SIL en PL—Functionele veiligheid van Pepperl+Fuchs

Honderden producten met een SIL-/PL-classificatie, gratis tools en brochures in één locatie: de "Functional Safety Hub" is je vertrekpunt voor gelijk welke veiligheidsfunctie.

Functionele veiligheid voor al je toepassingen

Technische installaties en machines kunnen een veiligheidsrisico vormen dat zo groot is dat mensen er niet aan zouden mogen worden blootgesteld. Om een veilige werking te garanderen, moeten de bijbehorende risico’s in dergelijke gevallen worden beperkt.

Als marktleiders op het gebied van elektrische veiligheidscomponenten, helpt Pepperl+Fuchs je om aan de gestelde normen te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een SIL 3-gecertificeerde interfacemodule of een PL e-gecertificeerde sensor, ons uitgebreid productassortiment heeft ongetwijfeld het nodige in petto. 

Bovendien voorzien we je niet enkel van de nodige componenten en oplossingen, maar ook van bijkomende tools en kennis op het gebied van functionele veiligheid. Via deze webpagina kan je SISTEMA-bibliotheken vinden, een interessant interview met onze inhouse experts over functionele veiligheid lezen of je gratis digitale kopie van ons Compendium voor Functionele Veiligheid downloaden. Dit 50 paginalange document bevat waardevolle informatie en inzichten om je bij te staan in je dagelijkse taken.

Grootste veiligheidsportfolio op de markt
Kennis is macht
Gecertificeerde kwaliteit

Kies je product

Veiligheidsproducten van Pepperl+Fuchs

Een beoordeling van een veiligheidssysteem verloopt veel eenvoudiger wanneer het foutrisico van de relevante onderdelen op voorhand gekend is. Daarom biedt Pepperl+Fuchs een groot aantal producten met een SIL-/PL-classificatie.

Op deze website kan je kiezen uit verschillende selectiecriteria zoals veiligheidsintegriteitsniveau, prestatieniveau, apparaatfunctie en signaaltype om snel het juiste SIL-/PL-gecertificeerde toestel te vinden voor je toepassing.

Literatuur en tools

Download ons compendium voor functionele veiligheid!

Download het Compendium voor Functionele Veiligheid hier!

In ons downloadbaar compendium voor functionele veiligheid verklaren we de concepten en definities die nodig zijn om risico’s tot een aanvaardbaar niveau te herleiden. Het compendium bespreekt de specifieke normen en definities van gevaren en methodes voor risicobeoordeling.

Leer hoe je op succesvolle wijze veiligheidsapparatuur kunt integreren en volg onze praktische casestudy die een vereenvoudigd voorbeeld van een overvulbewakingssysteem gebruikt. Het compendium bevat ook een verklarende woordenlijst en lijst van afkortingen, waarin je zo nodig snel veiligheidsterminologie kan opzoeken.

Ontmoet onze experts

Interview met onze functionele veiligheidsexperts

Een uitgebreide, inhouse expertise is vitaal gebleken voor Pepperl+Fuchs’ toonaangevende rol op het gebied van functionele veiligheidscomponenten. In dit interview voor ons digitaal magazine "amplify" bespreken het hoofd van de afdeling Functionele Veiligheid, Michael Kindermann, de verantwoordelijke voor Functionele Veiligheid, Hasan Sülük, en de verantwoordelijke voor Opleiding en Inbedrijfsstelling, Dr. Andreas Hildebrandt, hun dagelijkse werkzaamheden, de huidige normen waaraan hun producten moeten beantwoorden en methodes voor kennisoverdracht.

Lees het volledige interview hier

Pepperl+Fuchs organiseert elk jaar een SIL-colloquium, een evenement dat zowel door sprekers als deelnemers ten zeerste wordt gewaardeerd. Bekijk ons kort overzicht van de tiende editie en ontdek wat deze SIL-bijeenkomsten zo speciaal maakt. 

Contact