Modernizing systems.

Saving costs.

Improving efficiency.

Remote I/O-gateway voor ethernet in procesautomatisering

Voordelen

Kostenefficiënte verbinding

Kostenefficiënte verbinding

Wanneer je je besturingstechniek wil moderniseren met PROFINET, maar je je bestaande analoge sensoren en signaalgevers wil blijven gebruiken, is de PROFINET-gateway het ideale tool—met minimale kosten en complexiteit.
Klaar voor grote hoeveelheden data

Klaar voor grote hoeveelheden data

De PROFINET-gateway werd ontwikkeld voor toepassingen die grote hoeveelheden data vergaren en verwerken. Door tegelijk PROFINET en HART IP te gebruiken, kunnen procesgegevens en statusinformatie in realtime via dezelfde verbinding naar het mastersysteem worden verstuurd.
Ingebouwde redundantie

Ingebouwde redundantie

De PROFINET-gateway voorkomt stilstanden door netwerkstabiliteit voor kritieke toepassingen te handhaven. Twee ethernetinterfaces ondersteunen een intelligent redundantieconcept: de gateway beschikt over een ingebouwde switch die ervoor zorgt dat de netwerkfunctionaliteit te allen tijde wordt gewaarborgd.
Intuïtief gebruik

Intuïtief gebruik

Met het grootste aanraakscherm voor dit soort apparaten op de markt is de PROFINET-gateway uiterst gebruiksvriendelijk. RGB LED’s en weergavesymbolen voldoen aan de NAMUR 107-norm en geven informatie op duidelijke en gestandaardiseerde wijze weer.

Ex 4.0—geïntegreerde communicatie in procesinstallaties

Ex Protection 4.0 Logo

Veldtoestellen in fabrieken verzamelen waardevolle, bijkomende informatie over hun eigen toestand en omgeving. Tot nu toe werd deze informatie zelden gebruikt wegens een gebrek aan ononderbroken communicatiekanalen tussen veldapparatuur en controlekamer.

Maar Industrie 4.0-oplossingen zoals conditiemonitoring en proactief onderhoud hebben deze informatie nodig. Daarom ontwikkelden wij producten zoals de nieuwe PROFINET-gateway, die op deze vereisten zijn afgestemd. Met zijn krachtige processor en grote geheugencapaciteit slaat hij een brug tussen veldapparatuur en op ethernet gebaseerde netwerkstructuren.

Naast geavanceerde productoplossingen werken we ook nauw samen met verschillende partners om gegevensbeschikbaarheid te optimaliseren—in de controlekamer zowel als in cloud-systemen of mobiele apparatuur. Voor ons is dit Ex 4.0.

De Nieuwe Generatie van Data Communicatie in de Process Industrie

Remote I/O-oplossing met PROFINET-gateway

De PROFINET-gateway ondersteunt HART/HART IP om procesvariabelen en bijkomende statusinformatie van veldapparatuur over te dragen. HART IP kan ook worden gebruikt om assets efficiënt te managen.

Bovendien is de nieuwe PROFINET-gateway met twee ethernetinterfaces en ingebouwd MRP (Media Redundancy Protocol) ideaal voor het opstellen van ringnetwerken met hoge beschikbaarheid. Zo nodig, gaat de redundantiemanager over tot een automatische netwerkherconfiguratie, zodat de gegevensoverdracht van segmenten die niet door het defect zijn aangetast, gegarandeerd blijft.

De PROFINET-gateway werd ontwikkeld in overeenstemming met state-of-the-art veiligheidsnormen. Veiligheidsfeatures omvatten een firewall en alleen-lezen bestandssysteem om malware-infecties te voorkomen.

Groot aanraakscherm voor systeemdiagnose en statusinformatie ter plaatse

Profinet-gateway met instelbaar display

De PROFINET-gateway beschikt over de grootste touch display voor dit soort apparaten op de markt. RGB-LED’s en weergavesymbolen voldoen aan de NAMUR 107-norm en geven de toestand van toestel en veldapparaat aan door diagnostische en statusinformatie op duidelijke en gestandaardiseerde wijze weer te geven.

Eventuele controles omvatten o.a. de status van de communicatie met het mastersysteem, de status van de interne bus, de herkenning van HART-apparatuur en identificatie van defecte modules. Dit beperkt stilstanden en kosten. Met behulp van de touch display kan de gateway snel en eenvoudig op de fabrieksvloer worden geconfigureerd.

Different Information—One Connection

The PROFINET gateway supports HART/HART IP and enables the transmission of process variables and additional status information from field devices at high speed.

Wegbereider voor Industrie 4.0

De nieuwe Remote I/O PROFINET-gateway voor Zone 2, Class I/Div. 2van Pepperl+Fuchs zet de deur wijd open voor Industrie 4.0-toepassingen in procesindustrieën en stelt tegelijk nieuwe normen qua bediening, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid.

De PROFINET-gateway—deel van het betrouwbare LB Remote I/O-systeem

Uitstekende prestaties en ultracompact
Oplossingen van éénzelfde leverancier
Expertise in explosiebeveiliging

Contact