet fungerar de som en brygga mellan fältnivån och Ethernet-baserade nätverksstrukturer.

Förutom avancerade produktlösningar arbetar vi även med olika partner för att maximera tillgängligheten av data – oavsett om det är i kontrollrummet, molnbaserade system eller till och med på mobila enheter. För oss är detta Ex-Protection 4.0.

Nästa generations datakommunikation inom processindustrin

Remote I/O-lösning med PROFINET-gateway

PROFINET-gatewayerna har stöd för HART/HART-IP för överföring av processvariabler och annan statusinformation från fältenheter. Samtidigt kan HART-IP användas för effektiv resurshantering.

Tack vare de två Ethernet-gränssnitten och det integrerade MRP-protokollet (Media Redundancy Protocol) är de nya PROFINET-gatewayerna även perfekta för konfiguration av ringnätverk med hög tillgänglighet. Vid behov initierar redundanshanteraren automatisk omkonfigurering av nätverket och ser till att de segment som inte påverkas av felet kommunicerar.

PROFINET-gatewayerna har utvecklats i enlighet med de senaste säkerhetsstandarderna. Säkerhetsfunktionerna omfattar en brandvägg och ett skrivskyddat filsystem för att förhindra skadlig programvara.

Stor pekskärm för diagnostik på plats och statusinformation

Justerbar skärm för Profinet-gateway

LB- och FB PROFINET-gatewayerna har den största pekskärmen på marknaden för den här typen av enhet. RGB-lysdioder och skärmsymboler följer NAMUR 107-standarden och indikerar enhetens och fältenhetens status genom att visa diagnostik- och statusinformation på ett tydligt och standardiserat sätt.

Möjliga kontroller omfattar kommunikationsstatus med mastersystemet, intern busstatus, HART-enhetsidentifiering och identifiering av felaktiga moduler. Det gör att antalet driftstopp minskar och sänker kostnaderna. Gatewayen kan konfigureras bekvämt ute på fältet via pekskärmen.

Hög flexibilitet med dynamisk omkonfiguration

Dynamisk omkonfiguration av remote I/O

Med hjälp av dynamisk omkonfiguration går det med PROFINET LB- och FB-remote-I/O-system från Pepperl+Fuchs att inte bara ändra inställningarna för fältenheter. De utökar till och med detta koncept till de instickbara I/O-modulerna, som även kan konfigureras fritt avseende signaltyp och -nummer. Detta ger maximal flexibilitet och minskad ansträngning och tidsåtgång, till exempel vid byte av en modul.

Delad enhet – Hantera upp till 184 in- eller utgångar

Remote I/O, delad enhet

Remote I/O är också en delad enhet för flera styrenheter och system. Med hjälp av konstruktionen kan upp till 184 in- eller utgångar konfigureras och tilldelas till vilken styrenhet som helst på en LB- eller FB-remote I/O-station. På så sätt kan användare minska behovet av instrument, rörledningar, kablage och antalet styrskåp avsevärt.

Annan information – En anslutning

PROFINET-gatewayen har stöd för HART/HART-IP för överföring av processvariabler och annan statusinformation från fältenheter med hög hastighet.

Öppna dörren till Industry 4.0

Den nya zon 2, Class I/Div. 2-certifieradeRemote I/O-LB PROFINET-gatewayen från Pepperl+Fuchs öppnar dörren för Industry 4.0-tillämpningar inom processindustrin och sätter nya standarder för hantering, användarvänlighet och säkerhet.

LB- och FB PROFINET-gatewayer

Fantastiska prestanda med hög packningsdensitet – även för IIoT
Lösningar från en enda källa
Experter inom explosionsskydd

Kontakta