Maximerar säkerheten.
Upplev bekvämlighet.
Optimerar dörrkonstruktionen.

ShieldScan-sensor för dörrskydd

Bara lite lagom skydd – Glöm det!

En cykelhjälm som varken är snygg eller skyddar dig, en krockkudde som inte är förtroendeingivande och en livboj som åtminstone är rund – perfekta exempel på att inget ska vara lite lagom skyddande! Detsamma gäller automatiskt dörrskydd. ShieldScan-sensorn för dörrskydd ger fullständig säkerhet för dina svängdörrar i enlighet med EN16005. Läs mer om den nya sensorgenerationen som kombinerar innovativ teknik, enkel driftsättning och minimalistisk konstruktion utan kompromisser.

Dörrskydd från Pepperl+Fuchs

Maximal tillförlitlighet i alla miljöer

Fördelar

Alltid tillförlitligt skydd

Alltid tillförlitligt skydd

Med endast en modul per sida och särskilt inriktade enskilda strålar övervakar dörrskyddssensorn hela dörrbladet samt de primära och sekundära stängningskanterna. Den fungerar exakt och tillförlitligt med avancerad time of flight-teknik – till och med tillsammans med polerade golv, omgivande ljus och reflexer.
Tyst drift och ökad livslängd

Tyst drift och ökad livslängd

ShieldScan-sensorn för dörrskydd från Pepperl+Fuchs baseras på statisk time of flight-sensorteknik, vilket förhindrar friktion, slitage och skador på lagret. Det ökar livslängden och begränsar ljudnivån från rörliga delar vid drift.

Kompakt konstruktion med lågprofilshölje

ShieldScan med IP65-klassning har en enkel, tunn och kompakt höljeskonstruktion. Dess lock med inbyggd tätning kan enkelt tas bort och leder bort regndroppar på ett tillförlitligt sätt. Användaren kan välja mellan olika färgalternativ, vilket gör modulen praktiskt taget osynlig i alla dörrkarmar.
Enkel montering och installation

Enkel montering och installation

Den förmonterade ShieldScan kan installeras med bara några få steg via plug-and-play. Användare kan driftsätta enheter snabbt och på ett intuitivt sätt med hjälp av enkel geststyrning för fältjustering och dynamisk justering av skyddsfält.

Innovativ teknik, inga kompromisser

Innovativ teknik, inga kompromisser

I den nya ShieldScan för dörrskydd används time of flight-teknik. Avståndet beräknas baserat på ljusstrålens färdtid och möjliggör säkra och millimeterexakta mätningar med hög upprepningsnoggrannhet och korta svarstider. Med en optimerad strålgeometri anpassas sensorn efter de tre dörrområdenas olika krav. Därmed övervakar ShieldScan den primära stängningskanten, dörrbladetoch den sekundära stängningskanten med sina särskilt inriktade enskilda strålar. Den upptäcker på ett tillförlitligt sätt om en person eller ett föremål stör skyddsstrålarna. Beroende på höjden och bredden på dörren som ska skyddas anpassas strålbanan till dörrförhållandena.

Skydda den primära stängningskanten
Skydda den primära stängningskanten

Det här skanningsområdet skyddar zonen vid den primära stängningskanten. På grund av den exponerade strålbanan detekterar sensorn alltid förbi ledstången och träffar inte dörrhandtaget. 

Klämskydd för gångjärnskanten
Klämskydd för gångjärnskanten

Det här strålområdet omger den sekundära stängningskanten. På grund av det böjda strålfältet vid gångjärnskanten detekterar ShieldScan grepp i sidled. Det optimerar skyddet mellan dörrkarmen och gångjärnet. Det hjälper användare att uppnå marknadens bästa skydd mot klämskador.

Skydda dörrbladet
Skydda dörrbladet

Den här strålbanan säkrar den automatiska dörrens dörrblad. Dörren slutar röra sig om skyddsfältet störs av en person eller ett föremål.

Plug-and-play-sensor i ett kompakt hölje

ShieldScan består av ett grundhölje och ett lock och kan monteras med endast några få steg samt högst tre skruvar på den sekundära stängningskanten. En sensor per dörrsida är tillräckligt för att säkra hela dörrbladet. Under idrifttagningen memorerar sensorsystemet först avståndet till marken. Med hjälp av den intuitiva rörelsekontrollen definieras först avståndet till den primära stängningskanten (dörrbredden) och under efterföljande dörrörelser definieras den maximala öppningsvinkeln.

Funktioner

”Virtuell vägg” för dynamisk justering av skyddsfält

Sensorn har en dynamisk, vinkelberoende justering av skyddsfältet och därför är en uttrycklig inlärning av en vägg bakom den öppna dörren inte nödvändig. När dörren öppnas tonas de enskilda ljusstrålarna i skyddsfältet bort, en efter en, tills den maximala dörröppningsvinkeln nås. Förändringar bakom den öppna dörren ignoreras därför. Det möjliggör smidig användning även vid ändrade miljöförhållanden, till exempel växter.

Enkel installation och idrifttagning

ShieldScan-sensorn för dörrskydd kan installeras och tas i drift snabbt och enkelt. Alla nödvändiga komponenter medföljer. I den här instruktionsvideon visas ingående hur installation och idrifttagning går till.

Minimalistisk konstruktion som passar alla installationssituationer

ShieldScan-sensorn för dörrskydd har ett kubformat, smalt plasthölje för diskret installation – till exempel på glasdörrar med särskilt smala dörrkarmar.
Med sin optimerade höljeskonstruktion passar sensorn perfekt i alla dörrutformningar!

Kontakta

Har du frågor om ShieldScan-sensorn för dörrskydd? Vi hjälper dig gärna! Skicka bara ett meddelande eller boka in en personlig konsultation med någon av våra experter.