WILSEN.sonic.level

Modulair IoT-systeem voor vulstandcontrole vanaf afstand...

WILSEN.sonic.level

Draadloze IoT-sensoren
Maximale systeemflexibiliteit
Handig apparaatbeheer en gegevensintegriteit

Optimaliseer je bedrijfsprocessen met sensoren voor het Internet of Things

Draadloze IoT-sensoren maken voorwerpen zoals containers, tanks en silo’s slim. Dit leidt tot een waaier van nieuwe communicatiemogelijkheden en informatiebronnen, zoals o.a.:

  • Regelmatige updates over actuele vulniveaus
  • Waarschuwingen wanneer een vastgelegde drempelwaarde wordt overschreden
  • Verwittiging van actuele, geografische positie voor ophaling
  • Overzicht van het vulniveau en de positie van alle containers, tanks en silo’s vanaf een centrale, online locatie

De vergaring en het gebruik van deze waardevolle informatie helpt je je logistieke en leveringsprocessen te optimaliseren. Manuele niveaumeting en ongewenst transport van halfvolle of halflege containers zijn niet langer aan de orde.

Toepassingsvoorbeelden

Slimme steden

IoT-sensoroplossing voor slimme steden

Wegens een groeiend milieubewustzijn is afvalbeheer nu vaak een topprioriteit voor stedelijke overheden. Het WILSEN-systeem is een ideale oplossing voor deze situaties. Door containers voor oude kleding, glas, papier en restafval van WILSEN.sonic.level-sensoren te voorzien, is een slimmer en handiger afvalbeheer mogelijk.

Vulniveaus die door de containers worden doorgestuurd, laten afvalbeheerders toe efficiëntere routes te volgen, tijd te sparen en verkeersopstoppingen in het spitsuur te vermijden. Het volledige proces kan veel nauwkeuriger en op voorhand worden gepland. Steden en stadsbewoners zullen kunnen genieten van de voordelen van een vuilnisophaling op aanvraag, minder lawaaioverlast, minder uitlaatgasemissies en minder overvolle afvalbakken voor gescheiden afval.

Slimme logistiek

IoT-sensoroplossing voor slimme logistiek

Het WILSEN-systeem helpt u om het meeste uit uw logistieke processen te halen. Omdat de WILSEN.sonic.level-sensoren vulniveaus en geolocaties doorgeven, kan je mobiele containers op weg naar de plaats van gebruik traceren.

Door de bijkomende informatie van ons WILSEN-systeem te gebruiken, kan je je wagenparkbeheer optimaliseren, de slimme (her)bevoorrading van containers organiseren en ervoor zorgen dat ruwe grondstoffen en halffabricaten tijdig beschikbaar zijn in de productie. Tijdrovend toezicht ter plaatse is niet langer nodig gezien vulstandinformatie vanaf een centrale locatie kan worden geconsulteerd en containers afwijkingen van vastgelegde vulniveaus of geografische posities zelfstandig doorgeven.

Hoe werkt het systeem?

Een modulair IoT-systeem

Omschrijving WILSEN IoT-sensorsysteem

1. IoT-sensoren

De IoT-sensoren zijn voorzien van verschillende, draadloze interfaces. Ze kunnen in een LoRaWAN worden geïntegreerd.

2. Verbindingstechniek

Kies het LoRaWAN van je favoriete provider.

3. Gegevens- en apparaatbeheer

De netwerkprovider biedt gegevens- en apparaatbeheer in LoRaWANs. Pepperl+Fuchs biedt de WILSEN.service als veilig, extern werkstation voor gegevens- en apparaatbeheer. Gecombineerd, vormen de IoT-sensoren en de WILSEN.service een end-to-end IoT-systeem.

4. Gegevensvisualisering en -verwerking

Telemetriegegevens kunnen met behulp van het visualiseringstool van de WILSEN.service worden weergegeven. Bovendien laten de software-interfaces een verbinding toe met andere ERP-, CRM- en IoT-systemen (zoals bijv. CUMULOCITY, ThingsBoard en niota) voor gegevensvisualisering en -verwerking.

De IoT-sensor—WILSEN.sonic.level

Ultrasone WILSEN.sonic.level-sensor

De WILSEN.sonic.level is een draadloze sensor met ingebouwde ultrasone module voor vulstanddetectie. Hij is beschikbaar voor draadloze LoRaWAN-communicatie en heeft een batterijduur van max. vijf jaar. Een ingebouwde GPS-chip zorgt voor een nauwkeurige tracering. Statusinformatie over zaken zoals temperatuur en levensduur van de batterij worden eveneens doorgegeven.

Bovendien beschikken WILSEN.sonic.level-sensoren over de karakteristieke robuustheid van Pepperl+Fuchs’ industriële sensoren. Dankzij een IP66/67-codering en beschermende PTFE-folie, die de verontreiniging van de transducer voorkomt, kunnen de sensoren bij uitdagende omgevingsomstandigheden worden ingezet.

De ingebouwde temperatuurcompensatie maakt gebruik in een uitgebreid temperatuurbereik van -25 °C tot +70 °C mogelijk en geeft deze sensoren de capaciteit betrouwbare vulstandinformatie te vergaren - zowel buiten als in zware industriële omgevingen. Verstelbare stralenbundels en een meetbereik tot 4 m geven je de nodige flexibiliteit wanneer ruimte beperkt is.

Contact Us